Versiunea Qlik Sense™ Noiembrie 2018 este aici!

Luna noiembrie este plină de știri interesante despre Qlik™! Cea mai recentă astfel de știre este lansarea Qlik Sense™ Noiembrie 2018. Această nouă versiune introduce o nouă capabilitate AI-machine learning cognitiv. Qlik™ este lider de piață cu capabilități de învățare bazate pe experiențe precedente, permițând Motorului Cognitiv să devină „mai inteligent” în timp, bazându-se pe feedback-ul și comportamentul utilizatorilor, pe regulile de business definite și pe alte surse. 

Insight Advisor a fost de asemenea îmbunătățit pentru a adăuga capabilități de scriere ușoară, oferind astfel utilizatorilor o mai mare flexibilitate și un mai bun control pentru a personaliza mai ușor sugestiile de insight. 

Îmbunătățiri ale Inteligenței Augmentate

Învățare bazată pe experiențe precedente

Qlik Sense™ Noiembrie 2018 introduce tehnologia Machine Learning cu capabilități de invățare din experiențe precedente, utilizând informațiile obținute în urma interacțiunii utilizatorilor cu produsul.

Insigt Advisor light authoring

Această capabilitate permite utilizatorilor să schimbe vizualizările și analizele sugerate de Motorul Cognitiv, având astfel un control mai mare și o mai bună flexibilitate atunci când descoperă noi informații. 

Noi caracteristici avansate de creație (authoring)

Stări alternative (alternate state)

Această caracteristică permite crearea de vizualizări pentru analiza comparativă – bazată pe o altă stare decât data de selecție prestabilită. tările alternative sunt un nou element de definire a unui set de date și spațiu de selecții pentru calcul și pot fi aplicate pe foi sau obiecte de vizualizare (folosind opțiunea alternativă de stare – se găsește la Appearance). Este o funcționalitate cu vechime în QlikView™, care a fost acum adusă la vedere și în Qlik Sense™.

Această caracteristică vă poate ajuta să faceși simultan selecții diferite pe aceeași dimensiune de analiză și apoi să le comparați într-o singură vizualizare sau în două vizualizări, una lângă alta.

Folosind Set Analysis, puteți accesa într-o expresie oricare dintre stările alternative, permițând chiar analize comparative combinate și complexe.

Expunerea construirii de sintaxă Set Analysis

Această opțiune nou adusă facilitează dezvoltatorii și designerii să creeze expresii cu sintaxa Set Analysis corectă.

Setarea expresiei din editorul de expresii a fost îmbunătățită de asemenea.

Selectarea singulară în câmpuri

Noile setări Qlik Sense™ de câmpuri permit dezvoltatorilor să activeze „întotdeauna o valoare selectată” (always one selectez value) pentru un anumit domeniu. Această capacitate poate fi utilizată de analize care necesită o definire mai strictă a condițiilor impuse de diverse utilizări, cum ar fi alegerea limbii de afișare a titlurilor, sau a monedei de vizualizare, etc.

Pachet de extensii pentru panouri de bord cu suport complet

Versiunea Noiembrie a lui Qlik Sense™ introduce pachetul de extensii pentru panouri de bord. Aces pachet de extensii poate fi instalat în Qlik Sense™, dar utilizatorii pot alege să renunțe la această opțiune, dacă doresc.

Obiectele incluse în acest pachet au fost disponibile anterior ca extensii pe Qlik™ Branch, dar acum fac parte din oferta de bază Qlik™, asigurându-se astfel calitatea și performanța acestor obiecte.

Pachetul de extensii conține:

Noi modalități de colaborare

Partajarea link-urilor către obiecte Qlik Sense

Se pot partaja link-urile către obiectele de vizualizare Qlik Sense™ cu stările de selecție predefinite – puteți astfel împărtăși statistici exact așa cum vă doriți și puteți oferi și aduna rapid mai multe analize. Această caracteristică este disponibilă în prezent doar în Qlik Cloud Services™ și Qlik Sense Enterprise™ pentru inplementări elastice.

Îmbunătățiri la nivel de Vizualizări și Cartografiere (Mapping)

Noul strat de vizualizare pe hărți

Un nou strat de diagrame este acum disponibil pentru afișarea diagramelor de tip pie sau bar charts pentru o hartă care ilustrează distribuția valorilor de mai multe tipuri.

Diagramă de tip pie îmbunătățită

Diagramele de tip pie pot susține acum o a doua măsură pentru a afișa mai multe valori în raza exterioară (vizualizarea este cunoscută și sub numele de rose chart).

Schimbarea opacității conturului

Acum poate fi aplicată cu un cursor pentru o mai mare lizibilitate, opțiune relevantă în special în spațiile de afișare mai mici.

Servicii avansare de conectare cu servicii de vizualizare pe hartă (tile map services)

Mai multe servicii externe de vizualizare a hărților, cum ar fi Bing Maps, vor fi suportate de acum în stratul de fudal al hărților.

Management îmbunătățit

Îmbunătățiri la nivel de import / export al aplicațiilor

Oferă utilizatorilor posibilitatea de a importa și de a exporta aplicații cu sau fără date din QMC.

Dezvoltări Multi-Cloud

Oferă acum opțiuni simplificate de configurare utilizând JSON Web Tokens (JWTs) cu auto-semnare – cmponentele pot fi conectate fără a necesita caracteristicile specifice ale unui furnizor de identitate..

Qlik Cloud Services™ se poate integra cu ADFS permițând furnizorilor de identificare dintr-o infrastructură Active Directory să-și autentifice utilizatorii.

Accesibilitate

Există opțiuni de accesibilitate (pentru persoane cu deficiențe de vedere și nu numai) la listele de filtrare, cum ar fi navigația din tastatură sau capabilitățile de citire a ecranului pentru accesul la lista de obiecte de filtrare.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm vizitați pagina: QQsolutions.