Istoric

Am calculat aici o scurtă poveste a istoriei noastre care a început din 2005 cu Qlik™.

Pentru a evita istoria veche poate irelevantă, vi le-am adus aici pe toate, în ordine inversă (de la recent la veche).

Începe un nou deceniu

Qsaft este pe piață, oferind o soluție inteligentă și integrativă pentru raportarea SAF-T către ANAF (Autoritatea Națională de Administrare Fiscală), în special pentru companiile care au datele ERP împrăștiate în mai multe sisteme… și fișiere.

În scopul de a servi mai bine autorităților centrale și locale pentru a gestiona fondurile și proiectele europene, am lansat în mai 2022 QQgantt™, din cadrul QQsolutions, ca un motor de vizualizare versatil, ultra-dinamic, care să permită utilizatorilor să navigheze prin proiecte complexe și să ajungă la obiect în cel mai scurt timp.

Am lansat QQtargets&bonus , din cadrul QQtools, care are ca beneficiu faptul că oferă un singur punct de contact pentru toate nevoile de definire de obiective și bonus ale unei companii.

În martie 2022, am lansat QQinput.table , din cadrul QQtools, care a apărut ca o ncesitate. După multe încercări de a folosi diverse soluții împrumutate pentru a introduce direct interfața Qlik™ deciziile (numerice sau de orice altă natură) susținute de interfețele analitice pe care le-am construit în timp, am decis să ne construim propria extensie Qlik™, care să adreseze această provocare și nevoie tot mai arzătoare.

Interfața QQcosmic.app primește mai multe opțiuni.

Soluții
Prima automatizare
prin SmartBill este livrată clienților (folosind UI-Path sau alte motoare de automatizare).

A fost creată prima aplicație QQextension™ pentru Qlik Sense™.

A luat naștere și a fost livrat primului client până la sfârșitul primăverii QQpricing– un mod revoluționar de a gestiona deciziile de preț.

QQlineage™ oferă diagrame vizuale interactive pentru a înțelege mai ușor interdependența activelor Qlik™ (surse de date, procese, seturi de date și aplicații).

QQbanking are acum, de asemenea, o opțiune automată de citire a datelor din diferite aplicații de internet banking și, de asemenea, de simplificare puternică a procesului de descărcare și colectare a tuturor detaliilor extrasului de cont bancar la îndemână.

Primul furnizor de ERP decide să ne externalizeze complet toate serviciile BI.

SIRQ next gen, care rulează pe baza de date online AirTable, este integrat cu QQcosmicApp.

SIRQGen4 este deja în construcție.

Utilizarea conectorilor API REST în Qlik Sense™ devine o rutină. Extinderea portofoliului de surse de date la sistemele CRM online.

QQfin se integrează cu interfața QQcosmicApp.

Site-ul nostru  (QQinfo.ro) primește tot mai mult conținut, mai ales în secțiunea QQsolution. De asemenea, QQblog se îmbogățește frumos, în același timp.

Pregătirile pentru SAF-T ne obligă să creăm noi instrumente generice pentru crearea de fișiere dinamice JSON sau XML.

S-a născut QQcash.manager, oferind nu numai analize privind fluxurile și bilanțul numerarului efectiv gestionat de unitățile de retail și manipulatorii de numerar, ci și integrarea cu QQfin, QQbanking.

În iunie 2021, am pregătit analize, gratuite, pentru Evaluarea Națională.

QQpartitioning, din cadrul QQtools, care oferă citirea incrementală partiționată a tabelelor mari de fapte.

În noiembrie 2021, am lansat QQxml.generator.

În decembrie 2021, am lansat Qsaft, în contextul noilor reglementări ANAF referitoare la raportarea SAF-T, care vor afecta, mai devreme, sau mai târziu, cu sau fără amânări ulterioare, toate companiile din România, indiferent de mărime și sistem informatic folosit

Sales
Mai mulți clienți din FMCG beneficiază de serviciile noastre de outsourcing BI fără griji.

2011 - 2020

În ciuda pandemiei, QQinfo a reușit să-și extindă activitatea și să crească veniturile cu 33%, în timp ce licența Qlik™ a crescut doar cu 65%.

Din 10 martie, toată echipa QQinfo a început să lucreze de acasă. Desfășurarea activității online, în aceeași cameră virtuală ne-a permis să îmbunătățim chiar și comunicarea internă și contactul în comparație cu vremurile pre-pandemiei.

Souții
În aprilie 2020, ca răspuns rapid la nevoile de afaceri în incertitudinea timpurie a pandemiei, până la sfârșitul lunii martie, a fost lansată prima versiune a CashDriver, oferind primul instrument de planificare financiară cu termene de plată variabile în timp și analiză multi-scenariu.

Am efectuat primele analitice despre Covid.

Până la jumătatea anului, am reușit să ne înregistrăm primii clienți pe care nu i-am întâlnit niciodată personal, doar online, prin videoconferință.

Parteneriatul cu Kfactory oferă mai multă vizibilitate pentru capabilitățile QQinfo și Qlik Sense™ în industria prelucrătoare.

QQvalidator s-a născut ca un concept pe o plajă și până la sfârșitul lunii septembrie  2020, prima versiune era deja operațională.

QQdata.profiler™ a fost, de asemenea, structurat și a câștigat o nouă adâncime și numele actual.

În aprilie 2020, am lansat soluția QQpricing, un sistem de management al prețurilor.

În cadrul soluțiilor QQtools, am lansat în iulie 2020, AirSIRQ prin AirTable, în august 2020 am lansat SIRQ pe AirTable, și tot în 2020, am lansat și QQdata.profiler.

Promoțiile de Black Friday au acoperit o gamă mult mai largă a portofoliului QQinfo.

Programele de stagiu s-au mutat și în online, dar nu s-au oprit niciodată, ele fiind extinse  la posturile de vânzări și marketing din toamnă.

Pentru prima dată, fetele din QQteam îi depășesc numeric pe băieți !

Cercetare și dezvoltare
Prima descoperire în prognoza  cererii de mare precizie

Soluții
Prima implementare, la Romstal, a
Qlik™peste SAP 4 Hana în România furnizează rapoarte despre vânzări și marjă.

2 luni mai târziu, de asemenea, modulele SAP 4 Hana FI & CO sunt vizate ca surse de date pentru QQfin.

QQfin este livrat, de asemenea, pentru prima dată pe lângă două sisteme ERP secvenţiale, oferind o analiză financiară continuă.

Oferim o nouă perspectivă asupra analizei IT ticketing pentru compania multinațională Haulotte.

De asemenea, Camusat capătă o perspectivă mai aprofundată pentru consolidarea lor financiară internațională.

Sales
Qlik™ este adoptat și de Antena Group, permițând QQinfo să acopere mai mult de 80% din cota de piață a posturilor TV.

Am semnat contract cu Imprimeria Națională.

Prezența noastră în FMCG engros devine o consolidare puternică atunci când începem să furnizăm licențe BI și servicii de externalizare către Aquila.

Prima noastră agenție de turism ne provoacă să creăm niște tablouri de bord uimitoare pentru industria HORECA.

QQinfo se alătură altor companii românești de software prezente la ultima ediție a CeBIT ca expozanți.

Ne extindem portofoliul cu QR-Patrol de la Terracom, Grecia, o soluție inovatoare pentru monitorizarea agenților și managerilor de securitate.

Plecând de la Versiunea Simplificată a Analizei Bidimensionale Vânzări-Stocuri, am dezvoltat și Versiunea Avansată a Analizei Bidimensionale Vânzări-Stocuri (cu prioritizarea intervenției unitare în toate situațiile).

Echipa noastră de dezvoltatori BI a lucrat intens și a „înființat” Factorial Analytics.

Practica cu studenții Facultății de Cibernetică și Informatică de Management din cadrul ASE a fost o perioadă foarte importantă pentru noi. Ca și în anii precedenți, fiecare elev a reușit să-și finalizeze practica.

 

Am extins proiectul la unul dintre clienții noștri e extended the project to one of our clients- eMAG.

Am finalizat cu succes primul proiect Qlik Sense™, dar și primul proiect pentru o companie de curierat.

Am dezvoltat o soluție BI de gestionare a stocurilor QQinventory.health– o analiză vizuală care pornește de la istoricul vânzărilor și mișcările stocurilor, pentru a evidenția situațiile Out-of-Stock (OOS), No Moving (NoM) și Slow Moving

Ne-am consolidat echipa de vânzări și marketing.

Marketing
Am pregătit sesiunea QQacademy extinsă, cu subiecte avansate.

Cu forțe proaspete în echipa noastră de marketing, am început anul cu o restructurare sistemică și de design a site-ului QQinfo.ro.

Am extins capacitățile de raportare în managementul proiectelor de portofoliu comercial și tehnice.

Sales
Ne-am extins echipa de vânzări și am consolidat echipa tehnică.

Am contractat primul client care a achiziționat Qlik Sense™.

Am contract Gov. Ro (SGG).

Soluții
Am lansat aplicația QQfactorial – cauza principală – efectul analiză dinamică.

Sales
Am livrat Tarom QQpl4SAP, o aplicație flexibilă și versatilă, capabilă să ofere companiilor care utilizează SAP ERP (Fi&Co) o perspectivă sintetică și detaliată, flexibilă și ușor de configurat.

Am finalizat cu succes prima implementare a QQcrm în IT.

Am dezvoltat și implementat aplicația QQvendor reporting, care simplifică și automatizează procesele de raportare a furnizorilor (multi-format și multi-timing) pentru vânzări și stocuri.

Am extins portofoliul de industrii adresate, demarând colaborarea cu Jean Cristoff Romania, lider în servicii de întreținere și construcții-montaj pentru industria petrolieră,

Marketing
QQacademy a ajuns la a XV-a ediție.

Am organizat QQacademy On Premise, pentru un număr de 40 de persoane, de la eMAG.

Cifra noastră de afaceri a crescut cu 38%.

QQinfo participat în calitate de sponsor, alături de Centrul pentru Studii de Complexitate, la cea de-a 25-a ediție a Atlantykron 2014 Summer Academy.

Ne-am asigurat sprijinul partenerilor noștri care au asigurat succesul comercial și implementarea QlikView™ în cadrul Autorității Navale Române.

Soluții
A patra generație de QQcashflow oferă acum o soluție matură care acoperă un set extins de capabilități și modelare. Acestea includ predicții automate ale TVA-ului sau ale managementului integrativ al trezoreriei cu mai multe cazuri de testare (depozite, linii de credit, garanții sau scrisori de garantare a creditului etc.), permițând o vedere holistică a tuturor fluxurilor de numerar viitoare (numerar sau nu).

Am lansat SIRQ Gen.2, din cadrul soluțiilor QQtools.

Cercetare și dezvoltare
Am lansat primele modele bazate pe agenți pentru generare scenariului de achiziție.

Schimbările structurale din canalele de distribuție QlikView™ pentru România ne-au ajutat să ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea know-how-ului specific.

Am dezvoltat prima versiune a algoritmului QQcashflow optim™, o extensie naturală a QQcashflow.

Am început să dezvoltăm o primă versiune a platformei integrate QQcrm.

Am început colaborarea cu Tarom, după ce am câștigat licitația organizată pentru analiza multi-perspectivă.

Am început colaborarea cu Altex printr-un proiect BI pentru analiza vânzărilor și propuneri de relocare a produsului.

Cercetare și dezvoltare
Am început cercetarea în prognozarea Data Science.

Sales
După acordarea finanțării, Poliția de Frontieră și-a extins proiectul pilot QlikView™ început cu câțiva ani înainte.

Proiectele DB Schenker Romtrans ne consolidează capacitățile în sectorul transporturilor.

RIO Bucovina a valorificat pe deplin abilitățile noastre de monitorizare a vânzărilor realizate versus vânzările planificate și cele de corelare a stocurilor cu vânzările.

Cifra de afaceri și numărul de proiecte aproape s-au dublat (creștere de 96% față de anul trecut).

Parteneriat
Am început colaborarea strategică cu Centrul de Studii Complexe (Centrul UNESCO). Primii pași în analiza predictivă
.

QQacademy a ajuns la a zecea ediție, cu câțiva dintre cei peste 150 de cursanți de la debutul său în 2006.

Mai mult, am livrat pentru prima dată un pachet de formare QQacademy pentru mediul internațional, în cadrul grupului Orange.

Un prim contact în segmentul de producție, care se va extinde ulterior, pe parcursul anului: Dunapack Rambox Packaging.

Debut în media și industria bancară, cu clienți de prestigiu, PRO•TV și Raiffeisen Bank.

Este dezvoltată a doua generație a aplicației  QQcashflow, care permite direcțiilor financiare/ trezoreriei să construiască în mod regulat și cu un efort minim, previziuni ale fluxului de numerar și astfel să identifice riscurile timpurii și oportunitățile de finanțare.

2005 - 2010

Marketing
Am participat la conferința de soluții de afaceri Agora.

Site-ul QQinfo.ro a primit un nou design.

Parteneriat
Rețeaua noastră de parteneri se extinde.

În mai 2010, am participat ca partener, la evenimentul Qconnections, desfășurat la Barcelona, în Spania.

În septembrie 2010, am participat ca partener, la evenimentul Qconnections, desfășurat la Haga, în Olanda.

Rompetrol își extinde utilizarea QlikView™ în afara trezoreriei centrale.

Sales
Ne-am extins capacitățile de servicii în zona trezorerie-financiară cu aplicația QQbanking (primul client: Țiriac Holding).

Am semnat primul nostru contract de furnizare a serviciilor și licențelor OlikView™ pe baza finanțării europene.

Ne-am extins impactul în FMCG (Interbrands și Strauss).

Soluții
Am lansat aplicațiile QQcash.flow, QQcash.flow.optimizer, QQslicer Gen.2, QQbanking și QQdb.explorer, cadrul QQsolutions.

Am contractat primul client pentru aplicația QQbanking, Țiriac Goup.

Am realizat prima implementare Qlik™ prin SAP.

Sales
Am semnat contract cu Valmetrics, primul client internațional complet la distanță.

Marketing
Am lansat la Qonnections Barcelona un nou instrument pentru utilizatorii noștri QlikView™, QQversioner™.

Am organizat la Muzeul Național de Artă Contemporană Qonnections 2009, prima conferință pentru utilizatorii QlikView™ din România. Cu această ocazie am lansat oficial QlikView™ 9 în România.

Am participat la IDC BI Roadshow.

Parteneriat
În septembrie 2009, am făcut cunoscute la nivel european, aplicațiile QQtools, în cadrul  evenimentului Qconnections, desfășurat la Haga, în Oanda.

Rezultatele noastre de tranzacționare au crescut cu peste 30%.

Am dezvoltat aplicația macroEQ.

Firma noastră a crescut, deși economia României era în criză.

În mai 2009, am organizat prima sesiune QQacademy in house.

Marketing
Am participat ca expozant la CERF 2008.

Am participat la Conferințele Agora Technology – BI și Data Mining.

Am lansat QQtools în Miami la Qonnections 2008, concentrându-ne pe QQHelper.

Am participat din nou cu succes la IDC BI Roadshow.

Parteneriat
Am semnat parteneriatul First Qlik OEM.

Am semnat QlikView™ Master Reseller Agreement pentru România.

În septembrie 2008, am paticipat, ca partener, la evenimentul Qonnections, desfășurat la Rotterdam, în Olanda.

Sales
Am implementat un prim proiect pilot comercial la Poliția de Frontieră, urmat de un alt proiect pilot la Poliția Română, în colaborare cu Direcția de Analiză. (Pentru Poliția Română am analizat toate accidentele rutiere cu răni din România și incidentele de Ordine Publică din București).
Am semnat contracte cu: eMAG, Interbrands, Polilția de Frontieră.

Am lansat aplicațiile: QQp&l Gen.1 și QQp&l Gen.2, din cadrul aplicațiilor QQtools.

Qualification
Am pezentat pentru prima dată aplicațiile QQtools în cadrul evenimentului Qconnections, desfășurat la Miami – USA.

Parteneriat
Am extins numărul de parteneri care promovează QlikView™ în România.

În februarie 2007, am semnat contractul de parteneriat Qlik Elite.

În aprilie 2007, am semnat contractul de parteneriat Qlik Master Reseller.

Sales
În martie 2007, am devenit primul subreseller local de Qlik™.

În mai 2007, partenerii QQinfo s-au alăturat la ecosistemul Qlik™.

Echipa a crescut și ne-am mutat în Centrul Orașului (lângă Operă).

Am participat din nou cu succes la IDC BI Roadshow.

Debut în FMGC (Vel Pitar).

Am semnat un contract cu Ministerul Muncii și Asigurărilor Sociale.

În iunie 2006, am lansat aplicația QQslicer Gen.1, din cadrul aplicațiior QQtools.

Qualification
În mai 2007, a participarea la primul eveniment Qconnections din Europa, desfășurat la Amsterdam, în Olanda.

 

 

În 2006, primul an de funcționare completă, am înregistrat o cifră de afaceri de circa 150.000 EUR.

Echipa tehnică a crescut și ne-am mutat într-un centru de afaceri din nordul orașului.

Am devenit singurul partener român autorizat să semneze contracte cu partenerii de distribuție QlikView™ și am semnat cu primii doi astfel de parteneri.

Sales
Am vândut și implementat în România prima soluție QlikView™ Server și prima soluție QlikView™.

În februarie 2006, am vândut la Farmexim, primul server QlikView™ din România.

În martie 2003, am vândut la Help Net Farma, primul server de QlikView™ Enterprise, vândut în estul Europei.

Marketing
În septembrie 2006, am participat cu succes la partenerul IDC Business Intelligence Road Show, ca spnsor pentru cel mai activ și vizibil eveniment de business intelligence și am primit feedback semnificativ.

Prima apariție a QQinfo cu soluțiile QlikView™ în revista de specialitate: Net Report.

În septembrie 2006, a avut loc primul interviu televizat, pentru revista Money Channel.

În aprilie 2006, s-a desfășurat prima ediție QQacademy și prima generație de absolvenți.

În iunie 2006, s-a lansat prima aplicație, SIRQ, în cadrul aplicațiilor QQtools.

Qualification
Participarea la primul eveniment Qconnections, organizat vreodată în Philadelphiia USA.

Parteneriat
Q&Q Info Consult a fost înființată și a început operațiunile în Business Intelligence în mai 2005.

Am semnat contractul de parteneriat cu Qlik™, în septembrie 2005.

Sales
Primul nostru client, în octombrie 2005, Ultra Pro Computers, au semnat și au primit serviciile noastre în toamna anului 2005.

Cu mare bucurie am semnat primul contract de licență, în decembrie 2005, cu o firmă de stat: Hidroelectrica.

Marketing
Prima participare oficială a QQinfo la un eveniment public a fost în timpul Zilelor Biz din noiembrie 2005, cel mai mare eveniment de business din România, care a durat 5 zile.

In septembrie 2005, am participat la evenimetul IDC BI Road Show București.

Qualifcation
Participarea la primul training oficial de Qlik
, desfășurat la Lund, în Suedia.

În septembrie 2005, am semnat contractul de parteneriat cu Qlik™.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați paginile: QQsolutions & QQtools.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !

Pentru informații despre Qlik™, accesați acest site: qlik.com !