macroEQ™

macroEQ™ – analize multidimensionale dinamice asupra informațiilor macroeconomice ale României.

macroEQ™ conține și prezintă o informație consolidată și dinamică despre macroeconomia României (Corelare informații variate, inflație, rate de dobândă, indicatori bursieri, rate de îndatorare internă și externă, variația Cursului Curent, variația Cursurilor în Timp, etc.).

Printre principalele beneficii ale soluției macroEQ™, se numără:

Aplicația macroEQ™ foloseste datele publice gratuite consolidate din urmatoarele surse de date:

  • o viteză crescută de procesare;
  • descărcarea personalului;
  • eliminarea erorilor umane.

Aplicația macroEQ™ utilizează date publice gratuite și consolidate din următoarele surse:

Un exemplu de aplicație care a fost realizată cu ajutorul lui macroEQ™ este cea despre cursurile valutare, făcută cu ajutorul lui Qlik Sense™. În această aplicație, se pot vizualiza următoarele:

A. Evoluția în timp a principalelor monede (RON, EUR, USD, CHF, GBP);

Inițial, graficul arată mediile acestor monede (RON, EUR, USD, CHF, GBP) pe ani, după cum este exemplificat și în graficul de mai sus.

La selectarea unui an, din partea stângă a vizualizării (în exemplul de mai sus a fost selectat anul 2013), se recalculează această medie la nivel de lună; iar dacă se va selecta o lună (tot din partea stangă a vizualizării), se vor putea vizualiza cursurile valutare din fiecare zi a lunii respective (cum se poate observa în reprezentarea grafică de mai jos, unde a fost selectata luna aprilie, fiind astfel afișate toate înregistrările din luna respectivă).

B. Paritatea între diferite valute, pentru data curentă, cu posibilitatea recalculării și pentru altă dată selectată de către utilizator, în funcție de nevoile acestuia.

Apreciere sau depreciere a diferitelor monede – rapoartele sunt prezentate pentru final de lună versus început de lună selectată.

Rotația și evoluția pe 30 de zile – raportul dintre data curentă sau data selectată și același raport calculat cu 30 de zile în urmă.

Apreciere sau depreciere a diferitelor monede – raportul dintre data curentă sau data selectată și același raport calculat la începutul anului respectiv.

Rotația și evoluția pe 1 an – raportul dintre data curentă sau data selectată și același raport calculat cu 365 de zile în urmă.

C. Situații care prezintă evoluția venitului pe cap de locuitor pe o perioadă de timp, evoluția inflației și a șomajului.

Analiza bidimensională Venit pe cap de locuitor versus Inflație – prezintă evoluția anuală a veniturilor populației, în funcție de indicele de inflație calculat și înregistrat.

Analiza bidimensională Inflație versus Șomaj – prezintă concordanța dintre indicele de inflație anual și numărul de șomeri.

Cu cât inflația este mai mare, cu atât va crește și numărul șomerilor.

Dacă doriți produsul macroEQ, vă rugăm să completați formularul aici !

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm
QQblog-ul !