QQbanking™

 

QQbanking™ oferă citirea rapidă, consolidarea și analiza facilă a tuturor extraselor de cont, indiferent de numărul de bănci, conturi, valute (sau subsidiare ale companiei) cu care lucrezi.  


QQbanking™
permite atât vizualizarea soldului curent, cât și a istoricului de sold, pe orice perioadă anterioară.


De asemenea, cu ajutorul soluției, se pot identifica și analiza toate tipurile de tranzacții din extrasele de cont (plăți, încasări, comisioane, operațiuni cu cardul, transferuri bancare, schimburi valutare, etc.).


Pentru organizațiile cu nevoi de escaladare a unor nivele de acces corelate cu niveluri de competență, aceeași aplicație se poate transforma automat, în mod coerent și consistent (în ce privește atât paginile de analiză dar și subseturile de date vizibile) în baza predefinirii regulilor de acces potrivite, pe utilizatori și roluri.

QQbanking™ tocmai a devenit mai eficient !
Acum, putem automatiza
descărcarea tuturor fișierelor !

Singura operațiune manuală care mai rămâne de făcut este introducerea token-ului de la bancă în fereastra de internet banking, imediat după ce ai pornit aplicația noastră.

Apoi, QQbanking™ controlează atât descărcarea tuturor fișierelor relevante, cât și citirea și apoi consolidarea lor în  interfața vizuală.

Iar la finalul celor de mai sus, după împrospătarea datelor în Qlik™, putem declanșa și trimiterea unui email de notificare către cei interesați.

Vizualizați toate tranzacțiile consolidate într-o singură pagină …

… sau în două, sau în oricâte este nevoie. O simplă interacțiune de selecție cu oricare obiect din interfață poate schimba complet și imediat contextul de analiză în ceea ce privește contul, banca, moneda, perioada sau orice alte element relevant.

Orizontul limitat de istoric în timp oferit astăzi de aplicațiile de internet & mobile banking, poate fi extins oricât de mult în trecut, atâta vreme cât avem descărcate informațiile extraselor din trecut).

Mai mult chiar, dacă ați trecut (sau veți trece) prin „traumele” schimbării soluției de internet banking oferite de vreuna dintre băncile cu care lucrați, vă putem ajuta sa aliniați datele (aduse, de obicei, în formate semnificativ diferite de cele 3 platforme), într-o singură vizualizare unitară a istoricelor de sold și tranzacții.

Analizele se pot face valoric atât în moneda tranzacției cât și exprimate în monedele primare de analiză dorite, echivalate la curs BNR în fiecare zi de tranzacție sau sold.

Schimbarea monedei de vizualizare se poate face cu un singur clic în interfața de navigare, toate graficele și tabelele schimbându-se practic instantaneu la noua moneda de vizualizare.

Din analizele de mai sus se poate înțelege imediat importanța cheltuielilor cu diverse utilități și se poate identifica imediat perioadele în care au fost sărite anumite tipuri de plăți.

Se pot crea și pagini dedicate sau se pot folosi scurtături către contexte de analize de interes specific, pentru acces imediat.

Uneori, contează și numărul nu doar valoarea tranzacțiilor.

 

Sunt posibile nu doar analize valorice, ci și analize numerice (număr de tranzacții, număr de parteneri, număr tipuri de tranzacții, etc.), sau analize tip histogramă, care identifică distribuția anumitor tranzacții pe intervale de valoare. 

De exemplu, în vizualizazrea de mai sus se poate identifica imediat că numărul de tranzacții outbound sub 500 RON este cu mult mai mare decât pentru oricare alt interval valoric de tranzacții).

QQbanking™ permite unificarea modului de tratare și vizualizare coerentă a depozitelor overnight. (Unele bănci înregistrează constituirea depozitelor overnight ca o mutare într-un cont special, uneori acest fiind unul generic, al băncii, nu unul dedicat fiecărui client. În astfel de situații uneltele uzuale  de citire a extraselor înregistrează și raportează soldul curent ca fiind nul, contravaloarea depozitului overnight „evaporându-se” din rapoarte de sold.).

QQbanking™ oferă opțiuni de analiză multi-cont, multi-bancă și multi-companie, inclusiv de consolidare intra-grup. Analiza informațiilor, dar și filtrarea se pot face pe oricare dintre dimensiunile relevante: bănci, monede, conturi, tipuri de conturi, nume partener, companie, număr card, etc.

Practic, e ca și cum ai privi simultan mai multe grafice, diagrame, rapoarte de analiză, toate în același loc.

Ai acces la un instrument de vizualizare foarte puternic: diagrama dinamică Sankey, singura care poate descrie distribuția unei măsuri într-o structură complexă de asemenea dimensiuni. 

Flexibilitate absolută

Pot fi utilizate ca filtre și dimensiuni analitice, toate dimensiunile relevante: bănci, valute, conturi, companii (sau subsidiare), parteneri, numere de card, posesori de card, etc.

QQbanking™ permite procesarea automată, integrată, a extraselor de cont de la mai multe bănci și în mai multe monede. Sursele de date recomandate sunt extrasele de cont în format MT940 (SWIFT), dar se pot folosi și alte surse de date structurate (CSV, MS Excel).

Poate fi livrată ca o soluție de sine stătătoare, sau ca parte a soluției integrate QQtreasury™.

QQbanking™ are nevoie de una dintre platformele QlikView™ sau Qlik Sense™ pentru a funcționa. 

Din 2020 începând soluția Qlik Sense Enterprise SaaS™ este operațională, oferind utilizatorilor și acces nativ în Cloud la toate analizele posibile, de pe orice dispozitiv (Desktop/ Laptop/ Tabletă/ Smartphone). 

În plus, opțiunile colaborative oferite de platformele Qlik™ aduc colaborarea la distanță și în timp la îndemână oricăror organizații, mari sau mici.

Mecanismele de alertare Qlik™ permit identificarea situațiilor excepționale nu numai o dată cu ocazia accesării platformelor Qlik™ de analiză și a aplicației QQbanking™, ci oricând și oriunde, via Email sau SMS.

Pentru nevoie speciale avansate de tratare a datelor, inclusiv folosind unelte de Data Science, Machine Learning și Artifical Intelligence, soluțiile Qlik™ oferă funcții avansate, dar și integrarea cu majoritatea platformelor de Advanced Analytics consacrate (R/ Python/ DataRobot).

Odată ajunse în QQbanking™, datele citite din extrasele de cont bancare pot fi apoi integrate în fluxuri de date și analiză complexe, inclusiv procese de payment matching pe A/R & A/P și import automat în ERP al extraselor, chiar dacă ERP-ul nu oferă nativ astfel de funcții, sau ratele de împerechere cu succes oferite de algoritmul de împerechere a ERP-ului nu este satisfăcător.

Pentru maximul de încredere în analiticele oferite de echipa QQinfo, am dezvoltat o serie de metodologii și unelte adiționale despre care puteți afla mai multe aici: QQtrust.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Dacă vă interesează produsul QQbanking™, vă rugăm să completați formularul aici !

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și analiticelor, vă recomandăm
QQblog-ul !