QQconfig.tracker™

QQconfig.tracker™ permite preluarea regulată, la fiecare nouă procesare a datelor, a întregului set de configurări de procesare valabile la momentul respectiv.

Această salvare a setului complet de configurări curente este extrem de relevantă în contextul utilizării SIRQși a celorlalte module QQtools care folosesc tabele de configurare, care practic modifică logica de procesare (din scriptul sau interfața Qlik™).

În funcție de tehnologia și formatul folosite la editarea tabelelor de configuare, dacă astfel de informații sunt colectabile automat, se poate duce și mai departe auditarea și trasabilitatea modificărilor, oferind inclusiv informații despre momentul și autorul modificării și, eventual, posibilele explicații introduse la momentul respectiv.

Odată salvata întreaga evoluție istorică a configurărilor de procesare, se poate identifica și restaura o versiune anterioară, se pot compara versiuni diferite, și chiar mai departe, se poate înțelege impactul unei/ unor modificări în procesarea rezultată.

Auditarea continuă a schimbărilor de configurare permite, de fapt, și continua versionare a modificărilor de configurare.

Fiind vorba de date structurate, informația poate fi inclusiv convertită în format text (CSV sau alt format) și trimisă în servere de versionare (de tip Git).

Având întreaga informație gata structurate, QQconfig.tracker™ poate fi folosit și în conjuncție cu QQvalidator, pentru a corobora impactul schimbării configurărilor în rezultatele testărilor.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !