Ce aduce nou QlikView™ Noiembrie 2018?

Pentru a demonstra angajamentul asumat de a menține un produs relevant, dinamic și extrem de funcțional pentru utilizatori, QlikView™ Noiembrie 2018 este acum disponibil cu îmbunătățiri axate pe menținerea longevității QlikView™: grafică actualizată, suport pentru globalizare și atenuarea riscurilor asociate ineficiențelor de performanță. 

Iată câteva dintre cele mai relevante aspecte ale caracteristicilor noi și actualizate ale lui QlikView™:

Suport pentru IPv6

De acum înainte, există siguranța că avantajele standardului IPv6 (securitate îmbunătățită, scalabilitate, conectivitate în cadrul dispozitivului) pot fi realizate în aplicațiile QlikView™. În plus, sunt suportate și configurațiile hibrid IPv4/IPv6.

Noul task „File Exists” în QlikView™ Publisher

Există o nouă opțiune în QlikView™ Publisher – task-ul „File Exists”. Poate fi folosit pentru a declanșa un task nou după crearea unui fișier, îmbunătățind această creare ușoară a fișierelor și consistența programării.

Este utilă atunci când sistemul creează fișiere la intervale neregulate de timp.

QVS Engine log

Pentru a facilita design-ul documentelor sau pentru detectarea problemelor, QlikView™ poate genera un fișier-jurnal de performanță a motorului de randare a analizelor. Acest jurnal poate valida nivelul de performanță și poate arăta unde, cum și cel mai important, de ce apar problemele de performanță în cadrul aplicației. 

Această opțiune va produce cantități uriașe de date în jurnalul de performanță, astfel că acest jurnal al motorului Qlik™ este dezactivat în mod implicit și ar trebui activat doar atunci când este nevoie și pentru perioade scurte de timp. 

Reload Performance log

Acest jurnal de performanță a reîncărcării datelor este salvat acum într-un fișier-jurnal (log) dedicat, pentru a facilita efectuarea analizei de performanță a reîncărcării și pentru a identifica care documente consumă cele mai multe resurse în aplicație în timpul reîncărcării datelor.

Încărcarea tabelelor complete utilizând QlikView™ Load Script

Procesul de încărcare a scriptului (Load Script) a fost îmbunătățit și permite încărcarea cu o singură solicitare a unei tabele complete dintr-un plug-in de conectare/plug-in SEE, salvând astfel timp și simplificând procesul de încărcare a scriptului.

Setări customizate în fișiere de configurare listate în QMC

Utilizând fișierele de configurare listate în QMC – QlikView™ Management Console, utilizatorii pot vizualiza toate setările non-implicite activate în cadrul implementării. Identificarea acestor setări personalizate este o sarcină importantă atunci când actualizați sau migrați instalarea Serverului QlikView™, salvând astfel timp și prevenind regresii costisitoare.

Implementarea bibliotecii grafice SKIA

Biblioteca grafică SKIA oferă flexibilitate mai mare și o mulțime de grafică 2D. Înlocuiește biblioteca GDI+, care nu mai este suportată de Microsoft.

Grafica SKIA este disponibilă prin intermediul API-urilor comune care funcționează pe o varietate de platforme hardware și software oferind numeroase posibilități grafice, cum ar fi redarea textului, forme, diverse efecte, umbrire și multe altele.

Implementarea bibliotecilor ICU (International Components for Unicode)

ICU (un set foarte larg de biblioteci C/C++) – oferă un comportament consistent al aplicațiilor pe diferite platforme și regiuni, sprijinind globalizarea.

Au fost realizate schimbări notabile, cum ar fi o mai bună sortare a caracterelor non-engleză, sortare îmbunătățită a aplicațiilor numerice de tip șiruri, formatarea variabilelor SET, redefinirea manuală a formatării specifice unei regiuni.

Cele mai importante îmbunătățiri sunt:

Suport pentru .NET Framework 4.7.2

Versiunea QlikView™ Noiembrie 2018 adaugă suport pentru Microsoft .NET Framework versiunea 4.7.2 care crește flexibilitatea implementării aplicației.

Pentru a permite adoptarea completă a acestei versiuni și a celor viitoare, QlikView™ a oprit suportul pentru Microsoft Server 2008 (versiunea inițială), în timp ce suportul pentru Microsoft Windows Server 2008 RS2 este păstrat.

Pentru a dezvolta și testa QlikView™ Server pe Microsoft Windows 10, trebuie să fie instalată Anniversary Update sau o actualizare ulterioară.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați site-ul: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm vizitați pagina: QQsolutions.