QQinfo multiplică puterea Qlik™ la dimensiuni cosmice

Pentru prima oară în istoria omeniriitimpul necesar explorării tuturor combinațiilor de analize pe care îl punem la dispoziția managementului este mult mai mare decât necesarul de timp pentru construirea tuturor acestor combinații !

 

Datorită flexibilității dinamice pe care Qlik™ o deține  și a abordării  sistemice și sistematice pe care  o oferă know-how-ul QQinfo, numărul de variante de analiză pe care îl putem construi pentru managementul beneficiar atinge nivele astronomice!  Și nu este un eufemism! (Mai multe informații găsiți mai jos, în detaliile despre QQreport.builder™).

Astfel, multe dintre situațiile în care managementul identifică necesitatea unei noi perspective  de analiză sunt deja nevoi pre-rezolvate dinainte de a fi exprimate.

Reutilizarea de module de procesare și vizualizare complexe de la QQinfo, cu costuri practic nule pentru beneficiar (facturăm doar pentru aplicarea modelului în contextul beneficiarului și pentru eventualele adaptări necesare), aduce beneficiile utilizării platformei Qlik™ mai aproape  de realitate, oferind timpi mai scurți de implementare și menține costurile de implementare la un nivel și mai scăzut.

Abordarea ultra-configurabilă pe care QQinfo o utilizează în mod sistematic micșorează nu numai implementarea și bugetul aferent, dar permite și o întreținere facilă ulterioară a soluțiilor  implementate, cu costuri minime și fără a mai necesita cunoștințe avansate de Qlik™, în multe dintre situațiile uzuale.

QQreport.builder™ aduce un număr astronomic de combinații disponibile

În contextele mai sofisticate, în care numărul de măsuri și dimensiuni posibile însumat crește peste 20, numărul de combinații posibile (în orice număr) între aceste dimensiuni și mărimi crește imediat la numere uriașe, chiar astronomice !

Să luăm un exemplu extrem de plauzibil: un set de 10 dimensiuni non temporale, 7 dimensiuni temporale și 6 mărimi valorice, numărul total posibil ajunge la permutări  de 23 luate câte 2,3,4,5…23, însumate, adică  70 de mii de miliarde de miliarde de combinații posibile (comparabil cu numărul de stele din universul vizibil sau cu numărul de atomi de pe planeta Pământ!).

Iată detalierea care ne-a dus la numărul astronomic mai sus prezentat:

Notă: Calculele au fost făcute pentru un tabel simplu (straight table), cu maxim 23 de coloane, care are o singură formă de vizualizare, și care a ignorat eventualele formule de filtrare temporară dinamică sau cele de interconectare comparative, sau alte alternative de context, cum ar fi moneda de vizualizare, tipul de audiență, filtrarea selectivă a informației, sau alte alternative de vizualizare grafică suplimentară.

Iată și o exemplificare simplificată a unui astfel de QQreport.builder™ construit în QlikView™ (Funcționalitatea poate fi replicată și în Qlik Sense™, în marea ei majoritate).

 

Între timp, avem și varianta replicată în Qlik Sense™.
Și aici avem oferite simultan 2 variante de vizualizare, tabel simplu și tabel pivot.
Măsurile ce vor fi  aduse sunt aceleași în ambele opțiuni, dar dimensiunile de analiza sunt controlabile independent pentru tabelul simplu, dar și pentru coloanele din stânga și cele de sus ale pivotului.

Pentru informații despre Qlik™, accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, accesați pagina QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !