Noua versiune Qlik Sense™ Iunie 2019 este acum disponibilă!

Autorizare avansată

Copierea valorii în clipboard – noua versiune Qlik Sense™ Iunie 2019 face posibilă copierea valorilor din tabele în clipboard. Aceasta este o îmbunătățire care va crește productivitatea și va reduce pașii necesari pentru reutilizarea valorilor dintr-o aplicație Qlik Sense™.

Grid layout pe dispozitive mobile – dezvoltatorii de aplicații pot alege aspectul pentru vizualizare pentru sheet-uri pe ecrane mici (cum ar fi tabletele și telefoanele mobile). Afișarea listei este în continuare opțiunea implicită, care afișează doar titlurile de vizualizare.

Noua metodă de vizualizare Grid prezintă o mică previzualizare a aplicațiilor, reducând astfel spațiul alb de pe ecran. În acest fel, dezvoltatorii au mai mult control asupra modului în care sunt afișate aplicațiile lor pentru dispozitivele mobile.

      – Schimbarea aspectului ecranelor mici

Foile apar în listă pe ecrane mici (în mod implicit). Noul Qlik Sense™ Iunie 2019 permite modificarea acestora și afișarea ca Grid (foile trebuie setate astfel încât să fie afișate ca Grid pe ecranele mici).

VIZUALIZAREA FOILOR PE ECRANE MICI ÎN LIST VIEW

VIZUALIZAREA FOILOR PE ECRANE MICI ÎN GRID VIEW

Vizualizarea în modul Grid afișează un mic preview al vizualizărilor. Vizualizarea în modul List afișează doar titlurile vizualizărilor.

Obiect tip Container Nativ – versiunea Qlik Sense™ Iunie 2019 aduce prima lansare a unui obiect de tip Container Nativ. Această primă versiune nu va suporta Qlik NPrinting™, însă este planificată pentru versiuni viitoare.

Odată cu lansarea obiectului de tip container nativ, aplicațiile curente care utilizează extensiile existente vor continua să lucreze ca și până acum, dar cele două extensii de tip Obiect Container nu vor mai fi listate ca și opțiuni noi de obiecte pentru aplicații.

     – Container

Containerul este un obiect care permite adăugarea de vizualizări într-un spațiu limitat. De asemenea, puteți afișa sau ascunde vizualizările în interiorul containerului, pe baza unor condiții. Acest lucru este util atunci când doriți să comutați rapid între vizualizări diferite, pe un dashboard cu proprietăți ale ecranului limitate. Containerul poate fi folosit de asemenea și pentru a afișa anumite vizualizări, bazate pe:

     – utilizatorul care accesează graficul;
     – valoarea variabilei;
     – numărul posibil de variabile dintr-un câmp, prin utilizarea funcției GetPossibleCount() în expresia condiției.

Vizualizări și Mapare

Diagrame noi pentru Bundle-ul de Vizualizări

          – Container Trellis – face mai multe vizualizări mici dintr-o vizualizare master.

          – P&L Pivot Chart – este un tabel pivot cu opțiuni de personalizare pentru crearea mai ușoară a rapoartelor financiare (cur ar fi conturile de profit și pierdere).

Puteți utiliza extensia P&L pivot chart pentru a crea un Pivot Table cu un layout pentru raportul de profit și pierdere. Puteți colora celulele în funcție de performanță și puteți stiliza graficul cu fonturi personalizate și culori alternate pe rânduri. De asemenea, puteți exporta graficele în Excel, inclusiv cu formatul acestora. P&L pivot chart este inclus în bundle-ul de vizualizare.

Bar Chart îmbunătățit

Bare Grupate: cu ajutorul barelor grupate, se pot compara cu ușurință două sau mai multe elemente din același grup de categorii.

Bare Stivuite: cu ajutorul acestor bare este mai ușoară compararea cantităților totale între luni diferite.

Diagrama de Bare poate fi afișată orizontal sau vertical, ca în exemplul de mai jos:

Meniu de explorare pentru hărți – acesta permite utilizatorilor să comute straturile și etichetele, să ajusteze dimensiunea obiectului și să modifice imaginea hărții de bază, limba, legenda și configurația zoom-ului.

Qlik Sense Mobile™

Notificările Push Qlik Sense Mobile

Qlik Sense Mobile™ pentru iOS și Android introduc suportul pentru notificările native mobile push. Administratorii de sistem pot împinge notificările de sistem către utilizatorii lor din Consola de Management Qlik™. Notificările pot fi trimise tuturor utilizatorilor sau doar anumitor subseturi de utilizatori și pot include un link către dashboard.

Notificările de sistem pot fi utilizate pentru a informa utilizatorii în legătură cu update-urile la dashboard sau pentru a anunța evenimentele de sistem.

Multi Cloud

Următoarele capabilități sunt acum disponibile pentru Qlik Sense Enterprise™ pentru Serviciile Cloud (SaaS) și Qlik Sense Enterprise™ pentru implementările Kubernetes:

     – învățare bazată pe evenimente precedente;
     – descărcarea unei singure vizualizări ca date în Excel;
     – Suport pentru RedHat Openshift în Qlik Sense Enterprise™ pentru Kubernetes. Această caracteristică nu este disponibilă în Qlik Sense Enterprise™ Pentru Serviciile Cloud.

Conectorii Qlik™

     – Single sign-on (SSO) suport în Windows.

Pentru informații despre Qlik™, accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, accesați pagina: QQsolutions.