Qlik Sense Aprilie 2019

Noua versiune Qlik Sense Aprilie 2019 include progrese semnificative în ceea ce privește capabilitățile multi-cloud – incluzând o nouă oportunitate de implementare SaaS, precum și adăugarea unor capabilități noi de AI pe piață, un nou client Qlik Sense Mobile pentru Blackberry și îmbunătățirea capabilităților de cartare (vizualizare geo-spațială) și vizualizare.

Inteligență Augmentată

Statistici Asociative

Oferă noi informații despre inteligența augmentată (AI), care dezvăluie ceea ce este ascuns în date. Sunt conduse de motorul cognitiv Qlik și de motorul asociativ Qlik, care lucrează împreună.

Aceste Statistici asociative ajută utilizatorii să descopere și să înțeleagă semnificația valorilor din datele care nu au fost selectate.

Vizualizare și Cartare

Au fost introduse noi capabilități: posibilitatea de setare a fundalurilor implicite ale hărților pentru o personalizare îmbunătățită, diagrame Bar & Area Chart și diagrame Bullet în Pachetul de Vizualizare.

Îmbunătățiri pentru hărți

Noua versiune a lui Qlik Sense face posibilă setarea unui fond implicit pentru toate graficele hărților. Utilizatorii pot să își stabilească de acum propriul fundal predefinit, în loc să folosească fundalul standard Qlik.

Au fost adăugate și următoarele îmbunătățiri la nivel de caracteristici pentru mapare:
  – Abilitatea de a include linii noi în etichete, cu un aspect îmbunătățit al acestora în hărțile de fundal (a fost adăugată, de asemenea, la Qlik GeoAnalytics).
  – Legendă pentru mărimea punctelor din straturile hărților.
  – Posibilitatea de a insera imagini în straturile de fond ale hărții. Este potrivit pentru imagini simple (desene, planuri, etc.).

Pachetul de Vizualizare

  – Bar & Area Chart (o diagramă cu efecte de tranziție, conectori și etichete).
  – Bullet Chart (o diagramă de bare utilizată pentru urmărirea unui obiectiv, atingerea unei ținte sau a diferitelor nivele pentru bun/ rău/ mediu).

Multi-Cloud

Noua versiune Qlik Sense Aprilie 2018 aduce o opțiune unică de implementare SaaS pentru Qlik Sense Enterprise (QSE). Are abilitatea de a crea, reîncărca și consuma aplicații Qlik Sense în întregime pe Qlik Cloud.

Versiunea Aprilie 2019 permite, de asemenea, paritatea între Qlik Sense Enterprise pe Windows și Qlik Sense Enterprise pe Kubernetes pentru adăugarea, actualizarea și eliminarea temelor și extensiilor.

Toate opțiunile de implementare pentru Qlik Sense Enterprise (care includ Qlik Cloud Services-SaaS, Kubernetes și Windows) sunt disponibile indepedent și lucrează împreună ca parte a unei implementări multi-cloud.

Următoarele capabilități sunt acum disponibile pentru Qlik Sense Enterprise și sunt implementate pe Qlik Cloud Services (SaaS) și Kubernetes:
  – Crearea de aplicații;
  – Conectarea la surse de date;
  – Stocare/ Utilizare QVD/ Fișiere;
  – Reîncărcare programată a aplicațiilor;
  – Co-Dezvoltarea aplicațiilor pe echipe;
  – Spații personale și partajate;
  – Controlul accesului pe bază de roluri;
  – Partajarea foilor de calcul/ marcajelor;
  – Încărcarea/ Exportul aplicațiilor;
  – Consolă pentru management;
  – Integrarea licenței;
  – Extensii incluse;
  – Extensii personalizate (doar pe Qlik Sense Enterprise pe Kubernetes);
  – Mashups (doar pe Qlik Sense Enterprise pe Kubernetes);
  – ODAG;
  – API (doar la reîncărcare);
  – Utilizarea auditării;
  – Legătură cu documentele QlikView (disponibile atât în Qlik Cloud Services, cât și în Qlik Sense Enterprise pe Kubernetes).

Conectori Qlik

Suport pentru Enterprise Data Sources într-un mediu SaaS cu driverele ODBC în Qlik Cloud Services și în medii Multi-Cloud.

Capabilitățile de reîncărcare cu conectivitate extinsă permit reîncărcări programate pentru Enterprise SaaS.