Qlik™ Data Integration Client Managed Mai 2024

Conținutul paginii

Versiunile generale disponibile pentru
Qlik™ Replicate și Qlik™ Enterprise Manager

La finalul acestei luni, Qlik™ lansează versiunile generale disponibile atât pentru Qlik™ Replicate, cât și pentru Qlik™ Enterprise Manager.

Qlik™ Replicate

Ca parte a angajamentului Qlik™ continuu de a construi relații de lucru tehnice și comerciale solide cu platformele cloud alese de clienții săi, această versiune îmbunătățește semnificativ modul în care lucrăm cu platforme precum Snowflake, Databricks, Amazon AWS și Microsoft Azure. Vă prezentăm mai jos, câteva dintre punctele de atracție.

Snowflake

Snowpipe StreamingQlik™ Replicate suportă acum Snowpipe Streaming, o nouă metodă de încărcare a datelor în Snowflake, în plus față de încărcare în bloc. Snowpipe Streaming poate ajuta la reducerea latenței la replicarea de la sursă la țintă, deoarece datele sunt transmise direct în tabelele Snowflake, mai degrabă decât în staging. De asemenea, această metodă nu necesită utilizarea depozitului Snowflake, ceea ce poate optimiza costurile de operare, în funcție de cazul dumneavoastră de utilizare.

Îmbunătățirea încărcării complete – Această versiune introduce o nouă modalitate de a utiliza mai multe fișiere într-o singură comandă de copiere, ceea ce duce la timpi de încărcare mai rapizi, în special în cazul tabelelor mari. Acum este posibilă configurarea numărului de fișiere care trebuie mutate și a momentului de expirare.

Databricks

Unele îmbunătățiri care au fost adăugate în versiunile anterioare ale serviciului sunt acum disponibile în această versiune GA.

OAuth este o nouă metodă de autentificare acceptată în punctele finale Databricks. Aceasta a devenit o alegere populară pentru multe organizații; este utilă pentru scenarii nesupravegheate, cum ar fi sarcinile care rulează în fundal fără intervenția clientului.

Modificarea partiționării datelor cu Unity Catalog
Qlik™ Replicate a adăugat suport pentru Databricks Unity Catlog, cu posibilitatea de a împărți țintele în partiții. Această caracteristică a fost disponibilă doar sub un indicator de caracteristică, dar acum este standard în această versiune GA.

Îmbunătățirea SAP Endpoint

SAP continuă să fie un sistem esențial pentru multe organizații. Qlik™ vă poate potența în mod unic datele SAP, oferind mai multe metode diferite de replicare a datelor SAP și de combinare a acestora cu alte date care nu sunt SAP.
O metodă populară de replicare pentru SAP HANA este Trigger-Based CDC, iar această versiune suportă acum tabelele SAP HANA fără o cheie primară (PK).
Cu ajutorul opțiunii de configurare Transform (Transformare), este acum posibil să definiți PK pe care doriți să o utilizați pentru a crea declanșatoarele tabelului.

De asemenea, Qlik™ a optimzat performanța CDC pentru metoda SAP HANA Trigger-Based prin introducerea Commit Timestamp (CTS) peste Log Table. Această metodă este mult mai rapidă și utilizează mai puține artefacte.

Începând cu această versiune, CTS este acum opțiunea implicită și recomandată pentru Trigger-Based CDC.

De reținut:
Dacă utilizați Log Table în versiunile anterioare ale Qlik™ Replicate, această setare va fi păstrată după o actualizare la versiunea mai 2024 pentru a preveni eșecul sarcinilor existente.

După actualizarea la această versiune, puteți profita de CTS. Cu toate acestea, pentru a evita pierderea de date, urmați instrucțiunile de pe Qlik™ Help!
Pentru detalii, vă rugăm să consultați această pagină: Switching from Log Table mode to Commit Timestamp (CTS) mode.

De asemenea, au existat mai multe îmbunătățiri în alte câteva puncte finale, cum ar fi:

  • Microsoft SQL Server (MS-CDC) – Păstrarea Timestamp-ului și a ID-ului tranzacției
  • PostgreSQL – capturarea modificărilor din tabelele partiționate
  • Teradata – replicarea caracterelor emoji de 4 octeți

Securitate și conformitate

Qlik™ a luat întotdeauna în serios încrederea și securitatea, implementând de mult timp securitatea și confidențialitatea prin proiectare în produsele lor. Qlik™ oferă o arhitectură și o experiență de clasă mondială pentru a răspunde cu încredere nevoilor de securitate, conformitate și confidențialitate ale utilizatorilor.

FIPS Compliance (Conformitatea FIPS – Federal Information Processing Standards) (Standardele federale de prelucrare a informațiilor) este un set de standarde dezvoltate de guvernul federal al Statelor Unite pentru sistemele informatice, care definește algoritmii de criptare aprobați pentru manipularea informațiilor sensibile. În această versiune, Conformitatea FIPS este acum susținută ca parte a rutinei de configurare standard, ceea ce face ca experiența să fie mai simplificată pentru clienții Qlik™ din sectorul public.

În plus, următoarele endpoints au metode îmbunătățite de acces și autentificare:

  • Amazon Kinesis -suport pentru AWS PrivateLink
  • Endpoint-uri MySQL – autentificare conectabilă caching SHA-2

Qlik™ Enterprise Manager

Suport API îmbunătățit

Au fost extinse API-urile Qlik™ Enterprise Manager cu două noi API-uri pentru a sprijini adăugarea și modificarea tabelelor în cadrul unor sarcini specifice.

  • GetTaskTableSelection (Obțineți Selecția Tabel de Sarcini): Primește lista de tabele pentru o anumită sarcină.
  • PutTaskTableSelection (Aduceți Selecția Tabel de Sarcini): Suprascrie lista de tabele pentru o anumită sarcină.

Toate API-urile Qlik™ pot fi utilizate ca REST, .NET și Python. Mai multe detalii pot fi găsite aici: Qlik™ Enterprise Manager API guide.
Ca întotdeauna, fiecare nouă versiune este susținută complet timp de doi ani.

Pentru a obține oricare dintre aceste versiuni, accesați Qlik Downloads Site din Comunitate, filtrați „Product Category” prin „Qlik™ Data Integration„, selectați „Latest release and patch” în „Show Releases”, apoi selectați produsul și versiunile pe care doriți să le descărcați.

 Dacă este necesar, puteți filtra și mai mult prin selectarea celei mai recente versiuni „Release” și/sau Service Release (SR) sub „Release Number”.

Pentru informații despre Qlik™, clic aici: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, clic aici: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, clic aici: QQblog !