Qlik Sense™ Client – Managed mai 2024

Conținutul Paginii

Qlik™ are plăcerea de a anunța următoarea versiune a ofertei de analiză Client-Managed, Qlik Sense™ mai 2024
Această versiune include îmbunătățiri axate în principal pe vizualizări, conectivitate și capacitatea de a preîncărca aplicații.

Vizualizări și tablouri de bord

Adăugarea opțiunii Styling (Stilizare) pentru a adăuga opacitatea culorii de fundal

Selectorul de culori primește un control de opacitate! Prin adăugarea acestei funcții, Qlik™ facilitează ajustarea transparenței culorii cu ajutorul noului adaos și a opțiunii de a utiliza funcționalitatea cursorului. Iată câteva cazuri de utilizare în care această caracteristică vă poate fi foarte utilă:

 • Permite ca fundalul foii să strălucească și să pună în evidență datele pe care le arătați!
 • Adaugă mai multă eleganță graficelor suprapuse

Pentru cei care vor rămâne la codurile hexagonale, nu vă faceți griji – Qlik™ a facilitat și acest lucru! În continuare, veți putea să vă lipiți codurile cu sau fără simbolul „#„.

Dimensiuni ciclice

Dimensiunile principale ciclice introduc un nou tip de dimensiune, permițând utilizatorilor să selecteze dimensiuni dintr-un grup și să le schimbe fără probleme în întreaga aplicație. Spre deosebire de grupurile de drill-down, dimensiunile ciclice nu au o structură ierarhică, dar se aseamănă cu dimensiunile alternative, extinzându-și influența la nivelul întregii aplicații. Prin utilizarea dimensiunilor ciclice, se conservă spațiu valoros în aplicație și pe ecran, permițând ca o serie de diagrame să ofere analize cu multiple fațete. De exemplu, tranziția de la măsurile temporale la cele geografice sau bazate pe categorii de produse se face fără efort. Comutarea dimensiunii este facilitată fie printr-o acțiune de buton, fie prin intermediul unei etichete de axă. În plus, cu dimensiunile ciclice, devine posibilă numirea nivelurilor în cadrul grupurilor ciclice și de detaliere. Există funcții de motor pentru a interoga starea grupului, facilitând crearea de măsuri dependente de dimensiune sau indicând starea prin etichete.

Îmbunătățiri ale tabelului

Qlik™ continuă să îmbunătățească noul tabel drept și tabelul pivot pentru că acestea nu sunt doar clasice, ci și favorite!

 • Tabelul drept
  • Coloane mai mici
  • Linkuri URL
 • Tabelul Pivot
  • Limite de dimensiuni
  • Formatarea măsurilor
  • Alinierea textului, valorile și titlurile dimensiunilor și măsurilor
  • Stilizarea măsurilor cu valoare nulă
  • Linkuri URL

Îmbunătățirea butoanelor

Următoarea îmbunătățire a navigației a fost adăugată la butonul: „Go to Sheet: specify chart” (Mergeți la Sheet. Specificați graficul). Iată câteva dintre cazurile de utilizare de mai jos în care acest lucru vă va fi de folos:

 • Navigarea către un anumit grafic
 • Proiectarea pe o singură pagină
 • Salt la secțiune
 • Înapoi la începutul paginii

Hyperlinkuri pentru tabele noi

În cele din urmă, aveți acum opțiunile de a afișa valorile sub formă de link-uri pe care se poate face clic în coloanele de dimensiuni, atât pentru tabelele drepte, cât și pentru cele pivot!
*Parte din pachetul de vizualizări.

Mutarea săgeților de navigare rapidă a sheet-ului din antetul sheet-ului!

Atunci când se ascunde titlul sheet-ului, butoanele de navigare ale foii vor fi disponibile în bara de selecție, în loc să fie ascunse.

Conectivitate

Conectorul SAP ODP pentru Qlik™ Windows

La fel ca și Qlik™ Cloud Data Integration, oferă mai multe metode de capturare a datelor din sistemul dumneavoastră SAP. Această versiune îmbunătățește metodele de captură existente cu suport pentru SAP ODP. Conectorul ODP oferă conectivitate la cadrul SAP ODP, permițând capturarea datelor din mai multe tipuri de artefacte de date, cum ar fi Extractorii, vizualizările CDS, obiectele BW și vizualizările de informații SAP HANA.

Hub & Motor

Funcționalitatea aplicațiilor de preîncărcare

Acum, în Qlik Sense™ este disponibilă capacitatea clienților de a configura și programa preîncărcarea aplicațiilor! Aceasta a fost o caracteristică foarte solicitată și, pe bună dreptate, clienții pot îmbunătăți experiența utilizatorilor finali, făcând ca seturile de date să fie disponibile aproape imediat în cadrul unei aplicații (deosebit de util pentru aplicațiile mai mari) prin utilizarea funcționalității de preîncărcare.

Pentru ca gestionarea acestor sarcini să fie intuitivă și fără întreruperi, în cadrul Qlik™ Management Console (Consola de gestionare Qlik™) veți găsi acum noi opțiuni de asistență pentru următoarele Sarcini de Preîncărcare: Preload Tasks: Create (Creare), Edit (Editare) & Delete (Ștergere).

Pentru informații despre Qlik™, clic aici: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, clic aici: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, clic aici: QQblog !