Qlik™ Connect, Orlando, 3-5 iunie 2024

Qlik™ Connect

Orlando, 3-5 iunie 2024

Noile capabilități pe care Qlik™ le-a lansat ieri la Orlando, Florida, în cadrul QlikConnect, aduc o integrare spectaculoasă a trei domenii complementare: AI, BI și DI (data integation), continuând efortul susținut de Qlik™ din ultimii ani în acest sens.

Qlik™ Talend Cloud parafează integrarea platformei recent achizițonate, Talend, în platfroma Qlik™ Cloud, adăugând și mai multă valoare la cele oferite după achiziția Attunity și integararea portofoliului acesteia de acum câțiva ani.

Spectaculos modul în care Qlik™ Talend Cloud implică AI-ul din 2 perspective: folosește AI pentru transformarea datelor, dar este și o temelie esențială și multivalentă în pregătirea de date pentru consumul AI.

Având în vedere că, în calitatea procesărilor AI, calitatea datelor este esențială, Qlik ™ Talend Cloud, oferă și un scor de calitate a datelor pentru AI, evaluat automat după nu mai puțin de șase criterii !

În partea de interfață Qlik Sense™, avem acum o integrare extrem de facilă a uneltelor de Auto Machine Learning anterior preluate printr-o altă achiziție și facilitează integrarea cu AI-uri în mod interactiv în interfața de analiză.

Dar elefantul din cameră este noul Qlik™ Answers, care poate valorifica întregul pachet de informații nestrucutrate (cum ar fi mai ales fișierele de tip DOC sau PDF, care până acum nu prea erau accesibile cu adevarat și complet uneltelor de analiză).

Conceptul cheie a fost TOTUL LA UN LOC !

Și s-a tot repetat în diverse perspective:

Adică AI+BI+DI+Automatizări într-o singură platfroma (pentru tehnici), dar și

Ce s-a întamplat + De ce s-a întamplat + Ce s-ar putea face + Ce alegem + Cum acționăm (pentru oamenii de business).

Iar pentru cei interesați de AI … Preluare +  catalogare + evaluare + utilizare + alimentare + valorificare.

Pentru informații despre Qlik™, clic aici: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, clic aici: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, clic aici: QQblog !