Connector Factory – Versiuni din mai și iunie 2024

Pentru lunile mai și iunie 2024, Connector Factory a lansat mai mulți conectori și noi capabilități pentru integrarea datelor, analiza datelor și automatizarea aplicațiilor.

Conținutul paginii

Qlik™ Data Integration

Conectori suplimentari pentru aplicații SaaS

Qlik™ continuă să extindă conectivitatea Qlik™ Cloud Data Integration prin adăugarea a încă trei aplicații de afaceri care pot fi folosite acum ca sursă de date.  Prin eliminarea nevoii de conectori personalizați pentru a accesa aceste surse, productivitatea data engineering crește, iar timpul necesar pentru obținerea de informații de către consumatorul de date este redus.

Noii conectori sunt pentru:

  1. Anaplan, care oferă software de planificare a businessului;
  2. Oracle Fusion, o suită de aplicații construite pe Oracle Cloud;
  3. Oracle Fusion Project Management, are este utilizat pentru a gestiona livrările de proiecte.

Qlik™ Replicate

Versiunea din mai 2024 a Qlik™ Replicate a adus o serie de îmbunătățiri legate de conectivitatea cu Snowflake, Databricks, SAP, AWS și Microsoft Azure. 
Clic aici: https://qqinfo.ro/qlik-data-integration-client-managed-mai-2024/, pentru a afla mai multe despre aceste îmbunătățiri.

Qlik™ Data Analytics

Conectorul DynamoDB actualizat

Acest conector a fost actualizat pentru a fi bazat pe ODBC în loc de JBDC.  Conectorul Qlik™ DynamoDB permite acum și autentificarea folosind acreditările AWS IAM (cheie de acces și cheie secretă) sau un fișier de credențiale.  Conectorul Qlik™ DynamoDB anterior, bazat pe JDBC, va continua să fie susținut până la sfârșitul lunii iulie 2024.

Aflați mai multe despre conectorul DynamoDB.

Noua versiune a gateway-ului Direct Access

Qlik™ Data Gateway – Direct Access permite aplicațiilor Qlik Sense™ SaaS să acceseze în siguranță datele din spatele firewall-ului, printr-o conexiune strict de ieșire, criptată și autentificată reciproc.

În luna mai, a fost lansat Direct Access gateway 1.6.6, care a introdus următoarele îmbunătățiri și funcționalități noi:

  • Permite accesarea ServiceNow prin intermediul gateway-ului Direct Access;
  • Permite autentificarea Azure Active Directory atunci când se utilizează conectorii Azure Synapse Analytics și Azure SQL Database Connectors.
  • Permite autentificarea Azure OAuth atunci când se utilizează conectorii Azure Synapse Analytics, Azure SQL Database și Databricks;
  • Permite autentificarea OAuth atunci când se utilizează Snowflake Connector;
  • Permite autentificarea SCRAM-SHA-256 și LDAP atunci când se utilizează Conectorul;
  • Paginare îmbunătățită a metadatelor atunci când se lucrează cu conectorii ODBC;
  • Înregistrare suplimentară a jurnalelor pentru o mai bună suportabilitate.

Clic aici pentru a afla mai multe despre Gateway.

Qlik™ Application Automation

Partajarea conexiunilor de automatizare

Utilizatorii pot crea și gestiona acum conexiuni de automatizare în spațiile partajate.  Clic aici pentru a afla mai multe despre această nouă capacitate.

Pentru informații despre Qlik™, clic aici: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, clic aici: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, clic aici: QQblog !