Noutăți de toamnă în 2021 la Qlik Sense™

În luna septembrie 2021, Qlik™ ne-a adus următoarele noutăți:

1. Qlik™ Application Automation

Această aplicație face parte din viziunea Qlik™ de active intelligence, care oferă în acest moment atenție cu privire la fiecare aspect al business-ului dvs. și vă ajută să conduceți acțiuni imediate. În acest moment Qlik™ Application Automation vă permite să asamblați vizual fluxuri care funcționează cu aplicații SaaS de lider de piață pentru a invoca procese din aval care reacționează la schimbările din afacerea dvs. În consecință, petreceți mai puțin timp programând fluxuri de lucru back office și mai mult timp gestionând informații.

Aplicația Qlik™ Application Automation poate fi utilizată de către dezvoltatorii de aplicații de analiză, inginerii de date și integratorii de sisteme, pentru a automatiza multe dintre sarcinile lor zilnice de dezvoltare și administrare a analizei.

Pentru mai multe detalii și demonstrații, puteți viziona videoclipul de prezentare de mai jos.

Rulează videoul

2. Qlik Sense™ Enterprise SaaS – Analiza impactului

Qlik™ ne aduce o nouă capacitate în Qlik Sense™ Enterprise SaaS, care vă permite să înțelegeți mai bine originea și călătoria oricărui set de date din catalog.

Folosind noua analiză a impactului Qlik™, folosind noua capacitate a analizei impactului Qlik™, consumatorii de date vor avea acum mai multă încredere în date, deoarece pot înțelege cu ușurință istoricul complet al unui set de date. Aceasta include aplicațiile care utilizează aceste date, precum și identificarea oricărei informație nouă derivată din acest set de date.

Pentru mai multe detalii și demonstrații, puteți viziona videoclipul de prezentare de mai jos.

Rulează videoul

3. Îmbunătățiri ale Qlik Sense™ Insight Advisor

Qlik™ ne aduce cele mai recente îmbunătățiri la Insight Advisor în Qlik Sense™. Insight Advisor este asistentul dvs. inteligent în Qlik Sense™, oferind diagrame generatoare de AI, care sunt livrate în mai multe forme, utilizând o varietate de experiențe ale utilizatorilor. Acestea includ selecția câmpului, căutarea în limbaj natural și chat-ul Insight Advisor. Acesta generează automat context – analize conștiente învățate din datele și criteriile de căutare și sprijină interacțiunea în limbaj natural. De asemenea, poate oferi analize mai avansate pentru ca utilizatorii să le exploreze.

Pentru mai multe detalii și demonstrații, puteți viziona videoclipul de prezentare de mai jos.

Rulează videoul

De asemenea, Qlik™ a introdus în Insight Advisor abilitatea de a include imagini sub formă de câmpuri în obiectul nostru diagramă tabel și un nou tip de diagramă în serie temporală de analiză Insight Advisor, care indică schimbările în tendințe. Acum puteți adăuga imagini sub formă de câmpuri de date în obiectele tabelului. Când adăugați câmpul dvs., puteți selecta reprezentarea din panoul de proprietăți să fie o imagine și să furnizați o adresă URL în expresie, rezolvând într-un nume de fișier imagine dinamic al datei pe care doriți să o reprezentați. Imaginea se va afișa corespunzător în fiecare celulă pentru rândul de date, care are o imagine definită, care se potrivește cu expresia.

Pentru mai multe detalii și demonstrații, puteți viziona videoclipul de prezentare de mai jos.

Rulează videoul

4. Îmbunătățiri ale Qlik Sense™ Cloud

Din acest debut de octombrie 2021, iată că și Qlik Sense™ Cloud oferă opțiuni de a fi conectat la engine-uri de advanced analytics (predictive, ML, AI) !

Această funcționalitate era deja disponibilă de anul trecut pentru  Qlik Sense™ Enterprise Server OnPremise .

Între opțiunile de conectare disponibile în acest sens, sunt deja unele dintre cele mai cunoscute platforme comerciale de Data Science, Machine Learning și AI, care au deja conectori dedicați (Amazon xxx , Aziure yyy  și  Data Robot).

În plus, există și opțiunea de a folosi un conector generic de Advanced Analytics cu care se pot valorifica practic oricare alte platforme de Advanced Analytics care lucrează cu apeluri API.

Indiferent de conexiunea aleasă, Qlik Sense™ SaaS este acum capabil să trimită date spre engine-ul de Advanced Analytics  via API și să aștepte rezultatele prelucrării de date externe Qlik™, pe care să le folosească mai departe.

Important de menionat: este posibilă atât apelarea API din interiorul scriptului Qlik™ (atunci când se preiau și procesează datele),  cât și apelarea API din interfața de navigare Qlik™, cu trimiterea de seturi de date dinamic definite de selecțiile utilizatorului, via interfața Qlik™, către serverul Advance Analytics.

Astfel, abordarea Augmented Analytics prin care Qlik™ facilitează colaborarea dintre motorul Qlik™ Asociativ, intuiția umană a managerului (continuu conectată prin selecții și vizualizari Qlik™) și algoritmii predictivi de advanced analytics, anunțată de Qlik™ din vara lui 2020, este acum susținută și mai puternic și de către ultima generație de servere Qlik Sense™, disponibile in cloud.

5. Personalizarea suplimentară a tooltips-urilor

De asemenea, această ediție din luna octombrie 2021, include personalizarea suplimentară a tooltips-urilor, cu posibilitatea de a încorpora o vizualizare principală în interiorul tooltips-ului. Acest lucru vă permite să vizualizați mai întâi o prezentare generală, apoi să detaliați direct în grafic pentru detalii. Diagrama încorporată moștenește starea cu valoarea dimensiunii selectată.

Diagramă de dispersie cu tabel
Prezentare generală și detalii despre vânzări

Pentru mai multe detalii și demonstrații, puteți viziona videoclipul de prezentare de mai jos.

Rulează videoul

6. Vizualizări noi și îmbunătățite ale diagramelor

Pentru aplicația Visualization Showcase, Qlik™ a creat o temă care se concentrează pe diagrame, eliminând o parte din atenția altor elemente, cum ar fi textul descrierii. Textul și descrierile sunt importante, dar în această aplicație sunt secundare poveștii mai puternice pe care trebuie să o spună fiecare diagramă. Pentru a obține acest efect, această temă înfășoară fiecare diagramă într-un container, în timp ce elementele de text aterizează plat în fundal. Utilizatorii sunt îndrumați în mod intenționat  către obiectele „evidențiate” de pe ecran, unde pot interacționa cu graficele Qlik™ glorioase.

Aplicația conține 23 de file cu exemple despre cum să utilizați oricare dintre diagramele prezentate, unele dintre paginile diagramei conțin mai multe variante ale unei diagrame, inclusiv:

          ♦ Vizualizări noi

  • Diagrama Sankey
  • Diagrama Mekko
  • Diagrama Cascadă de variație
  • Diagrama Radar
  • Diagrama Pâlnie
  • Diagrama Network
  • Diagrama Org
  • Word Cloud
  • Diagrama Bullet
  • Tabel pivot P&L
  • Hartă termică Box Plot
  • Diagramă Grilă

Diagrama Sankey este un tip de diagramă de flux în care lățimea săgeților este proporțională cu cantitatea de flux.
Aceasta pune accentul vizual pe transferurile sau fluxurile majore din cadrul unui sistem și este utilă pentru localizarea contribuțiilor dominante la un flux global.
Acest exemplu arată vânzările pe categorii de produse către țară.

          ♦  Îmbunătățiri de vizualizare

  • Diagrama Trellis
  • Sparkline
  • Linii de tendință și indicatori
  • Acumulări & Modificatori
  • Player Video
  • Îmbunătățiri ale graficelor de bare
  • Diagramă cu linii de stilizare
  • Diagramă de tip ”plăcintă” cu stilizare
  • Tabel îmbunătățiri
  • KPI Multipli
  • Mapare & GeoAnalitice

Diagrama Trellis creează multipli mici, adică spalieri, pentru o anumită dimensiune. Se creează o diagramă individuală pentru fiecare valoare dintr-o dimensiune.
Trellising-ul face posibilă nu numai analiza parametrilor din cadrul fiecărui grafic, ci și compararea cu restul grupului în același timp. Acest lucru facilitează depistarea valorilor aberante dintre variabile.
Diagrama Trellis oferă funcționalități avansate, inclusiv suport pentru mai mult de o dimensiune, suport pentru dimensiuni calculate și mod avansat pentru trellisingul graficelor complexe.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !