Noul Qlik Sense™ (Septembrie 2017) este aici!

Qlik™ ne-a obișnuit deja cu lansări de software de 5 ori pe an, așa că odată cu venirea toamnei, a apărut și noua versiune de Qlik Sense™ – Qlik Sense™ (Septembrie 2017), care se mândrește cu numeroase caracteristici noi și mai mult de 40 de bug-uri rezolvate!

Noi caracteristici și capabilități sunt disponibile atât pentru Utilizatorii de business, Administratori, cât și pentru Developeri. Iată detaliat, pentru fiecare categorie menționată, care sunt aceste noutăți:

Operații secvențiale în Managerul de Date

Noile îmbunătățiri aduse pentru Managerul de Date vă permit acum să efectuați transformări secvențiale la nivelul tabelelor și câmpurilor, deși în trecut aceste transformări erau limitate (posibilitatea de a aplica o singură transformare a profilului cardului de date pe un singur câmp a fost înlocuită cu posibilitatea de a utiliza cardurile de profilare a datelor, concatenarea, câmpurile calculate – toate împreună).

Culori recente în Selectorul de culori

Selectorul de culori din Qlik Sense™ arată acum cele mai recente 5 culori care au fost selectate.

Îmbunătățiri la nivel de navigare și utilizare a Managerului de Date

Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, printre noutățile aduse la nivelul Managerului de Date, amintim repoziționarea butoanelor de Add data și regândirea paginii de ansamblu a aplicației, atunci când nu sunt încărcate date.

O nouă vizualizare: Graficul de tip Cascadă

Noua diagramă Cascadă ajută la ilustrarea modului în care o valoare inițială este afectată de valori intermediare pozitive și negative. Valoarea de început și cea de final sunt reprezentate de bare întregi, în timp ce valorile intermediare sunt ilustrate de bare plutitoare.

Aplicațiile on-demand – mai ușor de utilizat

A fost oferit utilizatorilor mai mult control asupra aplicațiilor on-demand generate, dar și acces la mai multe informații. De acum, panoul punctului de navigare afișează numărul de rânduri selectate și constrângerile pe câmpurile individuale și statusul de selectare aferent fiecărei constrângeri. Utilizatorii au control asupra numirii aplicațiilor on-demand generate și pot reîncărca aplicații on-demand bazate pe selecțiile curente.

Îmbunătățiri la nivelul Tabelului Pivot

Există acum posibilitatea de a extinde și de a restrânge toate elementele dintr-un tabel pivot.

Qlik Sense™ Mobile App

Qlik Sense™ Mobile acordă utilizatorilor conectarea sigură la Qlik Sense™ Enterprise pentru dispozitive mobile iOS, cu capacitatea de a descărca aplicații la nivel local și de a le folosi chiar și offline. Aplicația Qlik Sense™ Mobile poate fi implementată și gestionată fie utilizând Enterprise Mobile (EMM), fie utilizând programul pentru dezvoltatori de la Apple.

Întregistrare centralizată

Toate nodurile au acces direct la o bază de date comună și la un sistem de fișiere odată cu introducerea persistenței partajate. Noul serviciu de logare Qlik™ permite administratorilor să configureze jurnalele pentru a fi centralizate prin colectarea mesajelor și inserarea acestora într-o baza de date PostgreSQL.

Indexarea căutării in fundal

Utilizatorii pot continua să caute în timp ce indexul este generat.

Date API ierarhice

Noul API de date ierarhic definește mai îndeaproape reprezentarea vizuală a datelor. Beneficii: asigură cât mai puțină manipulare a structurii de date din front end și simplifică modul de creare a diagramelor.

Pilot de certificare a extensiilor

A fost implementat un nou proces de certificare a extensiilor pentru Qlik Sense™ (momentan pilot limitat).

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să accesați următorul site: qlik.com.

Pentru soluții de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.