Externalizarea serviciilor BI

28 de argumente pentru care
EXTERNALIZAREA SERVICIILOR DE BI
are sens!

Externalizarea serviciilor de BI este o soluție „fără bătăi de cap”, în care QQinfo preia integral toate activitățile legate de BI ale companiei dumneavoastră, în cadrul unei echipe care acoperă și deservește toate nevoile de analiză, strategie, suport, administrare, monitorizare, dezvoltare și inovare BI!
Conceptul de externalizare a unor servicii IT sau de altă natură are deja câteva decenii vechime. Și dezbaterea dacă are sens sau nu să apelezi la astfel de servicii, încă nu s-a încheiat. Având în vedere însă penuria actuală din piața locală și internațională de personal specializat în BI, suprapusă peste volumul de date în continuă creștere și volatilitatea piețelor și comportamentelor din vremurile noastre, ideea de a apela la o abordare de externalizare pentru serviciile de business intelligence, are chiar o multitudine zdravană de argumente în favoarea ei.
Iată mai jos lista acestor argumente, pe care le puteți explora și evalua, pentru a decide dacă într-adevăr externalizarea BI-ului la o echipă dedicată aduce plusvaloare reală companiei dumneavoastră.

1. Start rapid

Beneficiarul economisește costurile de căutare și de pregătire a noului consultant, plus slow-start-ul. Altfel consultantul trebuie să înțeleagă și business-ul și să învețe și platforma de BI (Qlik™, în cazul nostru)!

2. Pauze gratuite

Beneficiarul achită orele efectuate efectiv în favoarea sa, fără a fi facturat pentru pauzele consultanților BI.

3. Reportarea orelor neconsumate

În funcție de volumul de servicii contractat, putem agrea abonamente cu transferul orelor neconsumate într-o lună, în luna următoare.

4. Monitorizare și intervenție proactivă

În cazul în care apar probleme, echipa QQinfo poate interveni imediat pentru a diagnostica și rezolva problema apărută în sistem, chiar inainte ca beneficiarii din business să simtă efectele acelei probleme. În acest scop, avem pregătite o serie de unelte de monitorizare a calității datelor și a proceselor de prelucrare.

5. Administrarea utilizatorilor, a aplicațiilor și a drepturilor specifice

Echipa QQinfo oferă un pachet extins de servicii de administrare la distanță sau în locație, care permite nu doar simpla administrare a utilizatorilor și a aplicațiilor, ci și mecansime de control fin al drepturilor de acces (cu filtrare nu doar pe aplicații, ci și pe orizontala și verticala tabelelor de date, sau la anumite interfețe sensibile). În plus, avem și uneltele și procedurile de auditare a securității aplicate, pentru un plus de siguranță.

6. Monitorizarea continuă a gradului de încărcare și a timpilor de procesare și răspuns ai platformei de BI, ca premize pentru cea mai bună performanță

Atunci când performanța de procesare și răspuns la interogările managementului devin critice, putem adăuga servicii dedicate de optimizare, monitorizare, alertare, și intervenție, care să asigure minimul de timp de așteptare în oricare dintre situații. 

7. Buget fix sau variabil, după nevoi

În cazul în care se dorește un control exact al bugetului consumat de echipa BI, se poate agrea decontarea în tranșe lunare fixe, inclusiv cu o anumită flexibilitate în consumul de ore, în funcție de vârfurile de nevoi ce apar pe durata derulării contractului (similar cu reportarea minutelor neconsumate de la companiile de telefonie mobilă).

8. Abonamente flexibile și / sau sezoniere

 
QQinfo oferă opțiuni cu abonamente flexibile.  Se poate defini un volum full-time, fracționar, sau supraunitar de servicii permanente, dar se poate alege și o abordare mixtă, în funcție de sezonalitatea nevoilor.

9. Plan de continuitate

În cazul plecării consultantului nostru, tot costul și efortul de căutare și înlocuire a consultantului de BI nu mai este în grija Beneficiarului, ci a noastră.  
Este inclus în acest cost și efort: 
  • căutarea personalului nou,
  • inducție și training pentru noul angajat, 
  • plata timpului de predare a know-how-ului și a detaliilor unui consultant înlocuitor (pentru ambii consultanți).

10. Plan de vacanță

Beneficiarul nu achită „salariul” consultantului de BI aflat în concediu.
Și dacă e nevoie, punem la dispoziție coleg „de schimb” la plecările în concediu, la același tarif preferențial.

11. Asistență gratuită BI back office

QQinfo asigură gratuit suport echipei BI din linia 1, pentru rezolvarea unor aspecte mai complicate ce necesită consultarea cu alți specialiști în Qlik™.

12. Asigurarea fără costuri a calității BI

QQinfo asigură livrarea serviciilor BI la o anumită calitate predeterminată. În această calitate predeterminată pot fi incluse:
  • documentare și/ sau ajutor contextual pentru utilizatori, 
  • documentarea arhitecturii, 
  • documentarea și structurarea dezvoltărilor, 
  • anumite criterii de performanță și/ sau disponibilitate a aplicațiilor și platformei de BI.

13. Instrument gratuit pentru calitatea datelor* (nou)

QQdata.quality.auditor permite monitorizarea continuă a calității datelor din mai multe perspective, atât la nivel de surse de date, cât și a informațiilor post procesate în Qlik™.

14. Instrument gratuit de validare a datelor* (nou)

Noua aplicație QQvalidator permite monitorizarea continuă a unor reguli de validare de business a datelor (statice, versus date martor, sau dinamice, de inter-relaționare a datelor), la nivel brut primar, sau la orice nivel intermediar sau final de procesare în Qlik™.

15. Instrument de monitorizare a procesului de reîncărcare gratuit (în curând)

QQprocess.monitor permite urmărirea într-un dashboard central a tuturor proceselor de reîncărcarea a datelor (inlcusiv intra-day sau incrementale) și identificarea rapidă a situațiilor ce necesită intervenția echipei de suport. Include vizualizări intuitive, de tip ”network diagram”, cu care se pot vizualiza intuitiv procese complexe, inclusiv status, timpi de procesare și volume de date ingerate.

16. Dezvoltare gratuită continuă a personalului BI

QQinfo asigură dezvoltarea continuă a echipei BI din linia 1 prin programul de dezvoltare continuă conceput de QQinfo.

17. Acces gratuit la QQsolutions, QQtools & QQcomponents

.

QQinfo asigură acces gratuit echipei BI din linia 1 la setul de modele de analiză dezvoltate de QQinfo, (inclusiv exemple și prototipuri, dar și conectări la baze de date cunoscute, inclusiv MS Dynamics AX 2012 sau SAP), atât la cele din portofoliul curent, cât și la cele viitoare (pe perioada de livrare a SSOBI).

18. Urmărirea gratuită a problemelor de bază

QQinfo asigură gratuit urmărirea în timp  a problemelor pentru cererile venite din partea utilizatorilor (la nivel de bază).

19. Gestionare gratuită a timpului și proiectului

QQinfo asigură gratuit time tracking și project management (la nivel de bază) pentru activitatea desfășurată.

20. Gestionare gratuită de bază a BI

QQinfo asigură gratuit time management la nivel de bază pentru activitatea desfășurată și echipa implicată.

21. Găzduire gratuită a echipei BI

QQinfo preia gratuit, dacă este nevoie, găzduirea echipei BI din linia 1 în spațiul propriu, inclusiv spațiul pentru întâlniri colaborative.

22. Bonus: Audit și tuning gratuite

Pentru anumite volume și termene angajate, QQinfo oferă gratuit servicii de audit și tuning (SSAA și SSAT) de anumite bugete sau cu anumite scopuri predeterminate.

23. Opțiuni de prioritizare a problemelor

QQinfo asigură (contra cost) servicii de prioritizare a deservirii cererilor venite din partea utilizatorilor organizației tale și management direct al personalului BI din linia 1.

24. Acoperirea vârfurilor de cerere
& tarif înghețat

QQinfo asigură, contra cost, acoperirea vârfurilor de servicii BI ale beneficiarului, la tariful contractat.

25. Angajament complet, opțional, rapid

QQinfo asigură, contra cost, dar cu o ințializare rapidă, și la tarife preferențiale, servicii de:
  • consultanță de arhitectură BI,
  • analiză de business BI,
  • project management avansat BI.

26. Guvernanță opțională a datelor, inclusiv analize și procesări pentru anonimizarea GDPR

QQinfo asigură, contra cost, servicii de guvenanță a datelor. În contextul GDPR, oferim unelte și algoritmi de identificare și anonimizare a informațiilor cu caracter personal, în variante reversibil sau ireversibil, pentru a oferi cu adevarat privacy by design peste informațiile sensibile. Simultan însă, asigurăm păstrarea coerenței informațiilor din baza de date și implicit a analizelor rezultate.

27. Consultanță strategică opțională de BI

QQinfo asigură, contra cost, servicii de consultanță în identificarea de valoare de business, creată prin dezvoltarea de analitice dedicate.
Am întâlnit multe situații în care o simplă discuție cu managementul a oferit o nouă perspectivă, și de aici au rezultat abordări și inițiative noi, spectatculoase și valoroase pentru Beneficiar.

28. Instruire opțională de Data Literacy

QQinfo asigură, contra cost, cursuri de Data Literacy, care adaugă abilități suplimentare în înțelegerea, identificarea și utilizarea analizelor manageriale de bază și avansate, atat la nivel de top management cât și la nivele de middle management sau de analiză și execuție.
Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !
Ne puteți contacta oricând printr-un mail la office@QQinfo.ro, pe pagina noastră de Facebook, LinkedIn sau pe www.QQinfo.ro și vă vom răspunde prompt la orice întrebare sau nelămurire!