Capabilități extinse pentru Business Glossary

La începutul acestui an, Qlik™ a introdus capabilități de glosare de business pentru toți clienții Qlik™ Cloud Analytic.  Construit pe baza cadrului Qlik™ Cloud Catalog, utilizatorii au putut accesa un depozit unic, ușor accesibil, de termeni și descrieri de afaceri. Acest lucru asigură faptul că toată lumea din organizație are aceeași înțelegere a termenilor cheie de afaceri.

Săptămâna aceasta, Qlik™ a adăugat o îmbunătățire binevenită la Business Glossary disponibil în Qlik™ Cloud. Business Glossary îmbunătățește comunicarea internă și elimină confuzia, asigurându-se că aceeași terminologie de business este utilizată în întreaga organizație. Termenii care sunt definiți într-un Business Glossary pot fi acum legați de măsurile și dimensiunile din biblioteca de articole principale, asigurând coerența. ȘI odată definite, aceste informații sunt disponibile pentru ca utilizatorii să le vizualizeze și să le acceseze direct din ferestrele pop-up de informații, fie în modul de editare mai mult, fie în modul de analiză. Fluidizarea deciziilor bazate pe date prin eliminarea neînțelegerilor datorate terminologiilor concurente sau a neconcordanțelor dintre definițiile tehnologice și limbajul de afaceri.

Qlik™ a extins acum aceste capacități în ceea ce privește vizibilitatea și obiectele asociate.

Asocierea termenului cu măsurile și dimensiunile principale

Puteți defini deja ce aplicații și seturi de date sunt legate de un termen în glosarul de business.  Acum, Qlik™ a extins această capacitate de definire a relațiilor la articolele principale. Atunci când creați o nouă măsură sau dimensiune principală, utilizatorul poate acum să definească și ce termeni se referă la acel element principal.

După cum veți vedea, existența acestei conexiuni poate permite oricărui utilizator analitic să înțeleagă mai bine datele pe care le analizează.

Definiția termenului pop-up

Acest lucru facilitează înțelegerea mai bună a datelor pe care le examinează orice utilizator.  De asemenea, îi ajută pe administratorii de date să se asigure că toată lumea din organizație vorbește aceeași „limbă”.

Legături de glosar în cadrul vizualizării sumarului genealogic

O altă modalitate prin care Qlik™ a facilitat utilizatorilor o mai bună înțelegere a termenilor de business utilizați într-o diagramă este îmbunătățirea vizualizării rezumatului liniei. Aceasta este o vizualizare opțională, disponibilă pentru majoritatea tipurilor de diagrame, care oferă utilizatorilor o explicație a datelor utilizate în cadrul graficului, împreună cu linkuri către linia de proveniență a datelor.  În această vizualizare a fost adăugat un link pentru termenii din glosar care sunt utilizați în cadrul graficului.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți videoclipul de mai jos:

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !