Glosarul Business de la Qlik™

Glosarul Business de la Qlik™

Glosarul Business de la Qlik™ ajută la eliminarea confuziei legate de date, oferind o bibliotecă cuprinzătoare de termeni și descrieri care identifică în mod clar modul în care o organizație își definește măsurile și dimensiunile de măsurare.

Acesta poate eficientiza deciziile bazate pe date prin eliminarea neînțelegerilor datorate terminologiilor concurente sau a neconcordanțelor dintre definițiile tehnologice și limbajul de afaceri.  Iar un glosar poate simplifica respectarea reglementărilor și poate servi drept un instrument important pentru guvernanța datelor.

Cum definește compania dumneavoastră „profitul”?  Dar o „comandă” sau un „client”?

Deși ați putea crede că acești termeni au o singură definiție comună, Qlik™ a descoperit că diferite organizații pot descrie acești termeni în mod diferit. Și chiar și în cadrul unei singure companii, persoane diferite pot defini același termen în mai multe moduri.

De aceea, Qlik™ are plăcerea de a anunța lansarea inițială a unui glosar de business care va fi disponibil tuturor clienților Qlik™ Cloud Analytic ca parte a abonamentului lor existent.

Construit pe baza cadrului Qlik™ Cloud Catalog, utilizatorii pot accesa acum o bază de date unică, ușor accesibilă, de termeni și descrieri de afaceri. Acest lucru asigură faptul că toată lumea din organizație are aceeași înțelegere a termenilor de business cheie. Atunci când administratorii de date definesc și gestionează acești termeni de business, ei pot, de asemenea, să clasifice termenii în mod logic în funcție de contextul de business, să definească relațiile dintre termeni, să facă referire la aplicații și seturi de date conexe, precum și să controleze ce termeni sunt accesibili utilizatorilor.

Existența unui glosar de business ajută la asigurarea faptului că toată lumea din organizație vorbește aceeași limbă. Acesta poate eficientiza deciziile bazate pe date prin eliminarea neînțelegerilor datorate terminologiilor concurente sau a neconcordanțelor dintre definițiile tehnologice și limbajul de afaceri.  De asemenea, un glosar poate simplifica respectarea reglementărilor și poate servi ca instrument esențial pentru guvernanța datelor.

Este important pentru o organizație să aibă un limbaj de business comun.  Faptul că diferite grupuri folosesc termeni diferiți pentru a se referi la același element de date creează confuzie, încetinește deciziile și împiedică eforturile de promovare a utilizării datelor.

Un glosar de business oferă utilizatorilor de date și de analiză un depozit unic, ușor accesibil, de termeni și descrieri de business pentru a se asigura că toată lumea folosește aceleași definiții în întreaga organizație.

Glosarul Business de la Qlik™ oferă un set robust de capabilități care depășesc simpla definire a termenilor și a semnificației acestora.  Utilizatorul poate clasifica termenii în mod logic în funcție de contextul de business, poate defini relațiile dintre termeni și se poate asigura că sunt utilizați numai termenii aprobați.  Glosarul poate fi, de asemenea, legat direct de aplicații și seturi de date, astfel încât consumatorii de date să poată vizualiza cu ușurință definiția unui termen în cadrul interfeței lor curente.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos:

Rulează videoul

Pentru a afla mai multe despre Glosarul Business de la Qlik™, urmăriți aceste două clipuri video demonstrative:

Video 1: Utilizator (non-steward) Demonstrație https://www.youtube.com/watch?v=lIDFNc04sB8.
Acest videoclip prezintă Glosarul Qlik™ Business din perspectiva unui utilizator de afaceri. Un utilizator Qlik Sense™ care poate avea rolul de dezvoltator, dar nu și rolul de „steward”. Partea a doua va aprofunda rolul unui Steward.

Video 2: Demonstrația rolului de „Steward” https://www.youtube.com/watch?v=qtpfbJm3J5U&t=0s.
Acest clip video demonstrează Glosarul Qlik™ Business din perspectiva unui utilizator de afaceri care are atribuit rolul de „Steward”.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !