Versiunea Qlik Sense™ Client-Managed din mai 2023

După conferința Qlik™ World, recent desfășurată în Las Vegas, în luna aprilie 2023, Qlik™ anunță lansarea următoarei versiuni a Qlik Sense™ din mai 2023 – oferta de analiză QlikClient-Managed.  Această versiune se concentrează în primul rând pe îmbunătățiri de vizualizare, inclusiv un nou obiect de panou de filtrare, o varietate de noi opțiuni de stilizare și îmbunătățiri ale navigației și designului.  De asemenea, a fost inclus un nou conector, Google Analytics 4, și a fost îmbunătățită autentificarea pentru mai mulți alți conectori.

Vă prezentăm mai jos, capacitățile noi din această versiune, dintre care multe sunt deja disponibile în prezent în Qlik™ Cloud.

Vizualizări & Dashboard-uri

Panou de filtrare nou

Noul Panou de Filtrare este o îmbunătățire a funcției foarte solicitată. La fel ca și List Box din QlikView™, noul Panou de Filtrare include un aspect de grilă. De asemenea, acesta oferă mai multe capacități noi, inclusiv modul grilă, modul de căutare (cu opțiune wildcard), modul căsuță de selectare, vizualizare compactă și histogramă.

Meniu de explorare a tabelelor

Una dintre cele mai importante actualizări ale anului, noul Straight Table, sporește semnificativ capacitățile de autoservire cu analize exploratorii și rapoarte extinse. Acesta acționează ca un tabel de tip „catch-all”, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a alege modul în care doresc să le fie prezentat aspectul. Utilizatorii pot adăuga mai multe câmpuri simultan, pot alterna dimensiunile și măsurile, pot personaliza lățimea coloanelor, pot vizualiza selectorul de câmpuri al utilizatorului, pot alege paginarea sau derularea virtuală și pot stoca aspectul în semne de carte.

Noi opțiuni de fundal pentru diagrame

Qlik™ continuă să lanseze capabilități suplimentare care adaugă flexibilitate și personalizare la vizualizările Qlik Sense™ SaaS, acum puteți include fundaluri în diagramele de bare cu opțiunea de a seta o imagine sau o culoare.

Creșterea numărului de linii vizibile în cadrul graficelor de linii

Pe baza feedback-ului clienților, am extins numărul de puncte de date care pot fi afișate în Line Chart. Acest lucru oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate și scalabilitate în cadrul Line Chart.

Noi panouri de stilizare

Oferă flexibilitate, permițând clienților să se conformeze standardelor și preferințelor de stil ale companiei, departamentului sau personale. Panoul de stilizare pentru Text și Imagine acoperă titlurile, subtitlurile și notele de subsol și include opțiuni pentru dimensiunea, culoarea și familia de fonturi.

Noua stilizare a axei și a etichetei de valoare pentru anumite diagrame

Stilizarea pentru diagramele cu bare (Bar Chart), diagramele de tip ”plăcintă” (Pie Chart), diagramele combinate (Combo Chart) și diagramele de dispersie (Scatter Plot) a fost îmbunătățită pentru a include titlul axei, etichetele axei și etichetele valorilor. Aceste îmbunătățiri adaugă flexibilitate pentru clienți, permițându-le să se conformeze standardelor și preferințelor de stil ale companiei, departamentului sau personale.

Noul design al diagramei Hover și al meniului de selecție

Oferind o mai bună personalizare, Qlik™ a reproiectat trecerea și selecția graficului, îmbunătățind redarea graficului cu noi opțiuni de stilizare vizuală.

Scriere avansată

Noua funcție a Engine-ului

Lucrând în cadrul ierarhiei de obiecte Qlik™ Engine, noua funcție de diagramă GetObjectld() vă permite să setați o variabilă cu ID-ul sheet-ului și o acțiune a shet-ului, automatizând recuperarea ID-ului sheet-ului curent. Acest lucru simplifică crearea de navigație personalizată, în prezent un proces anevoios. Această funcție a fost foarte solicitată de clienți.

Conectivitate

Suport OAuth pentru Databricks prin MS Azure

Conectorul Qlik™ Databricks din Qlik Sense™ acceptă acum opțiunea de autentificare OAuth. Această opțiune va permite unui utilizator Qlik Sense™ să se autentifice cu Databricks în cel mai sigur mod, folosind OAuth 2.0. Suportul pentru OAuth permite, de asemenea, conectarea unică (SSO) la Databricks cu Qlik Sense™ SaaS atunci când se utilizează un furnizor de identitate. Această versiune permite doar autentificarea OAuth cu Databricks pe Azure, dar Qlik™ plănuiește să extindă această capacitate la celelalte platforme cloud pe care le acceptă cu Databricks în viitor.

Conectorul Google Analytics 4

Conectorul Google Analytics 4 extrage parametrii de trafic și de implicare de pe site-urile și aplicațiile compatibile cu Google Analytics 4 și încarcă aceste date în aplicațiile Qlik Sense™.

Google înlocuiește Universal Analytics cu Google Analytics 4. Pentru mai multe informații despre această schimbare, consultați Google Analytics Help.

Noi metode de autentificare pentru baza de date Azure SQL și pentru conectorii Azure Synapse Analytics
  • Baza de date Azure SQL și conectorii Azure Synapse Analytics acceptă acum două noi metode de autentificare:
  • Azure OAuth: Permite autentificarea unică (SSO) atunci când se utilizează un furnizor de identitate.
  • Azure Active Directory: Protejează identitatea utilizatorului și simplifică experiența de autentificare.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !