Qlik™ Cloud îmbunătățește criptarea datelor cu ajutorul Customer Manage Keys

Cheile de criptare gestionate de client (Customer Managed Keys) ale Qlik™ Cloud oferă un nivel valoros de securitate și control și îndeplinesc cerințele stricte de conformitate, cum ar fi HIPAA.

Săptămâna aceasta, Qlik™ a lansat următoarea fază a ofertei de securitate Customer Managed Keys.

Anul trecut, Qlik™ a oferit clienților un control complet asupra criptării datelor în Qlik™ Cloud Tenant prin utilizarea propriilor chei de criptare furnizate de AWS Key Management Service. În Faza 2, puteți converti acum un Qlik™ Cloud Tenant existent în uz, de la Qlik™ Internal KMS la AWS KMS și înapoi, dacă este necesar. De asemenea, puteți converti un utilizator de la o cheie AWS KMS la o altă cheie AWS KMS pentru a sprijini rotația cheilor sau, efectiv, o re-criptare completă. Pentru a sprijini clienții Qlik™ OEM și clienți enterprise mai mari, Qlik™ activează, de asemenea, ciclul de viață al automatizării CMK cu un set de API-uri publice, astfel încât dezvoltatorii să poată gestiona cheile folosind propriile aplicații. În completarea acestui lucru se află deja conectorii Amazon KMS și Qlik™ Cloud Operations, care sunt disponibili în Qlik™ Application Automation.

În lumea de astăzi, bazată pe date, asigurarea confidențialității și securității informațiilor sensibile este de o importanță capitală. Aici intră în joc cheile gestionate de client (CMK), adesea denumite Bring Your Own Key (BYOK). Aceste controale avansate de criptare a datelor permit organizațiilor să gestioneze și să valorifice propriile chei de criptare, în loc să le utilizeze pe cele ale Qlik™.

Prin intermediul acestei îmbunătățiri în CMK, Qlik™ poate asigura acum următoarele scenarii de conversie a unui utilizator cu date existente:

  • De la Qlik™ Internal KMS la AWS KMS
  • De la AWS KMS la Qlik™ Internal KMS
  • De la o cheie AWS KMS la o altă cheie AWS KMS (rotația cheilor)

API-urile publice și conectorii CMK sunt, de asemenea, disponibile în Qlik™ Cloud Application Automation pentru a simplifica implementarea și gestionarea ciclului de viață.

Prin implementarea Customer Managed Keys, organizațiile își pot cripta datele, asigurându-se că numai părțile autorizate le pot accesa. Această strategie robustă de criptare nu numai că fortifică confidențialitatea datelor, dar ajută companiile să respecte obligațiile de reglementare, HIPAA sau standardele specifice industriei atunci când proiectează noi soluții sau produse. În era încălcărilor de date și a amenințărilor cibernetice din ce în ce mai numeroase, CMK permite companiilor să adopte tehnologia cloud cu încrederea că datele lor sunt bine protejate și în conformitate cu cele mai stricte reglementări privind confidențialitatea datelor.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos!

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !