Parsează cu ușurință datele JSON stocate într-un câmp cu from_field()

Parsează cu ușurință datele JSON stocate într-un câmp cu from_field()

Instrucțiunea LOAD

Dacă aveți date care conțin atribute importante formatate în Json stocate într-un câmp din sursa de date, puteți utiliza argumentul from field în instrucțiunea de încărcare a scriptului click pentru a analiza cu ușurință câmpul și a crea un tabel nou cu acele atribute și valori.

Pur și simplu încărcați câmpul care conține șirul Json așa cum ați face-o în mod normal.
Declarați un nou tabel și o nouă instrucțiune de încărcare care încarcă toate câmpurile utilizând argumentul from_filed care specifică tabelul încărcat anterior și câmpul pentru a analiza și specificația de formatare.

Încărcați datele și un nou tabel care conține aceste atribute și câmpuri va fi creat, gata de a fi utilizat în analizele dumneavoastră.

Pentru o scurtă demonstrație, faceți clic aici: https://youtube.com/shorts/CN9po_z05Xo?feature=share!

În clipul video de mai jos, vă prezentăm și un exemplu simplu care funcționează cu json plat, adică cu ierarhii json neincluse. Cu toate acestea, puteți utiliza o combinație de alte funcții precum JSONGET() și JSONSET() pentru a extrage datele necesare. Vor urma mai multe exemple pe această temă, așa că rămâneți pe fază!

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !