Noutăți în Qlik™ apărute în mai 2021

Conținutul pe scurt al paginii

Îmbunătățiri la Analizele Augmentate (ChatBot)

Insight Advisor Chat

În această versiune, s-au adus mai multe adăugiri la Insight Advisor Chat, incluzând răspunsuri îmbunătățite la întrebări (NLG), o interfață de utilizare rafinată pentru analiza întrebărilor și o selecție mai inteligentă a aplicațiilor atunci când se răspunde la întrebări.

Analizele conversaționale API – API-ul permite dezvoltatorilor să își construiască propriul client pentru Insight Advisor Chat în aplicațiile și/ sau platformele de enterprise chat, disponibile acolo unde este inclus chat add-on.

Insight Advisor Search

S-au adus câteva îmbunătățiri în analiza bazată pe căutare în cadrul aplicațiilor Qlik Sense™, în ceea ce privește:

  • Analiza schimbării în timp – Insight advisor va genera acum mai multe diagrame pentru un singur tip de analiză, cum ar fi răspunsul cu analiza perioadelor de date printr-o combinație de diagrame
  • Generarea limbajului natural – Diagramele vizuale generate de Insight Advisor Search au acum o nouă opțiune pentru a vizualiza informații narative și interpretări ale datelor.
  •  

Analize îmbunătățite

Playerul Video

A apărut o nouă capacitate de a încorpora și reda videoclipuri direct în aplicațiile Qlik Sense™.

Playerul video vă permite să redați videoclipuri în diferite formate din surse externe. Este inclus în pachetul Dashboard. Sunt acceptate următoarele formate video: MP4, OGG, WEBM, YouTube.

Playerul video este util atunci când doriți să includeți un videoclip în aplicația dvs. De exemplu, doriți să afișați o demonstrație sau un videoclip de instruire, să adăugați un tutorial sau să prezentați știri corporative.

Puteți adăuga un player video la un fișier pe care îl editați. Adăugați sau alocați un link video în obiectul video. Videoclipul este transmis de la o sursă, nu este încărcat în Qlik Sense™. În mod implicit, formatul video al link-ului va fi detectat automat, videoclipul nu va fi redat automat, iar comenzile video vor fi disponibile utilizatorilor de aplicații.

Opțiunile video sunt setate în panoul Properties.

Diagrama Combo

S-au adăugat capacități îmbunătățite la dimensiunile grilei pentru vizualizările dvs., ceea ce vă ajută să identificați mai bine locația graficului și dimensiunile asociate cu designul imaginii. Există un nou indicator în partea dreaptă jos a unui obiect care conține aceste dimensiuni și coordonate adăugate atunci când mutați sau redimensionați obiectele grafice în spațiul de proiectare.

Diagrama Combo este disponibilă acum, nouă și îmbunătățită, cu funcționalitate extinsă, inclusiv pentru prezentare verticală, linii de referință bazate pe măsuri și dimensiuni și stil de linie și bară.

Diagrama Combo este potrivită pentru compararea a două seturi de valori de măsură care sunt de obicei greu de comparat din cauza diferențelor de scară. Este practic un grafic cu bare combinat cu un grafic cu linii.

Un exemplu tipic este atunci când aveți o diagramă cu bare cu cifre de vânzări și doriți să combinați aceste cifre cu valorile marjei (în procente). Într-o diagramă de bare obișnuită, barele pentru vânzări vor fi afișate ca de obicei, dar valorile marjei ar fi aproape invizibile din cauza diferenței foarte mari dintre valorile numerice pentru vânzări și marjă.

Diagramă Combo cu valorile marjei (în procente) și bare cu cifre de vânzări.

Cu o diagramă Combo puteți combina aceste valori, de exemplu, folosind bare pentru valorile vânzărilor și o linie pentru valorile de marjă. În mod implicit, barele au axa de măsurare în stânga, iar valorile marginilor au o axă separată în dreapta. Cele două măsuri utilizează aceeași dimensiune (An/ Lună).

Dacă aveți încă o altă măsură, de exemplu, vânzările brute, cu valori care sunt aproximativ în același interval cu valorile vânzărilor, puteți adăuga a treia măsură sub formă de bare și puteți stiva sau grupa noile valori de măsurare cu valorile vânzărilor. Cu barele grupate, puteți compara cu ușurință două sau mai multe articole din același grup categoric. Barele stivuite combină bare de diferite grupuri una peste alta și înălțimea totală a barei rezultate reprezintă rezultatul combinat.

Diagramă Combo cu trei măsuri; valorile marjei (în procente), barele cu cifrele vânzărilor și măsura vânzări brute grupate cu valorile vânzărilor.

Puteți acumula valori ale unei măsuri pe una sau două dimensiuni.

Diagramă Combo cu două măsuri acumulate, valorile marjei acumulate și bare cu cifre de vânzări acumulate.

Cu posibilitatea de a avea diferite scale de măsurare, una spre stânga și una spre dreapta, diagrama Combo este ideală atunci când doriți să prezentați valori de măsurare care sunt în mod normal greu de combinat din cauza diferenței semnificative în intervalele de valori.

Dar o diagramă Combo poate fi, de asemenea, destul de utilă atunci când se compară valori din același interval de valori. În imaginea de mai sus, diagrama combinată are o singură axă de măsurare, dar relația dintre cele două categorii de vânzări și cost este clară.

Diagrama Combo este cea mai bună alegere atunci când combinați mai multe măsuri de diferite intervale de valori.

Diagrama Combo acceptă doar o dimensiune și, prin urmare, nu poate fi utilizată atunci când trebuie să includeți două sau mai multe dimensiuni în vizualizare.

Puteți crea o diagramă Combo în sheet-ul pe care îl editați și  aveți nevoie de cel puțin o dimensiune și o măsură.

Când ați creat diagrama Combo, vă recomandăm să reglați aspectul acesteia și alte setări în panoul de proprietăți.

Aplicație Nativă Mobile

Luna aceasta Qlik™ a introdus o nouă aplicație Qlik Sense™ pentru mobil și un nou conector de partajare.

Aplicația mobilă nativă Qlik Sense™ poate fi descărcată pe dispozitivul dvs. mobil din Apple Store pentru iOS sau Google Play pentru Android.

Odată instalat, pur și simplu vă conectați la Qlik Sense™ Enterprise sau la Business SaaS Tenants. Creați o colecție de aplicații disponibile pe care doriți să le accesați de pe dispozitiv și sunteți gata să începeți.

Cu noua aplicație mobilă Qlik Sense™, veți obține o experiență de utilizator optimizată pentru următoarea generație atât pentru analize online, cât și offline și chiar pentru avertizarea integrată a datelor.

De asemenea, a fost adăugat un nou conector de partajare care permite utilizatorilor Qlik Sense™ Enterprise SaaS să navigheze în structura ierarhică a punctelor de acces Office 365 pentru a accesa fișierele de date acceptate de Qlik Sense™.

Pentru o demonstrație a acestei noi aplicații, vă rugăm să vizionați un scurt videoclip aici:

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați pagina: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsoutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !