Monitorizarea Qlik™ Cloud Reporting

Conținutul paginii

Ați încercat Tabular Reporting în Qlik™ Cloud Analytics?

Sărbătorile au venit mai devreme pentru mulți utilizatori Qlik™ atunci când a fost lansat Tabular Reporting în decembrie 2023 (detalii aici: https://qqinfo.ro/tabular-reporting-in-qlik-cloud/), aducând în cloud o caracteristică îndrăgită a QlikView™ NPrinting.

Capacitățile de raportare tabelară au fost un aspect fundamental al software-ului de raportare Qlik™ încă de la QlikView™. În esența sa, le permite utilizatorilor să organizeze și să partajeze date cu părțile interesate în formate de tabel structurate. Există un motiv pentru care oamenii încă iubesc și folosesc Excel.

În timp ce funcționalitatea Tabular Reporting a evoluat în timp, Qlik™ perfecționând și îmbunătățind continuu experiența utilizatorului, această caracteristică îndrăgită a fost inițial exclusă din capacitățile de raportare ale Qlik™ Cloud Analytics. Până acum…

Deci – ce este mai exact Tabular Reporting cu Qlik™ Cloud? Pentru ce poate fi folosit? Care este stadiul actual al acestei tehnologii? Să intrăm în subiect.

Clienții au acum capacitatea de a învinge aceste cerințe de distribuție a rapoartelor, mereu prezente, fie că au nevoie de tabele paginate de date de vânzări/tranzacții sau de sheet-uri repetate de analiză departamentală direct într-o aplicație în Qlik™ Cloud.

Odată cu introducerea Tabular Reporting, dezvoltatorii de rapoarte își pot da frâu liber creativității, realizând documente XLS sau PDF personalizate, cu detalii complexe, infuzate cu date și vizualizări Qlik™.

Creați rapoarte tabelare dinamice prin combinarea add-in-ului Qlik™ pentru Microsoft Excel cu funcțiile de pregătire a rapoartelor disponibile în cadrul unei aplicații Qlik Sense™. Livrați rezultatele rapoartelor prin e-mail și în dosare definite în conexiunile Microsoft SharePoint. Rapoartele pot fi în format .xlsx sau PDF.

Repere ale Tabular Reporting

 • Creați o definiție dinamică a șablonului de raport tabelar cu date și vizualizări dintr-o aplicație Qlik Sense™ App din familiaritatea Microsoft Office 365 folosind tehnologia Add-in.
 • Definiți șabloane de rapoarte cu date și vizualizări Qlik™ și produceți rapoarte în format PDF și Excel.
 • Distribuiți rapoarte de marcă, gata de prezentare în rafală, cu părțile interesate interne și externe, cu posibilitatea de abonare în regim de autoservire pentru a configura alerte.
 • Gestionați listele de distribuție din aplicație pentru a sprijini distribuirea de rafale către orice parte interesată internă sau externă.
 • Controlați cu ajutorul controlului guvernat al sarcinilor de raportare din cadrul unei experiențe integrate de pregătire a rapoartelor.

Și cireașa de pe tort?

Sarcinile de raportare guvernate intervin pentru a transmite rapoarte în fiecare colț al universului dumneavoastră de distribuție. Utilizate pentru cerințele părților interesate externe, rapoartele agențiilor de conformitate și ale clienților, permițând persoanelor fără licență să consume informații generate de Qlik™ Cloud. Consolidând și mai mult platforma Qlik™ Cloud ca sursă de referință pentru decizii operaționale, comunicări cu clienții și nu numai!
În Qlik™ Cloud Analytics, vă gestionați rapoartele tabelare în secțiunea Reporting (Raportare) din tabul Prepare (Pregătire) din aplicația Qlik Sense™.
Serviciile de raportare sunt create și gestionate prin intermediul sarcinilor de raportare. Reducerea datelor este controlată cu ajutorul filtrelor de raport.
Destinatarii și grupurile asociate care conțin mai mulți destinatari sunt disponibile dintr-o listă de distribuție.
Generarea de rapoarte tabelare este, de obicei, o activitate gestionată la nivel central de către dezvoltatorii de rapoarte. Rapoartele tabelare în Qlik™ Cloud Analytics sunt furnizate de către capacitatea cu valoare adăugată Qlik™ Reporting Service. Verificați cu proprietarul contului de servicii despre capacitățile incluse în abonamentul dumneavoastră Qlik™ Cloud.

Flux de lucru end-to-end

La un nivel înalt, efectuați următorii pași pentru a crea un raport tabelar:

     1. Pregătiți șablonul de raport utilizând Qlik™ add-in pentru Microsoft Excel. Șablonul definește datele care populează raportul atunci când acesta este generat.

     2. În aplicația Qlik Sense™ din care generați raportul, definiți lista de distribuție a aplicației. Aceasta este lista tuturor destinatarilor și a grupurilor de destinatari care pot fi adăugați ca destinatari ai producției de rapoarte.

     3. Încărcați fișierul șablon în aplicația Qlik Sense™.

     4. Creați o sarcină de raportare în aplicație pentru a configura livrarea raportului.
Pe măsură ce dezvoltați șablonul de raport, puteți testa ieșirea acestuia după cum este necesar, utilizând funcționalitatea de previzualizare din add-in.

Pentru a accesa întregul potențial al generării de rapoarte în Qlik™ Cloud Analytics, utilizați următoarele caracteristici:

 • Pentru a rafina și mai mult datele din aplicație care sunt afișate în rapoarte, utilizați filtrele de raport. Filtrele permit spargerea conținutului rapoartelor, ceea ce înseamnă că o singură sarcină de raportare poate genera rezultate individualizate care variază în funcție de destinatar sau grup. Filtrele pot fi definite la nivel global (la nivelul unei sarcini de raport), la nivelul destinatarului sau la ambele.
 • Aranjați ca rezultatul raportului să fie distribuit într-un dosar de distribuție la distanță. Dosarul de distribuție este definit de o conexiune de date Microsoft SharePoint. Dosarele de distribuție pot fi utilizate fie alături, fie ca alternativă la distribuția prin e-mail.

Cerințe

Luați în considerare următoarele cerințe generale:

 • Capacitatea dvs. de a utiliza raportarea tabelară în Qlik™ Cloud Analytics este guvernată de abonamentul dvs. la Qlik™ Cloud. Înainte de a utiliza aceste capacități, verificați cu proprietarul contului de servicii pentru a vă familiariza cu capacitățile și restricțiile abonamentului dumneavoastră.
 • Pentru a vizualiza cerințele pentru lucrul cu add-in-ul Qlik™ pentru Microsoft Excel, consultați Cerințe pentru utilizarea add-in-ului (în limba engleză).
 • Pentru a distribui ieșirea rapoartelor prin e-mail, trebuie să fie configurat un server SMTP pentru chiriaș.

Permisiuni
Gestionarea sarcinilor de raport și a listei de distribuție în cadrul unei aplicații Qlik Sense™ necesită roluri specifice. Cu aceste roluri, devine disponibilă o secțiune Reporting (Raportare) în fila Prepare (Pregătire) a unei aplicații.
Cerințele privind permisiunile variază în funcție de spațiul în care se află aplicația dumneavoastră.

Notă informativă: Raportarea tabelară nu este disponibilă în spațiile gestionate.

Cerințe pentru aplicații în spații comune
Următoarele cerințe se aplică pentru aplicațiile din spațiile partajate:

 • Pentru a vizualiza și a utiliza secțiunea de Reporting (Raportare) a unei aplicații, trebuie să aveți acces la Can Edit (Pot edita) în spațiul în care se află aplicația.
 • Pentru a încărca o listă de distribuție pentru a o utiliza în sarcinile de raportare, trebuie să fiți proprietarul aplicației sau să aveți acces la Can edit data in apps în spațiul partajat. Pentru mai multe informații despre cum să adăugați o listă de distribuție la aplicația dvs., consultați Crearea unei liste de distribuție pentru raportul dvs. (în limba engelză).

Cerințe pentru o aplicație în spațiul personal
Trebuie să aveți rolul de Private Analytics Content Creator (utilizator creator de conținut analitic privat) în locație pentru a avea control deplin asupra sarcinilor de raport, a listelor de distribuție, a filtrelor și a șabloanelor.

Cine poate primi rapoarte tabelare?

În Qlik™ Cloud Analytics, puteți trimite rapoarte Excel prin e-mail atât destinatarilor interni, cât și celor externi. Tabelul următor descrie fiecare tip de destinatar și ce se pot aștepta să vadă în rapoartele lor.

Dacă, în schimb, distribuiți rapoartele prin intermediul unui dosar de distribuție (Microsoft SharePoint), oricine are acces la locația specificată în conexiunea corespunzătoare poate accesa rapoartele.

În cazul în care aplicația Qlik Sense™ utilizează accesul pe secțiuni, este important să fiți conștienți de modul în care acest lucru afectează cine primește rapoartele. Consultați pagina: Raportarea tabelară și accesul la secțiuni (în limba engleză).

Raportarea tabelară și acces la secțiuni

Reducerea de date aplicată unui raport depinde faptul că aplicația sursă utilizează sau nu accesul la secțiuni.
Orice destinatar intern al unui raport (utilizator din chiriașul Qlik™ Cloud) trebuie să aibă acces la aplicație și să fie inclus în tabelul de acces la secțiuni pentru ca raportul să fie generat și trimis către acesta. Datele din raportul de ieșire vor fi, de asemenea, filtrate pe baza restricțiilor de acces la date definite pentru utilizatorul respectiv în scriptul de acces la secțiune.

Sarcini de raport și acces la secțiuni
Este important să fiți conștienți de faptul că lucrul cu sarcinile de raport este diferit în cazul în care aplicația utilizează accesul la secțiuni:

 • În cazul în care un tabel de acces la secțiune este adăugat sau eliminat din aplicație, sarcina de raportare este dezactivată automat. Acest lucru permite dezvoltatorului de rapoarte să evalueze dacă dorește să continue cu livrările de rapoarte, pe baza definițiilor destinatarilor din lista de distribuție.
 • Dacă aplicația are acces la secțiuni și un administrator de chiriaș modifică proprietatea sarcinii de raport în Management Console, sarcina de raport este dezactivată automat. După aceasta, numai noul proprietar al sarcinii de raport poate reactiva sarcina de raport.
 • Livrarea rapoartelor prin intermediul dosarului de distribuție Microsoft SharePoint nu este disponibilă dacă aplicația utilizează accesul la secțiune.

Cerințe privind administratorul

Administratorii utilizatorilor Qlik™ Cloud pot activa sau dezactiva capacitățile de raportare în Consola de administrare. Pentru mai multe informații, consultați Gestionarea disponibilității raportării, a abonamentelor și a partajării (în limba engleză).
Dacă aveți toate permisiunile necesare și totuși nu puteți accesa funcțiile de raportare tabelară, contactați administratorul utilizatorului dvs.

Limitări

Limitări generale
Aceste limitări se aplică atât la add-in-ul Qlik™ pentru Microsoft Excel, cât și la funcționalitatea de raportare tabelară din Qlik Sense™:

 • Raportarea tabelară nu este disponibilă în Qlik™ Cloud
 • Atunci când utilizați un font personalizat în aplicația dvs., se presupune că aveți licența necesară pentru a utiliza acel font în ieșirile din Qlik Sense™. Pentru a vă asigura că fonturile dvs. sunt licențiate, folosiți mai multe fonturi open-source disponibile în Qlik Sense™ pentru stilizarea conținutului aplicației.
 • Atunci când folosiți un font personalizat, de la terți și/sau proprietar în raportul dumneavoastră, se presupune că aveți licența necesară pentru a utiliza acel font în ieșirea din Qlik™ Reporting Service. Pentru o ieșire optimă la imprimare, se recomandă să utilizați un font open-source.
 • Atunci când în conținutul aplicației sunt utilizate caractere care nu sunt acceptate în fontul selectat, aceste caractere vor fi redate în ieșire cu un font în care sunt acceptate. Se poate observa un comportament diferit dacă se utilizează un font personalizat.
 • Dacă utilizați o temă personalizată în aplicația dvs. pentru a defini utilizarea fonturilor (de exemplu, adăugând un fișier de font direct în temă), este posibil ca fonturile redate în diverse ieșiri să nu fie aceleași fonturi pe care le-ați utilizat în aplicație.
 • Umbrele aplicate obiectelor de tip grafic din aplicație nu sunt afișate în raportul generat.
 • Macros și scripturile nu sunt acceptate în șabloanele de raport Microsoft Excel.
 • Extensiile terților nu sunt acceptate.
 • Capacitățile de raportare, inclusiv funcțiile cu valoare adăugată Qlik™ Reporting Service și rapoartele de abonament, nu sunt acceptate în aplicațiile Direct Query.

Limitări tehnice
Următoarele limitări se aplică la partajarea vizualizărilor, în ceea ce privește raportarea tabelară. Dacă aceste limite sunt depășite, raportul dvs. va eșua. În cazul în care apare această problemă, contactați un utilizator cu permisiunea ”Can edit” în aplicație.

Limitările specifice sunt enumerate mai jos:

 • Dimensiunea maximă a imaginii: 4.000 x 4.000 pixeli
 • Dimensiunea minimă a imaginii: 5 x 5 pixeli pentru diagrame și 20 x 20 pixeli pentru foi

Limite și restricții pentru Qlik™ add-in pentru Microsoft Excel

Limitări
Următorul tabel enumeră limitele specifice add-in-ului Qlik™ pentru Microsoft Excel.

Restricții
Următoarele limitări se aplică la acest add-in:

 • Acest add-in nu este acceptat pentru utilizarea în versiunile desktop Microsoft 365 ale Excel pentru macOS.
 • Nu este posibilă utilizarea add-in-ului pentru a vă conecta la o aplicație Qlik Sense™ situată într-un spațiu administrat. Raportarea tabelară nu este disponibilă în spațiile gestionate.
 • Următoarele obiecte nu sunt acceptate în șabloanele de raport:
  • Panouri de filtrare
  • Hărți
  • Grafice cu aceste tipuri de hipercuburi: Tree, Pivot sau Stacked
 • Utilizarea unei dimensiuni calculate ca nivel nu este acceptată. Mai exact, nu sunt acceptate următoarele cazuri de utilizare:
  • Adăugarea unei dimensiuni calculate ca element principal, adăugarea acestui element principal la o diagramă și apoi utilizarea diagramei ca nivel.
  • Adăugarea unei expresii de dimensiune calculată la o diagramă și apoi utilizarea diagramei ca nivel.

Cu toate acestea, puteți include date tabelare constând în coloane de dimensiuni calculate în interiorul unui nivel.

 • Atunci când utilizați cotele principale în interiorul unui nivel, puteți utiliza doar cotele principale cu tipul Single. Cotele principale de detaliere (drill-down) nu sunt acceptate în interiorul nivelurilor.
 • Microsoft Excel impune anumite constrângeri cu privire la ceea ce este conținut într-un fișier Excel workbook. Aceste limitări se aplică atât șabloanelor de rapoarte Excel, cât și ieșirii pe care le generează. Acestea includ numărul maxim de rânduri, coloane și caractere dintr-un singur fișier .xlsx. Consultați documentația oficială Microsoft pentru a afla mai multe despre aceste limite externe.

Limite și restricții pentru raportarea tabelară Qlik™ Cloud Analytics

 • Raportarea tabelară nu este disponibilă în spațiile gestionate.
 • O sarcină de raport are o limită de destinatari la momentul execuției de 100 de utilizatori.
 • Clienții de e-mail externi impun adesea limite de dimensiune pentru atașamentele de e-mail. Verificați la furnizorul SMTP pentru a afla care este limita dumneavoastră.
 • Rapoartele livrate către conectorii de stocare în cloud nu au o limită de dimensiune a fișierelor.
 • Filtrele de rapoarte nu sunt compatibile cu declarațiile Star. Dacă o aplicație conține această instrucțiune în script, rapoartele cu filtre ar putea afișa rezultate neașteptate.
 • Atunci când configurați un filtru de raport utilizând metoda de selecție Căutare, anumite metode de căutare nu sunt acceptate.
 • Dacă o aplicație conține unul sau mai multe câmpuri configurate cu proprietatea Always one selected value (Întotdeauna o valoare selectată), este necesar ca cel puțin o valoare pentru aceste câmpuri să fie configurată într-un filtru și aplicată în raport. Dacă un filtru nu conține o valoare pentru aceste câmpuri sau dacă niciun filtru nu este asociat deloc sarcinii, raportul va eșua. Raportul va eșua, de asemenea, atunci când se aplică mai multe valori pentru câmpuri cu Always one selected value (Întotdeauna o singură valoare selectată) configurată.
 • Puteți adăuga maximum 1000 de destinatari și 1000 de grupuri la lista de distribuție a unei aplicații.

Restricții pentru raportarea cu Qlik™ Application Automation

Restricții tehnice
Următoarele limitări se aplică raportării cu Qlik™ Application Automation. Dacă aceste limite sunt depășite, raportul dvs. va eșua. În cazul în care apare această problemă, contactați un utilizator cu permisiunea Can edit în aplicație.

Limitările specifice sunt enumerate mai jos:

 • Numărul maxim de câmpuri din selecții: 125
 • Numărul maxim de valori ale câmpurilor în selecții: 150.000 de valori totale ale câmpurilor într-unul sau mai multe câmpuri
 • Numărul maxim de stări alternative: 125
 • Numărul maxim de patch-uri: 100
 • Patch-urile sunt proprietăți sau stilizări aplicate în aplicație. De exemplu: Adăugarea unei sortări la coloana unui tabel.
 • Numărul maxim de variabile: 1.100
 • Dimensiunea maximă a imaginii: 4.000 x 4.000 pixeli
 • Dimensiunea minimă a imaginii: 5 x 5 pixeli pentru diagrame și 20 x 20 pixeli pentru foi
 • Număr maxim de pagini într-un raport: 200

Alte specificații și restricții

 • Dacă creați rapoarte PDF sau PowerPoint, rezoluția va fi de 300 DPI.
 • Clienții de e-mail externi impun adesea limite de dimensiune pentru atașamentele de e-mail. Verificați la furnizorul SMTP pentru a afla care este limita dumneavoastră.
 • Rapoartele livrate către conectorii de stocare în cloud nu au nicio limită de dimensiune a fișierelor.
 • Prezentarea în format portret nu este acceptată pentru foile care vor fi transmise către automatizări în format PowerPoint. Fișele setate pe layout portret vor fi convertite în landscape. Cu toate acestea, puteți utiliza aspectul portret dacă folosiți Qlik™ Reporting Service Pentru mai multe informații despre utilizarea API pentru a crea rapoarte, consultați documentația Developer Portal.
 • Atunci când utilizați un font personalizat în aplicația dumneavoastră, se presupune că aveți licența necesară pentru a utiliza acel font în ieșirile din Qlik Sense™. Pentru a vă asigura că fonturile dvs. sunt licențiate, folosiți mai multe fonturi open-source disponibile în Qlik Sense™ pentru stilizarea conținutului aplicației.
 • Dacă aveți licențele necesare pentru un font care nu este disponibil în temele implicite Qlik Sense™, creați teme cu fonturi personalizate pentru a afla cum să adăugați fontul la o temă personalizată.
 • Atunci când în conținutul aplicației sunt utilizate caractere care nu sunt acceptate în fontul selectat, aceste caractere vor fi redate în ieșire cu un font în care sunt acceptate. Se poate observa un comportament diferit dacă se utilizează un font personalizat.
 • Dacă utilizați o temă personalizată în aplicația dvs. pentru a defini utilizarea fonturilor (de exemplu, adăugând un fișier de font direct în temă), este posibil ca fonturile redate în diverse ieșiri să nu fie aceleași fonturi pe care le-ați utilizat în aplicație.
 • Umbrele aplicate obiectelor de tip grafic din aplicație nu sunt afișate în raportul generat.
 • Extensiile terților nu sunt acceptate.
 • Capacitățile de raportare, inclusiv funcțiile cu valoare adăugată Qlik™ Reporting Service și rapoartele de abonament, nu sunt acceptate în aplicațiile Direct Query.

Capactățile de raportare Qlik™ vor continua să se extindă cu noi caracteristici și funcții care îmbunătățesc colaborarea și permit utilizatorilor să valorifice informațiile obținute din rapoarte în cadrul organizațiilor lor.

Pentru a afla mai multe despre Tabular Reporting, accesați pagina Qlik™ Help.

Pentru demonstrații ale acestei funcționalități, faceți clic pe link-urile de mai jos:

Țineți aproape, vom reveni cu mai multe demonstrații despre această funcționalitate!

Sursă articol: https://www.qlik.com/blog/ , completat de QQinfo.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !