Gartner Analytics Bake Off 2023

Integrarea ChatGPT

Qlik™ a fost selectată să paraticipe la Gartner Modern Analytics and BI Bake-Off 2023. Acesta este cel de-al 9-lea an consecutiv în care Qlik™ participă, implicarea fiind rezervată furnizorilor de BI distinși ca lideri în Gartner Magic Quadrant for Analytics.

Qlik™ au prezentat în direct la evenimentul nord-american din Orlando și vor prezenta soluția Qlik™ la Londra pentru Summit-ul EMEA din 21 mai. Rocco Pecora va conduce prezentarea pentru ambele evenimente.

Procesul Bake-Off a urmat același format ca și în anii precedenți, furnizorii prezentând o serie de capacități pentru a oferi o imagine de ansamblu a diferențelor și punctelor lor forte, pe baza unui set de date și a unui briefing comun. Setul de date din acest an a provenit de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA), Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și orice set de date suplimentare pentru a extinde valoarea informațiilor despre inundații și impactul acestora.

Aceste seturi de date au inclus date ale stațiilor meteorologice globale, măsurători ale inundațiilor globale și regionale și efectele inundațiilor cauzate de fenomene meteorologice extreme. În acest an, Rocco Pecora a prezentat Qlik™ Cloud pe parcursul întregii prezentări și a demonstrat o serie de capacități integrate și grupate pe platforma SaaS de la Qlik™, printre care: Integrare de date, Linie de catalog de date și analiză de impact, Procesare și generare a limbajului natural (NLP) și Generare (NLG) Interogare directă și Generare de aplicații la cerere în memorie Qlik™ AutoML pentru modelare predictivă Insight Advisor și Tipuri de analiză a aplicațiilor automatizate pentru raportare și creare de tablouri de bord self-service ChatGPT integrat pe tot parcursul ciclului de dezvoltare și descoperire.

Qlik™ a prezentat o varietate de soluții în legătură cu inundațiile, cum ar fi o aplicație de interogare directă, care permite o analiză a unui set mare de date de la stațiile meteorologice globale (peste 700 de milioane de rânduri), un tablou de bord în timp real al indicatoarelor de inundații din SUA și o aplicație de răspuns la uragane, concepută pentru o agenție federală pentru a direcționa municipalitățile locale și de stat în vederea pregătirii pentru un eveniment meteorologic de amploare. Aplicația de răspuns la uragane a utilizat AutoML pentru a prezice viteza vântului și a valorificat automatizarea aplicațiilor pentru a distribui un raport privind evacuarea și impactul asupra spitalelor pentru mai multe state și a furnizat rapoarte atât utilizatorilor interni, cât și celor externi. Qlik™ a integrat, de asemenea, ChatGPT în secțiunea Cool & Innovation.

Qlik™ a integrat ChatGPT în mai multe zone ale ciclului de dezvoltare și de descoperire a datelor. ChatGPT a preluat mai întâi datele pentru cele mai importante 10 dezastre agricole în funcție de țară, dată, daune în USD și tip de dezastru și le-a încărcat ca set de date pentru a fi utilizate pentru analiză.

Qlik™ a folosit, de asemenea, ChatGPT pentru a oferi o descriere a seturilor de date, pentru a scrie o sintaxă de analiză stabilită pentru utilizator, pentru a permite construirea de măsurători și, de asemenea, pentru a prescrie cele mai bune tipuri de analiză în cadrul Insight Advisor și, în cele din urmă, pentru a oferi informații de fond privind analiza.

Qlik™ a utilizat API-urile sale deschise, bazate pe web pentru a se integra cu instrumentul de inteligență artificială la modă și prezintă biblioteca API robustă a Qlik™ Cloud pentru a se conecta cu ușurință la tehnologiile emergente. În timpul demonstrației, Qlik™ a dezvăluit câteva povești și informații excelente despre date legate de valoarea agricolă a culturilor și de populațiile expuse la inundații: Numai în SUA, numai în SUA, există 367 de miliarde de dolari în produse agricole de bază expuse riscului de inundații. Au avut loc 338 de evenimente meteorologice care au creat pagube de peste 1 miliard de dolari (USD), totalizând daune totale de 24 trilioane de dolari și o medie de 71 de miliarde de dolari de daune pe eveniment meteorologic. Pentru majoritatea țărilor de coastă, schimbările climatice și inundațiile sunt subiecte critice ale politicilor și strategiilor de dezvoltare. O mare parte din țările asiatice subdezvoltate, de la Bangladesh la Vietnam, sunt expuse unui risc ridicat de inundații.

Este întotdeauna o plăcere să prezentăm capacitatea Qlik™ de a produce soluții reale pentru a ajuta la analizarea inundațiilor și a impactului acestora, precum și pentru a evidenția puterea platformei Qlik™ end-to-end.

Pentru a afla mai multe despre participarea Qlik™ la Bake Off, urmăriți clipul video de mai jos!

Rulează videoul

          Index:

          00:00 – Introducere
          01:03 – Secțiunea 1: Pregătirea datelor
          06:03 – Secțiunea 2: Analiză/ Vizualizare de date
          11:14 – Secțiunea 3: Schimbul de informații
          14:52 – Secțiunea 4: Inovare cu integrarea ChatGPT

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblogul !