Filtrarea actualizărilor de vizualizare a datelor din Qlik™ Cloud Analytics

Selecția câtorva îmbunătățiri recente cu impact

Conținutul paginii

Qlik™ a lansat îmbunătățiri pentru Qlik™ Data Visualizations pe Qlik™ Cloud Analytics (Qlik Sense™ SaaS) într-un ritm alert – peste 200 în ultimii doi ani. Ar putea fi dificil să țineți pasul cu toate actualizările. Așadar, vă oferim o scurtă recapitulare a unor îmbunătățiri recente cu impact, pentru a vă ajuta să vă puneți la curent, astfel încât să puteți introduce noi cazuri de utilizare și să profitați de toate vizualizările frumoase și puternice pe care Qlik™ le are de oferit.

Stilizare

Qlik™ este în curs de a lansa o revizuire majoră a stilului diagramei, care este aproape finalizată. Scopul aici este de a vă stimula capacitatea de a personaliza aspectul diagramelor și obiectelor dvs. pentru a îmbunătăți în mod dramatic utilizabilitatea, flexibilitatea și atractivitatea vizuală. Un nou panou de stilizare a fost încorporat acum în aproape toate componentele de vizualizare, extinzând capacitatea dvs. de a personaliza în funcție de standardele și preferințele de stil ale organizației, departamentului sau personale

Puteți personaliza:

  • Mărimea, culoarea și familia de fonturi
    • Acoperirea titlurilor, subtitlurilor, notelor de subsol, precum și a etichetelor axelor și valorilor din diagramele și obiectele dvs.
  • Imaginea sau culoarea de fundal

Qlik™ intenționează să finalizeze implementarea panoului de stilizare pentru toate graficele, tabelele și obiectele native Qlik™ Cloud Analytics în lunile următoare.

Fundaluri

Fundalurile pot fi utilizate pentru a împărți tabloul de bord în secțiuni pentru claritate, pentru a respecta marca organizației dumneavoastră sau pur și simplu pentru a vă înfrumuseța prezentarea vizuală. Disponibil pentru aproape toate diagramele, puteți alege o singură culoare, o culoare prin expresie sau o imagine dintr-o bibliotecă media. Aici puteți găsi mai multe informații despre Fundaluri (Backgrounds).

Teme

Temele personalizate oferă un control complet asupra stilului, permițându-vă să modificați culorile, imaginile, spațierea, plus posibilitatea de a defini palete de culori. Acest lucru este suplimentar față de temele implicite actuale disponibile în Qlik™ Cloud Analytics: Classic, Focus, Breeze și Horizon. Mai multe informații despre teme pot fi găsite în Qlik Help.

Legendă

Sunt acum disponibile noi opțiuni de stilizare pentru obiectul Legendă, oferind o mai mare flexibilitate și personalizare. Stilizarea legendei este disponibilă pentru diagramele de tip linie, bară, circulară, Mekko și cascadă, precum și pentru graficele Scatterplot și Distribution Plot. Opțiunile de stilizare a legendei includ familia de fonturi, dimensiunea și culoarea pentru titlu și etichete.

Animații

Animatorul este util pentru a permite utilizatorilor să parcurgă valorile dimensiunilor pe o perioadă de timp. Aceștia pot itera peste orice dimensiune și pot simula selecții prin intermediul animațiilor.

Pentru informații despre crearea unei animații, vă rugăm să vizionați videoclipul de mai jos:

Rulează videoul
Noul tabel drept

Noul tabel drept acționează ca un „catch-all”, care permite utilizatorilor să aleagă ce coloane sunt prezentate fără a fi nevoie să intre în modul de editare. În calitate de dezvoltator, puteți adăuga mai multe câmpuri simultan, puteți alterna dimensiunile și măsurile și puteți defini lățimea coloanelor, inclusiv opțiunile de umplere, automată, pixeli și procente. De asemenea, stocați aspectul ca marcaj și utilizați paginarea/ defilarea virtuală. În plus, puteți acum să profitați de monitorizarea diagramelor, de instantanee și de descărcarea ca imagine și PDF. Noul tabel drept este disponibil în prezent în pachetul Visualization Bundle și va fi disponibil ulterior în Qlik™ Cloud Analytics nativ. Informații despre tabelul drept pot fi găsite aici.

Noul panou de filtrare

Noul panou de filtrare este o îmbunătățire a funcției foarte solicitată. Asemănător cu List Box din QlikView™, noul panou de filtrare include o dispunere în grilă, permițându-vă să alegeți plasarea orizontală. De asemenea, acesta oferă mai multe capacități noi, inclusiv modul grilă, modul de căutare (cu opțiune wildcard), modul căsuță de selectare, vizualizare compactă și histogramă. Mai multe informații despre panoul de filtrare pot fi găsite aici.

Afișare/ Ascundere personalizare

Noile setări de stilizare a aplicației din „Opțiuni aplicație” vă permit să activați sau să dezactivați bara de instrumente și titlul sheet-ului pentru toate sheet-urile. Dezactivarea barei de instrumente și/ sau a titlului sheet-ului oferă mai mult spațiu pentru conținut și vă permite să personalizați selecțiile pentru titluri și bara de navigare.

Afișarea condițiilor pentru diagrama cu bare și diagrama cu linii

În plus, noile opțiuni pentru Diagrama cu bare și Diagrama cu linii permit dezvoltatorilor de aplicații să activeze comutarea între diferite dimensiuni sau măsuri în cadrul aceleiași diagrame. Capacitatea de a adăuga un simplu comutator de comutare folosind expresia „show condition” (arată setarea) oferă dezvoltatorilor mai mult control, îmbunătățește personalizarea și economisește spațiu. Utilizatorii vor aprecia economiile de timp semnificative datorită capacității de a comuta între variabilele asociate cu datele din diagramele lor de bare și linii.

Grilă granulară

Canvas-ul Qlik Sense™ se bazează pe conceptul de grilă, care este frecvent în designul web, deoarece oferă suport pentru poziționarea imaginilor și ține cont de umplutură. Opțiunile pentru grila granulară Qlik™ Cloud Analytics includ grila largă, medie și îngustă, iar acum și cea personalizată (până la 42 de grile în lățime). Qlik Help oferă mai multe informații despre grila granulară.

Puncte de date în diagrama de dispersie

Una dintre cele mai solicitate îmbunătățiri, diagrama de dispersie actualizat din Qlik™ Cloud Analytics oferă o mai mare flexibilitate și personalizare, inclusiv un prag mărit pentru a afișa mai multe puncte odată și modul hartă termică. Puteți modifica pragul pentru a reda mai multe puncte ale diagramei – zoomul și panoramarea se ajustează pentru volume mari. Informații despre crearea de diagrame de dispersie pot fi găsite aici.

Puncte de date în diagrama cu linii

De asemenea, pe baza feedback-ului clienților, Qlik™ a extins numărul de puncte de date care pot fi afișate pe diagrama cu linii. Acest lucru sporește flexibilitatea și scalabilitatea diagramei cu linii. Mai multe informații despre diagrama cu linii pot fi găsite în Qlik Help.

Funcția diagramă

Lucrând în cadrul ierarhiei de obiecte Qlik™ Engine, noile funcții: ObjectID() și InObject() vă permit să interogați și să lucrați cu ID-ul obiectelor. Aceasta este o variantă Qlik Sense™ a funcției QlikView™ GetActiveSheetID(). De exemplu, puteți prelua ID-ul sheet-ului curent într-o expresie. Acest lucru simplifică crearea de butoane de navigare personalizate, care anterior era un proces anevoios. Aceste funcții de diagramă au fost foarte solicitate de clienți. Puteți găsi mai multe informații aici.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !