Conectorul de analiză OpenAI de la Qlik™

Conectorul Qlik™ OpenAI

În această săptămână, Qlik™ introduce noua familie de Conectori OpenAI, inclusiv conectori de automatizare și integrare de analiză în timp real, permițând organizațiilor să integreze conținutul de inteligență artificială generativă direct în aplicațiile lor de analiză și în fluxurile de lucru pentru automatizarea aplicațiilor.

Cu această capacitate, utilizatorii pot profita de conținutul bogat oferit de inteligența artificială generativă într-o varietate de moduri, cum ar fi creșterea analizelor cu informații în limbaj natural de la OpenAI, sintetizarea și combinarea datelor de la terți în modelele de date existente și permiterea utilizatorilor să pună întrebări în timp real folosind datele de la Qlik™.

Acești conectori reprezintă următoarea evoluție a călătoriei Qlik™ de analiză augmentată, care a început în 2019 cu introducerea generării de informații bazate pe inteligență artificială și a interacțiunii cu limbajul natural.  În prezent, Qlik™ susține în mod nativ căutarea complet interactivă, chat-ul și NLG pe date interne în 11 limbi, iar capacitatea Qlik™ de Tipuri de analiză oferă o formă unică de AI generativă care permite utilizatorilor să creeze analize avansate, cum ar fi o grupare, previziuni, perioadă peste perioadă etc. în câteva clicuri – cu vizualizări generate de AI și NLG.  Acum, cu includerea AI generativă, Qlik™ continuă să fie lider în domeniul analizelor augmentate care valorifică puterea OpenAI pentru a extinde contextul, a conduce o perspectivă mai largă și a se implica cu mai mulți utilizatori.

Utilizatorii pot folosi noul conector Qlik™ de analiză OpenAI în timp real pentru a încorpora conținut de inteligență artificială (AI) generativă în aplicațiile lor de analiză pentru context și informații în limbaj natural, sintetizând date pentru analize suplimentare și punând întrebări folosind date din Qlik™. Acest conector este construit pe aceeași arhitectură ca și celelalte integrări avansate ale Qlik™, permițând un schimb de date direct, la nivel de motor, pe măsură ce utilizatorul face clic. Conectorul este ușor de accesat din meniul Analytics Connectors al Qlik și poate fi utilizat atât în procesul de încărcare a datelor pentru a suplimenta seturile de date, cât și pentru întrebări în timp real prin intermediul expresiilor din cadrul obiectelor de tip grafic.

Conectorul de analiză construiește și trimite întrebări către OpenAI în timp real, care le procesează și returnează date narative și/ sau tabelare.  Întrebările pot fi definite de către dezvoltatorul aplicației folosind expresii în scriptul de încărcare sau un obiect de foaie, sau introduse de către un utilizator prin interfața cu utilizatorul și pot include date din aplicația Qlik™, așa cum sunt definite prin selecții.  Spre deosebire de interogările pe loturi mari și costisitoare, motorul asociativ Qlik™ permite utilizatorilor să facă selecții și să trimită mici subansambluri de date către OpenAI în timp real, oferind cele mai actuale și relevante perspective și răspunsuri contextuale și minimizând costurile.  Iar organizațiile pot utiliza aceeași putere direct în procesele lor de afaceri și în fluxurile de lucru de automatizare cu noile blocuri de conectori OpenAI din Qlik™ Application Automation. Noul conector OpenAI din Qlik™ Application Automation poate fi configurat pentru a trimite întrebări care să returneze rezultate și să scrie înapoi în procesele de afaceri și/ sau în sistemele sursă.

Acești conectori susțin o varietate de cazuri de utilizare, cum ar fi data ops, vânzări, marketing, asistență pentru clienți și multe altele.  Și acesta este doar începutul.  Cu abordarea de platformă deschisă, Qlik™ oferă clienților și partenerilor instrumentele necesare pentru a inova în jurul AI generativ, pentru a profita de numeroasele posibilități de a obține și mai multă valoare din platforma Qlik™.  Se păstrează guvernanța și controlul complet asupra relației cu OpenAI, inclusiv asupra datelor pe care utilizatorii le trimit și asupra modului în care ei aleg să le utilizeze în cadrul platformei Qlik™.

Pentru o scurtă prezentare generală, vă rugăm să urmăriți videoclipul de mai jos!

Rulează videoul

În continuare, vă prezentăm câteva materiale video pentru a vă familiariza mai bine cu modul în care conectorii de analiză OpenAI funcționează cu Qlik™ Cloud Analytics.

Încorporați informații privind AI generativă – Expresie diagramă

Acest videoclip acoperă câteva sfaturi și trucuri importante și sfaturi necesare atunci când utilizați conectorul OpenAI cu o expresie grafică atunci când încorporați perspective generative în aplicațiile dvs. Qlik™ Cloud Analytics.

Rulează videoul

Îmbunătățiți-vă modelul de date cu ajutorul AI generative

Acest videoclip acoperă tot ceea ce trebuie să știți despre utilizarea conectorului de analiză OpenAI în Qlik™ Cloud Analytics pentru a vă spori modelul de date Qlik™ cu inteligența artificială generativă de la OpenAI.

Rulează videoul

Blocuri de conectori OpenAI – Adăugați informații de AI generativă la fluxul dvs. de lucru

Acest videoclip prezintă un caz de utilizare pentru noile blocuri OpenAI Connector din Qlik™ Application Automation. Accesați cele mai recente incidente din ServiceNow și solicitați OpenAI Completions Chat API să sugereze un scor pe baza textului din incident. Furnizarea unui răspuns posibil și actualizarea biletului și trimiterea unui mesaj cu răspunsul posibil către MS Teams.

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !