Noutăți în Qlik Sense™ în iunie 2021 – Notele Colaborative

Notele Colaborative în Qlik Sense SaaS™ – o nouă caracteristică adusă de Qlik™ în iunie 2021 !
Cu ajutorul Notelor Colaborative adăugați o perspectivă umană pentru a facilita luarea deciziilor !

Ce oferă Notele Colaborative?

  • statistici și analiză în context
  • posibilitatea de a face instantanee și de a adăuga comentarii text
  • posibilitatea de a eticheta și invita alți utilizatori la discuție
  • posibilitatea de a crea un flux de la notă la analiză și înapoi
  • posibilitatea de a colabora cu mai mulți utilizatori în timp real
  • posibilitatea de a comunica offline
  • posibilitatea de a organiza notele cu colecții

Iată câteva situații în care se pot utiliza Notele Colaborative:

1. Urmărirea informațiilor personale în cazul în care un utilizator își efectuează propria analiză și ține notele constatărilor sale în propriul spațiu personal, eventual pentru a capta un punct de interes sau chiar să le reamintească și să le urmărească. Utilizatorii pot eticheta și invita pe ceilalți la discuție, creând un spațiu de colaborare atât pentru comunicarea în timp real, cât și offline.

2. Monitorizarea KPI. De exemplu, în cazul în care membrii echipei pot colabora, capta ideile lor colectiv, creează această discuție, îi implică pe ceilalți și lucrează împreună pentru a produce rezultatele dorite.

3. Informativ. În cazul în care o notă poate ghida utilizatorii cu explicații privind valorile și informațiile prezentate și poate chiar să răspundă la întrebările frecvente.

Vă vom prezenta, în cele ce urmează, detalii despre cea de-a doua situație în care puteți folosi Notele Colaborative, și anume, posibilitatea de a monitoriza unele KPI-uri și de a aduna membrii echipei pentru a colabora împreună.

În această vizualizare specială, ne atrage atenția, spre exemplu, faptul că există o valoare semnificativă într-o anumită categorie în comparație cu celelalte, dar și un număr mai mic de produse. Deci, avem câteva produse de mare valoare în categoria specială și vrem să aducem un alt membru al echipei pentru a arunca o privire la această vizualizare. Așadar, trecem la secțiunea de notițe din partea de sus, alegem spațiul din care facem parte, și putem să creăm o notă personală pe care numai noi o vom vedea, vom alege Personal.

În acest caz, aici colaborăm cu alți membri care fac parte din spațiu, așa că alegem acel spațiu și apoi creăm o notă nouă, îi dăm un titlu acelei note și apoi putem începe să introducem nota noastră.

În același timp putem face clic dreapta pe Visualization și selectăm Add snapshot pentru a nota, iar în acest moment, ceea ce va face, este să puneți un punct în timp vizualizarea acelei vizualizări direct în acea notă.

De asemenea, putem introduce un text sau un comentariu și, în același timp, putem insera o etichetă sau o mențiune.

Putem face asta aici sau putem doar să tastăm simbolul @ și apoi să selectăm utilizatorul cu care dorim să colaborăm și putem observa că face parte din spațiul în care nu sunt alți membri.

În acest caz, utilizatorul selectat poate vedea această notă, dar noi dorim ca acest utilizator să poată oferi informații suplimentare și să colaboreze cu noi, așa că vom merge la Modify access și apoi vom selecta Can edit pentru a-i acorda accesul persoanei selectate la această notă specială.

Acum putem vedea că utilizatorul selectat are și acces la acest spațiu, a fost notificat și această notificare poate fi primită prin web sau prin e-mail.

În spațiul pentru acel utilizator, se poate selecta oricare dintre aceste note, sau din notificare poate face clic pe aceasta și îi va aduce direct la nota respectivă unde poate începe, de asemenea, să colaboreze.

Deci, acum putem vedea nota și comentariul instantaneu introdus de noi și, în acest moment, utilizatorul selectat ne poate eticheta dacă dorește și poate începe să intre în colaborarea sa suplimentară în timp real.

Puteți împărți ecranul în două, și veți observa că pe măsură ce introduceți informații suplimentare în timp real, într-o parte sunteți conectat ca fiind utilizatorul selectat, iar în cealaltă parte sunteți conectat dvs.

Puteți observa că utilizatorii nu numai că pot colabora offline, dar pot colabora și online în timp real.

Pentru o scurtă demonstrație a Notelor Colaborative, puteți urmări videoclipul de mai jos:

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vizitați pagina qlik.com.
Pentru soluții QQinfo, vizitați pagina QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !