Noutăți „magnetice”, și nu numai, în Qlik Sense™ 3.0 !

La finalul lunii iunie, Qlik™ a lansat noua versiune Qlik Sense™, ajuns la versiunea 3.0. Am punctat mai jos câteva dintre noile sale abilități, care ne-au atras atenția:

1. În zona de conectare la date și de pre-procesare a datelor

Modelarea asociativă a datelor. Engine-ul de construire (semi) automată a conexiunilor între tabelele de date, face mult mai ușor procesul de conectare la date multi-tabelare.

Interfața de control a asocierilor dintre tabele este acum vizual interactivă, cu proprietăți „magnetice”. Și au apărut îmbunătățiri și în algoritmul de pregătire automată a interconexiunilor de date.

Chei compuse mai ușor de construit.

Construirea cheilor compuse, de legatură între tabele, a devenit mai facilă acum.

Construirea automată a punctelor geografice.

Opțiunea din Qlik Sense™ 2.2 de a trata și afișa punctele geografice a devenit și mai simplu de activat !

Acum nu mai e necesar script suplimentar de conversie a coordonatelor GIS în puncte geografice. Qlik Sense™ 3.0 interpretează automat perechile de coordonate GIS ca atare.

2. Opțiuni noi în zona de vizualizare

Căutare extinsă în metadatele obiectelor de vizualizare.

Opțiunea de căutare globală are acum noi capacități, de a căuta nu numai în conținutul tuturor datelor, ci și în titlurile sau alte informații text asociate cu obiectele din interfața de vizualizare.

Grafice mai dinamice pe dimensiunea temporală.

În conexiune cu procesarea automată a dimensiunilor temporale apărută din Qlik Sense™ 2.2, graficele Qlik Sense™ 3.0 (începând cu cele de tip Line Charts, pentru moment) scalează automat când au dimensiuni temporale, simplificând procesul de construcție a interfeței și micșorând numărul de obiecte necesare pentru o explorare completă a informației.

Construirea facilă de vizualizări de tip Widget.

În noul hub pentru dezvoltatori au apărut opțiuni noi, prin care puteți construi rapid vizualizări dinamice, interactive, dedicate.

Pentru mai multe informații, găsiți aici și clipul video oficial lansat de Qlik™, odată cu Qlik Sense™ 3.0.

Există, de asemenea, noi adăugiri și îmbunătățiri la opțiuni nou apărute din Qlik Sense™ 2.2, cum ar fi: constructorul de expresii, API-uri noi de vizualizare și conectare, guvernarea drepturilor în medii client-server.

Dacă sunt noutăți care v-au plăcut în Qlik Sense™ 3.0 și considerați că merită subliniate, vă invităm să ne lăsați un comentariu, mai jos, sau pe pagina noastră de Facebook, la postarea aferentă.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm vizitați acest site: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm vizitați pagina QQsolutions.