Versiunea Qlik Sense™ Client – Managed din August 2023

Versiunea Qlik Sense™ Client – Managed din August 2023, acum disponibilă!

Qlik™ are plăcerea de a anunța lansarea noii versiuni Qlik Sense™ Client – Managed din August 2023.
Această versiune se concentrează în primul rând pe îmbunătățiri în materie de vizualizare, inclusiv o varietate de noi opțiuni de personalizare și stilizare, precum și pe îmbunătățiri ale navigației și designului. 
Utilizatorii vor aprecia, de asemenea, noul suport al fișierelor Parquet, care oferă economii de stocare și performanțe îmbunătățite pentru seturi mari de date.
În această versiune, veți găsi capacități noi, dintre care multe sunt deja disponibile în Qlik™ Cloud în prezent.

Conținutul paginii

Vizualizări și Tablorui de bord

Noi setări de stilizare în interfața "App Options" UI

Noile setări de stilizare a aplicației din „Opțiuni aplicație” vă permit să activați sau să dezactivați bara de instrumente și titlul sheet-ului pentru toate sheet-urile. Dezactivarea barei de instrumente și/ sau a titlului foii oferă mai mult spațiu pentru conținut și vă permite să personalizați selecțiile pentru titluri și bara de navigare.

Opțiuni suplimentare pentru diagrame cu bare (Bar Chart)

Au fost adăugate noi opțiuni pentru diagramele cu bare, permițând dezvoltatorilor de aplicații posibilitatea comutării între diferite dimensiuni sau măsuri în cadrul aceluiași grafic. Capacitatea de a adăuga un simplu comutator de schimbare folosind expresia „show condition” oferă dezvoltatorilor mai mult control, îmbunătățește personalizarea și economisește spațiu. Utilizatorii vor aprecia economiile de timp semnificative datorită capacității de a comuta între variabilele asociate cu datele din diagramele lor cu bare.

Noua stilizare a legendei

Noi opțiuni de stilizare pentru Legendă sunt acum disponibile, oferind o mai mare flexibilitate și personalizare. Stilizarea legendei este disponibilă pentru diagramele de tip linie, bară, circulară, Mekko și cascadă, precum și pentru diagramele de dispersie și de distribuție. Opțiunile de stilizare a legendei includ familia de fonturi, dimensiunea și culoarea pentru titlu și etichete.

Noi panouri de stilizare pentru obiectul buton,
diagramele cu linii și Tree Map

Un nou panou de stilizare adaugă flexibilitate și personalizare la obiectul buton. Prin intermediul acestei îmbunătățiri, puteți seta dimensiunea textului ca fiind fixă, fluidă (redimensionare în funcție de înălțimea butonului) sau receptivă (se adaptează întotdeauna).

Stilul fontului pentru diagramele cu linii a fost actualizat pentru a utiliza cadrul Nebula. Stilizarea include titluri, subtitluri și note de subsol și include opțiuni pentru dimensiunea, culoarea și familia de fonturi.

Noul panou de stilizare pentru diagrama Tree Map vă extinde capacitatea de a personaliza aspectul pentru a respecta standardele și preferințele organizaționale. Acesta include opțiuni de mărime, culoare și familie de fonturi pentru titluri, subtitluri și note de subsol. De asemenea, puteți alege imaginea și culoarea de fundal.

Noul design al meniului de navigare și selecție

Qlik™ a reproiectat meniul de navigare și selecție a diagramelor, oferind o mai bună personalizare și îmbunătățind redarea graficelor cu noi opțiuni de stilizare vizuală.

Insight Advisor

Vizibilitate nouă în starea App Enablement în cadrul interfeței de utilizare

Atunci când capacitățile de limbaj natural (Insight Advisor Căutare și Chat) sunt activate pentru o aplicație, acum se afișează un banner de notificare cu starea de activare a aplicației. Acest lucru îi ajută pe utilizatori să știe când aplicațiile sunt pregătite să susțină căutarea, astfel încât să nu încerce să acceseze funcția înainte ca indexarea să fie finalizată.

Suport pentru fișiere Parquet

Noul suport pentru citirea și scrierea fișierelor Parquet

Apache Parquet este un format de stocare columnară, foarte eficient pentru stocarea și interogarea seturilor de date mari. În Qlik Sense™ pe Windows, puteți citi acum date din fișiere Parquet și puteți stoca tabele ca fișiere Parquet. Utilizarea Parquet permite interogarea eficientă a unor coloane specifice dintr-un tabel, mai degrabă decât citirea întregului tabel. Acest lucru îl face foarte potrivit pentru a fi utilizat cu procesarea datelor mari. De asemenea, Parquet suportă compresia și codificarea eficientă a datelor, ceea ce poate reduce și mai mult spațiul de stocare și poate îmbunătăți performanța interogărilor.

Qlik Sense Enterprise pe Windows August 2023 a introdus suportul pentru fișiere Parquet. Suportul pentru fișierele Parquet este activat în mod implicit, dar este valabil numai pentru aplicațiile nou generate.

Mai jos vă vom ghida prin activarea suportului pentru fișiere Parquet pentru aplicațiile existente.

Pentru a activa fișierele Parquet, acestea vor trebui să fie permise ca surse. Vom folosi QlikSenseCLI în exemplul nostru. QlikSenseCLI este livrat cu Qlik Sense™ Enterprise pe Windows începând cu luna mai 2023.

1. Deschideți Powershell ISE ca administrator

2. Importați modulul QlikSenseCLI în sesiunea Powershell curentă:

     a. Deschideți scriptul
     C:\Program Files\Qlik\Sense\Tools\qlik-installation-tools

     b. Rulați
     ImportQlikSenseCLIModule.ps1

     c. Aceasta va imprima o ieșire despre API la o execuție reușită:
     SchemaPath : About
     BuildVersion : 31.34.0.0
     BuildDate : 6/13/2023 10:08:17 AM
     DatabaseProvider : Devart.Data.PostgreSql
     NodeType : Central
     SharedPersistence : True
     RequiresBootstrap : False
     SingleNodeOnly : False
     ExtensionData :

3. Rulați scriptul Parquet Whitelist:
AddParquetExtentionWhitelistTable.ps1

Acum puteți utiliza fișiere Parquet în aplicațiile existente.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !