QQinfo multiplică puterea Qlik™ la dimensiuni astronomice

Numărul de variante de analiză la care îl putem construi pentru managementul beneficiar atinge nivele astronomice !

Vă vom explica această afirmație mai târziu, în acest articol.

Un element important legat de plusvaloarea livrată de QQinfo (susținută de platforma Qlik™) la implementarea de sisteme BI este construirea unei interfețe dinamice cu obiecte ce își schimbă conținutul în contextul alegerilor  făcute de utilizator.  Cu această abordare, un singur obiect poate conține simultan zeci, sute sau chiar mii de variante de vizualizare pentru care timpul și costul de dezvoltare în interfață ar putea deveni uriaș.

Puterea de multiplicare oferită de opțiunea dată direct utilizatorilor de a schimba într-un grafic (sau chiar într-un set de grafice sau pagini simultan), perspectivele de analiză  dorite (dimensiunile și măsurile) este exemplificată pe un caz relativ simplu în imaginea de mai jos, în care un simplu obiect cu o dimensiune și măsură oferă peste 90 de opțiuni diferite de analiza, care, în mod normal, ar fi fost necesar să fie construite una câte una.

Timpul necesar construirii unui set larg de analize manageriale devine, prin factorii de multiplicare explicați mai jos, mult mai scurt decât timpul necesar pentru explorarea întregului set de analize posibile.

 Libertatea utilizatorului de analize manageriale crește în mod spectaculos, pentru ca de multe ori dispare nevoia de a aștepta până la dezvoltarea unei noi perspective de analiză. Analizele ad-hoc pot oferi orice informație dintr-un anumit context de analiză imediat ce am definit modul de analiză dorit.

Aceste seturi de analize sunt extrem de practice și pot deveni chiar vitale în situațiile în care managementul tău identifică necesitatea unei noi perspective de analiză (și de obicei asta chiar se întâmplă, mai devreme, sau mai târziu). În abordarea QQinfo, aceste cereri sunt deja pre-rezolvate dinainte de a fi exprimate !

Și este posibil datorită flexibilității dinamice pe care Qlik™ o deține și a abordării  sistemice și sistematice pe care o oferă doar know-how-ul QQinfo. Abordarea ultra-configurabilă pe care QQinfo o utilizează în mod sistematic micșorează nu numai implementarea și bugetul aferent, dar permite și o întreținere facilă ulterioară a soluțiilor implementate, cu costuri minime și fără a mai necesita cunoștințe avansate de Qlik™, în multe dintre situațiile uzuale.

Reutilizarea modulelor de procesare și vizualizare complexe de la QQinfo, cu costuri, practic nule* pentru beneficiar, aduce beneficiile utilizării platformei Qlik™ mai aproape  de realitate, oferind o perioadă de timp mai scurt de implementare și menține costurile de implementare la un nivel și mai scăzut.

*(facturăm doar pentru aplicarea modelului în contextul beneficiarului și pentru eventualele adaptări necesare, nu și pentru konw-how-ul deja construit).

QQinfo și Qlik™ vă oferă toate variantele și variabilele, dumneavoastră alegeți doar ceea ce vi se potrivește și aveți nevoie !

Cum am multiplicat puterea Qlik™?

Aveti mai jos un exemplu de calcul pentru un set plauzibil de 

  • 10 dimensiuni ne-temporale, 
  • 7 dimensiuni temporale și 
  • 6 mărimi valorice.

Numărul total posibil ajunge la permutări  de 23 luate câte 2,3,4,5…23, însumate, adică  70 de mii de miliare de miliarde de combinații posibile !

Atenție ! NU au fost luate în calcul variantele determinate de schimbarea filtrărilor aplicate acestei analize, care mutiplică și mai departe numărul de combinați posibile.

Este adevărat că acest număr poate părea copleșitor, și în acest sens, QQinfo are pregătite și strategii de orientare și reorientare a utilizatorilor, pentru a elimina riscul unora dintre utilizatori de a se simți rătăciți între opțiuni.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !

Pentru detalii despre Qlik, vă rugăm accesați următorul link: qlik.com