QQcash.opti – proiecții de cash-flow plus optimizarea întârzierilor de plăți pentru minimizarea riscurilor și a costurilor de întârziere

Recent am dezvoltat (folosind QlikView™ ), o nouă unealtă, pe care o numim QQcash.opti™, care pleacă de la proiecțiile cash-flow-ului și merge dincolo de ea, optimizând întârzierile de plăți pentru  minimizarea riscului și a întârzierilor de plăți.
 
Începe să funcționeze când predicțiile de cash-flow arată că vei trece pe roșu la închiderea balanțelor conturilor de plăți. Deoarece nu am mai văzut o asemenea soluție pe piață, ne-am gândit că trebuie să trimitem un mesaj pe tema aceasta, poate cineva are nevoie de ea, sau poate ne poate direcționa către alte soluții similare disponibile în întreaga lume.
 
Unealta pe care o avem poate modela destule situații, incluzând și plățile critice, riscurile de penalizări și așa mai departe. Partea dificilă cu care ne-am confruntat a fost să creem un script QV care chiar procesează întreaga bază de date de creațe și datorii împreună, în așa fel încât performața este impresionantă, indiferent de numărul de tranzacții luate în calcul.
 
Iată câteva capturi de ecran a interfeței în timpul unei situații simple, în așa fel încât este mai simplu să înțelegeți ce am creat. (Prima dată poate fi considerată ca fiind ieri, cu balanța de închidere curentă).

1. Situația originală cu balanță negativă pe 2 și 3 martie:

2. Noua planificare conține propuneri cu întârzieri de plăți, în așa fel încât niciun sold negativ nu mai este prezis: 

3. Și ultima, dar nu cea din urmă, lista cu întârzierile propuse:

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !