Qlik Sense™ februarie 2023 – Versiuni Client-Managed

Acum puteți profita de caracteristicile Qlik™ Cloud lansate anterior, care sunt disponibile și în Client-Managed.   Cea mai nouă versiune a Qlik Sense™ include capabilități extinse de Augmented Analytics, noi vizualizări și conectivitate suplimentară.

Vizualizări & Dashboard-uri

Creșterea numărului de puncte vizibile în graficul de dispersie

O caracteristică foarte solicitată de clienți, graficul de dispersie permite acum dezvoltatorului să modifice pragul pentru punctele afișate. Anterior, valoarea maximă era de 1500 de puncte. Zoom-ul și panoramarea sunt ajustate automat pentru volume mari, iar selecția, tooltip-ul și periajul se dezactivează pentru seturi de puncte de date mai mari.

Panou de stilizare nou

Un nou panou de stilizare a fost adăugat la diagramele de tip indicator, histogramă și cascadă, precum și la obiectele Box Plot, Distribution Plot și KPI, oferind o mai mare flexibilitate și personalizare. Anterior, panoul de stilizare a fost adăugat la diagramele Bar, Pie, Map, Table și Pivot Charts. Stilizarea acoperă titlurile, subtitlurile și notele de subsol, cu opțiuni pentru dimensiunea, culoarea și familia de fonturi. De asemenea, acum pot fi adăugate culoarea de fundal și imaginea foii.

Panou de stilizare pentru tabelele drepte și pivotante

Oferă flexibilitate, permițând clienților să se conformeze standardelor și preferințelor de stil ale companiei, departamentului sau personale. Stilizarea acoperă titlurile, subtitlurile și notele de subsol și include opțiuni pentru dimensiunea, culoarea și familia de fonturi.

Animații grafice

Animațiile diagramelor sunt tranzițiile treptate dintr-o vizualizare de la vechea vizualizare la noua vizualizare atunci când datele au fost modificate, de exemplu, după ce s-a făcut o selecție. Animațiile pot fi activate sau dezactivate în setările aplicației.

Noi opțiuni pentru grila și fundalul sheet-urilor

Sheet-urile pot avea acum imagini și culori de fundal personalizate, permițându-vă să vă împărțiți sheet-ul în secțiuni, să adăugați imagini din biblioteca media și multe altele! În plus, a fost adăugată și o grilă mai fină la foaie, permițând un control suplimentar asupra plasării obiectelor și a dimensiunii grilei foii pentru a susține formatarea avansată pentru prezentări.

Analiză Augmentată

Posibilitatea de a adăuga limbajul natural la sheet ca obiect

Qlik Sense™ include acum un obiect de limbaj natural care poate fi adăugat direct în tablouri de bord și aplicații pentru a oferi informații generate de inteligența artificială.  Creatorii de aplicații pot configura obiectul NLG cu scopul de a produce narațiuni pentru orice context prin alegerea dimensiunilor, măsurilor și a tipurilor de analiză aplicabile – oferind informații pentru contextul general al unui sheet, descriind un grup de vizualizări sau creând lecturi pentru vizualizări individuale. Această capacitate extinde capacitățile noastre NLG dincolo de experiența Insight Advisor, permițând tuturor utilizatorilor Qlik Sense™ să beneficieze de interpretări narative și lecturi atunci când explorează în tablouri de bord, sporind cunoștințele despre date și conducând la îmbunătățirea povestirii datelor.

Conectivitate

Suport Vizualizări/ Liste în Office 365 SharePoint Connector

Acum puteți accesa datele stocate în ServiceNow. Noul conector ServiceNow vă permite să includeți datele ServiceNow, cum ar fi incidentele, cererile și înregistrările de caz în cadrul analizei dumneavoastră. Noul conector include opțiuni de securitate, cum ar fi OAuth sau SSL, pentru a vă asigura că numai utilizatorii autorizați pot accesa aceste date.

Modificarea conectorului S3 pentru a utiliza AWS SDK pentru .NET Core

Qlik™ plănuiește să adauge mai multe îmbunătățiri de securitate la acest conector care necesită utilizarea AWS SDK.  În pregătirea pentru aceste viitoare capacități, au fost lansate noi versiuni ale conectorilor de stocare și metadate Amazon S3 construite cu ajutorul AWS SDK pentru .NET, care se numesc Amazon S3 Connector V2.  Rețineți că, deocamdată, atât versiunea inițială a conectorilor S3 V2, cât și conectorii S3 existenți (care se bazează pe REST API) vor avea aceleași capacități.  Cu toate acestea, noile capabilități vor fi adăugate doar conectorilor V2 în continuare.  De asemenea, se anticipează că, la un moment dat în viitor, conectorii S3 existenți vor fi depreciați.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !