Noutăți în Qlik Sense™ apărute în februarie 2021

  • Qlik Sense Enterprise™ pentru Windows
  • Qlik Sense SaaS™ 
  • Qlik DataTransfer™
  • Qlik GeoAnalytics™
  • Qlik NPrinting™
  • Qlik Alerting™
Mai jos veți găsi explicate cele mai importante îmbunătățiri:

Dezvoltarea interfeței & Vizualizări noi

Unul dintre obiectivele constante ale dezvoltării Qlik™ rămâne furnizarea de analize vizuale de clasă mondială. Așa că și această ediție aduce noutăți în acest domeniu. Au fost adăugate noi opțiuni și vizualizări pentru a crește eficiența în consumul de informații dinamice și producția de analize.

Dezoltvarea îmbunătățită a interfeței

Măsurile Master acum apelabile în expresii

Începând cu această versiune este posibilă reutilizarea măsurilor master în expresii. Această îmbunătățire simplă, dar puternică, permite utilizatorilor să îmbunătățească semnificativ productivitatea și guvernanța în materie de autor. 

Vizualizarea condiționată a paginilor

O alte funcționalitate avansată nou apărută permite ascundere sau afișarea unei pagini (sheet) în funcție de condiții specifice, putându-se astfel adapta experiența în mod selectiv, vizând anumite grupuri de utilizatori dintr-o aplicație cu pagini de interfață specifice, sau activând pagini suplimentare în contexte specifice sau la comandă.

Noi vizualizări

Noua vizualizare GRID

Această versiune aduce o nouă diagramă de tip grilă care oferă un mod extrem de eficient de vizualizare a măsurilor pe două dimensiuni, fiind foarte asemănătoare cu un grafic de împrăștiere („scatter”), dar care în loc să coreleze două măsuri cu o dimensiune, vă permite să vizualizați, pe două dimensiuni diferite în același timp, reprezentate pe 2 axe diferite, una sau 2 măsuri, (una asociată dimensiunii punctelor, și o eventuală a 2-a pe colorarea în gradient a punctelor).

Cel mai des folosită în QlikView™ această vizualizare pentru a evidenția distribuția unei măsuri relevante pe 2 axe de timp repetitive (de obicei ora în zi și ziua din săptămână sau luna).

Noul obiect player video

Este de remarcat, alături de noua diagramă grilă, și un nou obiect video player care permite utilizatorilor să încorporeze și să redea videoclipuri direct într-o aplicație Qlik Sense™.

URL-ul poate fi adăugat direct, acceptând în prezent formatele mp4 streams, webm și ogg.

De remarcat la această opțiune de vizualizare, faptul că adresa URL poate fi și o expresie, prin urmare, poate fi dinamică.

Buton Reload acum nativ în Qlik Sense

A fost acum adăugată și în setul de acțiuni posibile în Qlik Sense™, o nouă acțiune, pentru  reîncărcarea datelor,  așa că acum poate fi inclus în interfața aplicațiilor Qlik Sense™ un buton de reîncărcare, ce  permite să efectuați reîncărcări de date rapide fără a fi nevoie să mai intrați în modul de editare, aducând astfel  utilizatorilor opțiunea de reîncărcare a datelor la cerere (acolo unde are sens).

Analize augmentate extinse

Qlik™ aduce îmbunătățiri semnificative capacităților de analiză augmentată, într-o varietate de domenii. Pentru început, a fost îmbunătățită analiza bazată pe căutare, oferind analiza schimbărilor în timp, Insight Advisor va genera acum mai multe diagrame pentru un singur tip de analiză, cum ar fi răspunsul cu analiza datelor între două perioade de date printr-o combinație de 2 diagrame.

De asemenea, diagramele vizuale generate de Insight Advisor Search au acum o nouă opțiune pentru a vizualiza informații narative și interpretări ale datelor prin folosirea limbajului natural.

Veți găsi, de asemenea, îmbunătățiri ale analizei conversaționale oferite de Insight Advisor, inclusiv sugestii de urmărire pentru utilizatorii noștri, care să determine analize și informații suplimentare, împreună cu îmbunătățiri legate de conștientizarea contextuală atunci când explorați seturi de date. Nu va arăta doar rezumatul vânzărilor, dar va oferi, de asemenea, sugestii și opțiuni suplimentare pentru a contribui la analize și informații suplimentare.

Experiența generală de utilizare

Acum aveți posibilitatea să personalizați și să prioritizați !

Utilizatorii își pot personaliza acum pagina de destinație a hub-ului, pentru a specifica grupurile de date care sunt cele mai relevante pentru ei, cu posibilitatea de a gestiona vizual ordinea în care acestea apar. În același timp, a fost adăugată și o bară de instrumente, standardizată, oferind navigare, interacțiune, structură și limbaj consecvente în cadrul experienței Cloud.

Conectivitate la date îmbunătățită

Catalog de date integrat în Qlik Sense SaaS™*

*În curs de publicare în următoarele săptămâni

Dacă accesăm un set de date acum putem vedea proprietăți și atribute suplimentare, cum ar fi data modificării, data creării, dimensiunea spațiului proprietarului, numele real al creatorului, etc., precum și etichetele (tags). Există și o secțiune pentru dezvoltări viitoare, ce vor putea aduce  proprietăți și funcționalități noi cu privire la specificul GDPR, HPPAA, sau din industria de plăți și carduri, de exemplu.

Se pot vizualiza si diverse metadate și statistici ale setului de date, cum ar fi numele coloanelor, tipurile lor de date, valorile distincte, numărul de valori distincte, număr înregistrări nule, valori eșantion, etc. 

Se pot alege coloanele care se doresc a fi vizualizate și, de asemenea, se poate aloca setului de date un nume, pentru ca apoi să poată fi identificat setul de date în spațiul în care se va dezvolta aplicația dorită, cu vizualizări și analize.

Conectivitate nouă și îmbunătățită la SAP BW

La fel ca în fiecare versiune, Qlik™ își propune să extindă conectivitatea și, cu această versiune, clienții își pot moderniza mediul SAP. Soluțiile Qlik™ SAP end-to-end pot ajuta clienții să-și accelereze modernizarea datelor și inițiativele Cloud, precum și să descopere mai multe informații din datele lor SAP

Qlik™ lansează conectivitatea SAP extinsă în Qlik Sense SaaS™, oferind o valoare suplimentară soluțiilor SAP end-to-end. Conectivitatea SAP este consolidată, practic noul conector SAP BW îmbină furnizorii de informații și conectorii BEx, oferind o valoare suplimentară soluțiilor SAP existente în portofoliul beneficiarului.

Noul conector SAP BW din mediul Qlik Sense SaaS™ actualizează și îmbină conectoarele SAP InfoProviders existente și conectorii BEx care sunt disponibili în prezent în spațiul Qlik Sense Enterprise OnPrem™

Conexiunea este definită utilizând parametrii de conectivitate SAP obișnuiți, cum ar fi ID-ul clientului gazdă, numărul sistemului și parola, inclusiv ajustări potențiale la valorile implicite pentru parametrii șirului de conexiune și atunci când este conectat, există opțiuni de filtrare în definiție pentru a selecta practic tipul de date, cum ar fi încărcare texte și încărcare atribute, pentru a afișa nume prietenoase. Există, de asemenea, o listă verticală pentru tipurile de furnizori care listează furnizorii de informații disponibile și opțiunile de selectare a interogărilor BEx disponibile.

Conector nou ODBC pentru Amazon Athena

A fost adăugat, de asemenea, un nou conector pentru Amazon Athena și a fost îmbunătățit suportul SSO pentru a avea acum opțiunea de a stoca acreditările separat de conexiunea de date și de a aplica acreditări specifice utilizatorului.

Pentru o scurtă trecere în revistă a noilor funcționalități aduse de Qlik™ Februarie 2021,
puteți urmări și acest video de 5 minute. 

Rulează videoul

Pentru detalii suplimentare puteți accesa Qlik™ Product Innovation Blog sau vă puteți înscrie la următorul Qlik™ Insider Webinar.

Puteți găsi pachetul de instalare pentru fiecare produs pe pagina Qlik™ Downloads împreună cu instrucțiunile de lansare corespunzătoare.

Vă rugăm să urmați cele mai bune practici la actualizarea oricăreia dintre aceste platforme – citiți instrucțiunile acestei versiuni, faceți o copie de rezervă a mediului și testați actualizarea într-un mediu QA.

Pentru informații cu privire la strategia și direcția produselor Qlik™, puteți accesa pagina qlik.com/roadmap 

Qlik Sense SaaS™ va avea o cadență de lansare continuă, cu noi caracteristici adăugate pe tot parcursul anului. Vă vom ține la curent pe măsură ce sunt lansate aceste noi caracteristici. Există, de asemenea, secțiunea de noutăți în Qlik™ Help.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Petru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați pagina qlik.com.