Lucrul cu multiple date sau calendare în Qlik™

Acest subiect a mai fost abordat înainte, de către Qlik™, dar au constatat că există o nouă generație de utilizatori Qlik™ și se pare că o parte din conținut nu a fost întotdeauna ușor de explicat.

Aveți nevoie de răspunsuri în anumite momente atunci când lucrați cu mai multe calendare sau date? Atunci folosiți o punte de calendar.

O punte calendar este utilizată pentru a crea ceea ce Qlik™ numește în mod obișnuit: o dată canonică sau un calendar canonic. O punte calendar nu este nimic mai mult decât un simplu tabel care leagă una sau mai multe date la o singură dată comună, numită dată canonică. Aceasta este utilizată pentru a simplifica selecția perioadei de timp în timpul analizei și atunci când filtrele multiple de calendar sau dată pot fi confuze pentru utilizator.  Tabelul punte este legat de un câmp cheie din datele dvs. și creat cu o nouă dimensiune pentru a descrie simplu fiecare tip de dată pe care îl aveți. (Puteți lega acest lucru de un Master Calendar dacă aveți nevoie de perioade de timp mai granulare). Graficele dvs. pot utiliza apoi măsuri agregate cu tipul de dată definit într-o expresie de set pentru a afișa rezultatele specifice.

În materialul video de mai jos, veți afla răspunsuri specifice pentru anumite momente în timp atunci când lucrați cu mai multe calendare sau date.

Rulează videoul

De asemenea, veți putea urmări mai jos, un material video despre Master Calendarul tradițional, care poate fi utilizat atât cu QlikView™, cât și cu Qlik Sense™.  Un Master Calendar este pur și simplu un tabel care conține o perioadă de timp și atribute de timp pe care le definiți, legate de datele dvs. existente.

Dacă nu reușiți să analizați datele în funcție de diferite dimensiuni temporale utilizând setul de date existent sau dacă ați observat decalaje temporale atunci când creați diagrame și vizualizări, Master Calendarul va rezolva aceste probleme.

De reținut! Master Calendarul poate fi creat în câteva moduri diferite folosind scripturile Qlik™. De asemenea, acesta poate fi făcut mai eficient folosind metode și funcții specifice.

Rulează videoul

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !