Liderul național din distribuția de echipamente IT&C investește continuu în platforma QlikView™

Implementarea platformei de analiză și raportare (Business Intelligence) QlikView la Network One Distribution (NOD), a demarat in 2009, folosind ca sursă principală de date ERP-ul Optimus. La ora actuală sistemul valorifică date ce provin din mai multe surse, inclusiv SAP ERP.

”Am ales să lucrăm cu Q&Q Info Consult SRL datorită abilităților de modelare de care au dat dovadă încă înainte de faza de contractare. Am încheiat cu succes într-un interval de timp foarte scurt implementarea primei faze și ca atare am obținut, dincolo de flexibilitatea și ușurința în utilizare deosebită a platformei QlikView™, o plus valoare relevantă imediat.”
Răzvan Ziemba
General Manager, NOD
"Alegerea NOD de a folosi platforma Qlik™ a fost intrucâtva naturală, având în vedere gradul uzual de „obișnuință plăcută” pe care Qlik™ îl generează utilizatorilor săi. Majoritatea managerilor care au beneficiat de Qlik™ într-o organizație sunt foarte determinați în a folosi Qlik™ în continuare și în orice organizație nouă din care vor face parte. Și de obicei, mai devreme sau mai târziu, chiar reușesc să convingă și noua organizație să adopte platforma Qlik™.”
Cotiso Hanganu
Q and Q INFO CONSULT

Pe parcursul celor peste 5 ani de colaborare, QQinfo a dezvoltat pentru NOD analize de monitorizare a vânzărilor și a stocurilor, analize de stocuri slow-moving și alerte de tip Out-Of-Stock, precum și analize de aprovizionare sau de solduri clienți. 

QQinfo a dezvoltat si implementat, de asemenea, pentru a suplini lipsa acestor informații în ERP-ul beneficiarului, algoritmi de reîmperechere a vânzărilor cu intrările de marfă, sau de recalculare a vechimii stocurilor si a vechimii la vânzare.

Mai recent au fost dezvoltate pentru NOD:

Pe tot parcursul parteneriatului, NOD a beneficiat de servicii prompte și de calitate, nu doar pe parcursul implementării proiectelor, ci și în faza de post-dezvoltare, în special prin asistența de tip tutoring. În plus, în anumite situații colaborarea cu QQinfo a permis NOD să depășească o serie de  obstacole tehnice semnificative sau chiar să identifice noi oportunități de optimizare operațională și să-și atingă obiectivele de eficientizare, atât a analizelor de management și a sistemelor de suport decizional, cât și a activității comerciale și operaționale în general.

Configurația QlikView™ din cadrul NOD deservește la ora actuală câteva zeci de utilizatori și oferă opțiuni de lucru off-line pentru unii dintre manageri.

”(QlikView™) Este unealta software pe care nu as schimba-o cu nimic altceva! Îmi dă acces imediat la perspectiva de ansamblu sau la detaliile de care am nevoie.”
Răzvan Ziemba
General Manager, NOD

Despre NOD:

Network One Distribution reprezintă unul dintre cele mai puternice grupuri din industria IT din România, la ora actuală fiind un jucător de top pe piața de distribuție IT&C.

Abordarea pe care o dezvoltăm este bazată pe conceptul de broad line distribution, ceea ce se traduce prin suplinirea unei game complete de componente, periferice și accesorii necesare echipării și funcționarii oricărui calculator, respectiv birou.

Dintre parteneriate de distribuție directe semnate de NOD cu nume cheie din acest domeniu enumerăm: Microsoft, Dell, HP, Intel, Seagate, Western Digital, etc.

Despre QQinfo:

QQinfo (Q&Q Info Consult SRL) oferă din 2005 servicii de consultanță de înaltă clasă în domeniul Business Intelligence (BI) și Operational Inteligence (OI) valorificând în principal capabilitățile platformei QlikView™.

Prin intermediul echipei sale de consultanți și parteneri, QQinfo a furnizat și continuă să ofere companiilor servicii personalizate în zona dezvoltării de analize manageriale și operaționale relevante și eficiente, având în focus eficacitatea datorată ușurinței de navigare intrinseci a platformei Qlik™ combinată cu capabilitățile avansate de modelare și procesare ale echipei de consultanți.

 (click aici pentru mai multe detalii)

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.