Integrarea Datelor în Qlik™ Cloud (QCDI)

Qlik™ anunță capacitatea de a transforma datele primite de la terți sau prin acorduri de partajare a datelor

Qlik™ Cloud Data Integration (QCDI) poate transforma acum datele ingerate de instrumente terțe și datele partajate în cadrul unui depozit de date sau al unui ”data lake”. Transformarea datelor în cloud le permite clienților Qlik™ să profite de transformările automate și de procesarea pushdown pentru a oferi valoare de business, reducând în același timp costurile de ingerare a datelor.

Qlik™ identifică datele curente ingerate utilizând „modelul filigranului” pentru a sprijini un model de încărcare incrementală a datelor provenite din instrumente terțe sau din acorduri de partajare a datelor. Recunoașterea tiparelor face ca transformările care gestionează istoricul să fie eficiente, permițând Qlik™ să se integreze cu instrumentele existente de ingerare a datelor.

Instrumentele de ingerare a datelor costă mai mult dacă urmăresc istoricul. Prin urmare, echipele de inginerie a datelor caută să reducă costurile de ingerare a datelor prin transformarea datelor ingerate și păstrarea înregistrărilor ca parte a unor capacități de transformare mai ample, ceea ce duce la reducerea costurilor generale.

Pentru clienții Qlik™ existenți, deoarece QCDI înțelege modul în care Qlik Replicate™ livrează datele, utilizatorii pot înregistra, transforma și menține istoricul datelor introduse treptat, creând în același timp un strat de vizualizări în timp real, în direct, asupra datelor pentru a reduce cheltuielile de cloud computing. Odată ce utilizatorii înregistrează datele în canalele lor, sunt disponibile capacitățile complete de transformare. Prin urmare, echipele de inginerie de date care au deja Qlik Replicate™ pot reutiliza artefactele existente în timp ce fac tranziția către QCDI.

Clienții actuali ai Qlik Replicate™ se așteaptă să își automatizeze transformările în depozitele de date sau data lake în cloud, fără a mai gestiona un software local, cum ar fi Qlik Compose™. Cazurile lor de utilizare variază de la ieșiri personalizate bazate pe SQL până la depozite de date operaționale și depozite de date care urmează modele precum schema în stea Kimball, Inmon, data vault și multi-zoned lakehouses.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !