De ce Qlik™ ?

Scopul Qlik™: de a oferi
un set complex
de analize simple
pentru
managementul companiei

Dumneavoastră, managerul, sunteți personajul principal, iar printr-un singur Qlik puteți să evitați situații nefavorabile companiei, sau să identificați oportunități ascunse până acum în umbra sau mulțimea datelor.
Detaliile de procesare rămân în grija noastră, a experților BI.

Ideile principale ale paginii

Prin intermediul gamei largi de capabilități  de care dispune, a interfeței interactive, și intuitive dar și a vitezei și puterii de procesare, Qlik™ susține datele să își spună adevărata poveste, atât la nivel general (bird eye view), cât și până în cele mai ascunse detalii.

Povestea adusă de Qlik™ este nefiltrată și nealterată de interese și/ sau erori umane de operare, este adusă cu viteză maximă de procesare și oferă informația într-o formă de plecare simplificată și ușor de înțeles, de la care se poate ajunge la orice nivel de sofisticare.

Toate compartimentele companiei și toate nivelele de management și analiză pot beneficia de performanța și unicitățile Qlik™, dar plusvaloarea maximă este adusă când managementul devine utilizator înverșunat de Qlik™, în mod nemijlocit !

Cele două platforme de Business Intelligence, QlikView™ și Qlik Sense™, se adresează atât analiștilor, cat  și managerilor.

Unicitatea Qlik™

Platforma Qlik™ oferă o gamă largă de avantaje, care o diferențiază net de alte soluții (pe lângă faptul că este singura platformă de BI de top care integrează uneltele de procesare extinsă a datelor cu cele de vizualizare oferind și procesarea securizată intrinsecă):

 • Este o soluție dinamică, flexibilă și foarte puternică, care oferă simultan
  consistență de procesare și posibilitatea combinării de surse de date variate, integrate în cadrul aceleiași analize.
 • Oferă recuperarea investiției (ROI) într-un timp foarte scurt și un TCO (Total Cost of Ownership) extrem de scăzut.

Utilizare este facilă  (după 10 minute de training poți explora date complexe, iar după câteva ore de training, îți poți crea singur rapoarte noi !).

Combinația asociativ & cognitiv din Qlik™

Motorul Asociativ

Qlik™ oferă, prin tehnologia sa unică patentată de peste 30 de ani (analize asociative, în memorie), capabilități de procesare greu de egalat, chiar și la mai bine de 10 ani de când alți concurenți au început să preia, mai mult sau mai puțin declarat, o parte din conceptele Qlik™.

Beneficiile esențiale ale acestei abordări asociative: 

 • consum redus de resurse pentru stocarea datelor,
 • și viteze cu ordine de mărime mai ridicate față de tehnologiile relaționale clasice, 
 • alături de o abordare flexibilă și puțin pretențioasă în strictețea procesării datelor,
 • dar mai ales o interfață de navigare extrem de prietenoasă și intuitivă.

Motorul asociativ Qlik™ elimină riscul perspectivei de tunel adusă de soluțiile uzuale de analiză managerială. Mai multe despre The power of gray găsiți aici, iar despre Associative Differenceaici.

Procesarea datelor este strâns corelată de un alt element esențial în seturile de date structurate: arhitecturile de date.

Abordarea asociativă ”in-memory” adusă de Qlik™ permite o varietate foarte mare de arhitecturi de date ce pot fi folosite. Dar atunci când volumele de date sau complexitatea surselor de date încep să își facă simțită prezența, QQinfo are experiența  necesară pentru a alege și optimiza arhitecturile de date cu scopul de a deservi, cu maximul de simplitate, nevoile de analiză complexe ale beneficiarilor.

Motorul Cognitiv

Beneficiind de dezvoltările spectaculoase ale tehnologiilor bazate pe inteligență artificială ale ultimei decade, Qlik™ a adăugat și continuă să adauge un nou set de capabilități platformei sale, prin care algoritmi avansați permit o potențare spectaculoasă a gândirii umane. 

Suntem deja în contectul AI 2.0, (Augmented Intelligence) în care logica pură a sistemelor și intuiția umană nu sunt într-o competiție, ci într-o continuă colaborare !

Iată concret, capabilitățile Insight Advisor incluse deja în platforma Qlik Sense™:

 • Asistența in preluarea si prelucrarea datelor sursă
 • Asistenta in construirea de vizualizari „din nimic” sau cu un mimim de direcții din partea utlizatorului uman
 • Analize prin interogare
 • Analize conversationale
 • Asistenta in interpretarea semnificatiei filtrarilor si selectiilor (moștenită din Power of Gray)
 • Introducerea și integrarea formulelor avansate de Data Science & AI

Surse și arhitecturi de date pentru Qlik™

Qlik™ este platforma de BI de top cu cea mai largă paleta de surse de date folosibile, oferind, la ora actuală, accces facil la aproape orice sursa de date structurate cunoscută, indiferent de vechimea tehnologiei sau volumul de date implicat (inclusiv surse Big Data). 

Dintre toate platformele de BI de TOP, Qlik™ este recunoscută pentru capacitatățile maximale, atât ca viteza de procesare (vezi aici, în QQblog, detalii concrete), cât și ca volum de date ingerabil.
Cel mai concludent exemplu din România este dat de implementarea Qlik™ din cadrul Emag, care deservește mii de utilizatori cu date ce au depășit ordinul  PetaBytes și cu viteze de procesare ce depășesc  ordinul TeraBytes de date noi/ zi.

Qlik™ oferă conectivitate atât către fișiere cu date (CSV, HTML, XML, XLSX), cât și către baze de date (Oracle, MySQL, Microsoft SQL sau Access, DB2, PostgressDB, etc.) via conectori ODBC sau OLE-DB.

 

 

 

Prin opțiunile suplimentare de conectivitate disponibile, se pot explora și surse de date prin conectori dedicați sau generici. Se pot astfel exploata date extrem de variate: SAP, Web Services (REST), Google Analytics, SalesForce, Facebook Insights, Exchange Server, Sharepoint Server, Mongo DB, precum și conectivitate către suse Big Data sau Data Warehouse.

Practic, cu cât datele pe care le aveți sunt mai numeroase, cu atât valorificarea lor devine mai avantajoasă, utilizând Qlik™.

Doar cu ajutorul Qlik™ se poate dezvolta un ansamblu de soluții care să depășească sfera BI (Business Intelligence) clasică, adăugând și componente de Operational Intelligence, incluzând, alături de analize vizuale și tabelare, analize prescriptive și predictive complexe, sintetizate în soluții finale simplu de utilizat.

Procesări avansate QQinfo

Dincolo de capabilitățile uriașe de procesare Qlik™, am enumerat aici soluții de arhitecturi de date mai particulare, rafinate în timp în cadrul QQinfo, care înglobează atât algoritmi speciali proprii, cât și formule avansate, și care permit :

 • Tratarea integrativă a seturilor de date multi-fapte
 • Procesarea datelor tranzacționale pentru a genera rapoarte de stare dinamice, selectabile  imediat
 • Vizualizarea flexibila în multi-moneda
 • Analize comparative cu măsuri auto filtrante în timp cu construire rapidă
 • Arhitecturi eficiente cu supra-clasificare dinamică & Mecansime de clasificare nedisjunctă
 • Mecansime de clasificare ierahizată configurabilă cu reprezentari mixte, cantitative, valorice și procentuale
 • Mecanisme de construire de scripturi de procesare si formule complexe prin configurare rapidă
 • Mecansim de monitorizare a validității consistente a procesarilor si rapoartelor
 • Mecanisme de construire dinamică de obiecte complexe de interfață, inclusiv de comparație „orice cu orice”

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm să vizitați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !

Pentru detalii despre Qlik™, vă rugăm să accesați următorul link: www.qlik.com.