Căutarea inteligentă și Insight Advisor în Qlik™

Timpul de procesare a comenzilor folosind căutarea inteligentă împreună cu Insight Advisor este o combinație puternică.

Știați că puteți combina puterea de căutare inteligentă în timp ce utilizați Insight Advisor?
Căutarea inteligentă indexează toate câmpurile și valorile datelor dvs. și îi ghidează pe utilizatori pentru a restrânge selecțiile, chiar dacă nu sunt siguri de ceea ce caută. Insight Advisor este asistentul dvs. cu inteligență artificială care poate genera analize și răspunsuri la întrebări de afaceri prin simpla explorare a datelor, folosind limbajul natural și tipuri de analiză predefinite. Combinând aceste capacități împreună, este și mai ușor să obțineți răspunsurile de care aveți nevoie pentru a lua decizii de afaceri importante.

Utilizarea căutării inteligente
Căutarea inteligentă este instrumentul de căutare globală din Qlik Sense™, care vă permite să căutați în întregul set de date din aplicația dvs. din orice sheet din aplicație. Căutarea inteligentă este disponibilă din bara de selecții dintr-o foaie, făcând clic pe pictograma „Search” (Căutare).

Căutarea inteligentă acceptă doar căutarea de text. Operatorii de căutare, alții decât ghilimelele, nu sunt acceptați.

Dacă faceți clic pe un rezultat din secțiunea Apply a selection (Aplicați o selecție), rezultatele dispar și se aplică selecția.
Căutarea inteligentă este disponibilă atunci când analizați datele de pe sheet. Rezultatele datelor vă ajută să găsiți asocieri și să faceți selecții în datele dumneavoastră.
Puteți căuta date în vizualizările din sheet-ul dvs. cu ajutorul Insight Advisor, pe care îl puteți accesa făcând clic pe Insight Advisor în vizualizarea sheet-ului. Insight Advisor poate genera, de asemenea, vizualizări noi pe baza căutărilor dvs. de date.

Ce se întâmplă atunci când căutați
Pe măsură ce introduceți interogarea de căutare, Qlik Sense™ caută elemente de date. Căutarea inteligentă filtrează valorile câmpurilor și afișează elementele care corespund. Căutarea inteligentă caută:

  • Valorile câmpurilor
  • Valori de dimensiune (de asemenea, valori de dimensiune care sunt create ca elemente principale)

Măsurile (valorile măsurilor) nu sunt incluse în căutarea inteligentă.
Rezultatele căutării „John Vegetables sugar”, care generează o singură interogare de căutare pentru fiecare termen.

A: Câmpul de căutare
Separați termenii de căutare cu spații. Pentru a lega cuvintele într-un singur termen de căutare, folosiți ghilimele, de exemplu, „mountain bike”. Șirurile de căutare sugerate sunt afișate sub câmpul de căutare.

B: Aplicarea unei selecții
Rezultatele căutării din datele aplicației, afișate cu câte un rezultat pe rând.
Faceți clic pe Show me more (Arată-mi mai multe) pentru a vedea mai multe rezultate.

C: Termeni de căutare codificați prin culoare
Fiecărui termen de căutare găsit i se atribuie un cod de culoare. Se afișează atât corespondențele parțiale, cât și cele complete.
Puteți șterge câmpul de căutare făcând clic pe pictograma de anulare „Close” din dreapta câmpului de căutare. Faceți clic pe pictograma de căutare „Search” (Căutare) pentru a închide căutarea inteligentă.

Termenii de căutare sunt întotdeauna comparați cu începutul cuvintelor din baza de date. Dacă se caută „read”, „bread” nu se potrivește cu „bread”, în timp ce „reader” și „Reading” se potrivesc amândouă. Termenilor de căutare li se atribuie câte o culoare pentru a facilita identificarea corespondențelor. În cazul în care există mai mult de șase termeni de căutare, culorile sunt reutilizate.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți videoclipul de mai jos!

Rulează videoul

Urmăriți, de asemenea, articolul nostru din blog despre Business Logic și Insight Advisor, aici: https://qqinfo.ro/business-logic-si-insight-advisor/.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !