Analiza cu Qlik™ a rezultatelor finale de la Evaluarea Națională 2021 în București

În urma publicării mediilor finale de admitere, am refăcut aplicația de analiză. 

Față de cele 2 versiuni anterioare, am eliminat o serie de pagini comparative 2021 vs 2020.
Și am adăugat noi analize pe care le-am considerat relevante (aplicațiile vechi au rămas și ele disponibile, pentru cei interesați).

Același set de 4 utilizatori (en@qqinfo.roen1@qqinfo.ro,en2@qqinfo.ro și en3@qqinfo.ro) poate fi folosit la logare, cu aceeași parolă: Evaluare2021, pentru oricare dintre cele 3 aplicații.

Oferim și această aplicație tot cu titlu gratuit, demonstrativ, cu intenția de a ajuta pe cât mai mulți candidați  în luarea celei mai bune decizii de înscriere la liceele bucureștene.

Întreaga aplicație, în versiunea 3, o veți găsi aici:

 

https://qqtest.eu.qlikcloud.com/sense/app/14b66152-8ac9-4401-af3b-2a9afe4577fc

Paginile 10 și 11, de estimare șanse de admitere, au mai suferit simplificări. Acum e suficient sa alegeți codul candidatului și profilurile dorite de la liceele țintite. Nu va mai fi de introdus nota de absolvire, pentru acum sunt deja disponibile în rezultate publicate și media de absolvire și cea finală de admitere. Ca atare, am eliminat și unul dintre pașii de estimare, care nu mai era necesar.

Rezultatul final este livrat similar cu versiunea 2, anterior publicată, cu ajutorul unor bare:

sau cu ajutoul unui boxplot:

Pentru cei doritori de o perspectivă mai largă de analiză, mai jos, am punctat câteva noutăți din aplicație:

Pagina 3 aduce analize de Rank pe rezultatele finale din 2021, atât la nivel de Prim Rank (care ține cont doar de Media Admitere) cât și pe SubRank (care ține cont și de criteriile de departajare suplimentare). Pot fi analizate și distribuția numărului de SubRank-uri în cadrul Rank-ului. Folosiți interactivitatea graficelor pentru a defini selecțiile de interes, dacă e cazul, sau pentru a scrola în obiectele miniatură.

În pagina 12 puteți identifica și câți contracandidați au rămas, după aplicarea tuturor criteriilor suplimentare de departajare, pe același Rank.

Pentru cei mai pasionați de statistică, în pagina 4 de analiză a rezultatelor școlilor de proveniență, am adăugat lângă analiza pe mediană și analiza pe medie. Diferențele de clasament sunt insesizabile.

Dacă nu ați parcurs și postările noastre anterioare de blog pe tema analizei rezultatelor la Evaluarea Națională 2021 din București, aveți aici link-urile către întreaga serie:

Art. 1: https://qqinfo.ro/analiza-in-qlik-rezultate-evaluarea-nationala-2021-pt-admiterea-la-liceu/

Art. 2: https://qqinfo.ro/analize-sanse-la-evaluarea-nationala-si-actualizari/

Art. 3: https://qqinfo.ro/analiza-qlik-rezultate-finale-evaluarea-nationala-2021-bucuresti/

Admitere reușită la liceul țintit !

Pentru soluții QQinfo, accesați pagina QQsolutions !

Pentru informații despre Qlik, accesați pagina qlik.com.