Ghidul fluxului de lucru al aplicațiilor de monitorizare Qlik™ Cloud

Conținutul paginii

Instalarea, actualizarea și gestionarea Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamentele pe bază de utilizatori

Instalarea, actualizarea și gestionarea Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamentele pe bază de utilizatori tocmai a devenit mult mai ușoară! Cu două noi șabloane de automatizare a aplicațiilor Qlik™ împreună cu Qlik™ Data Alerts, puteți acum să:

  • Instalați/ actualizați aplicațiile cu ajutorul unui program de instalare complet ghidat, printr-un clic, utilizând un șablon Qlik™ Application Automation gata de utilizare.
  • Rotiți în mod programatic cheia API necesară pentru conexiunea de date în funcție de un program, utilizând un șablon Qlik™ Application Automation gata de utilizare. Acest lucru asigură faptul că raportul de date este întotdeauna operațională.
  • Fiți pe fază ori de câte ori este disponibilă o nouă versiune a unei aplicații de monitorizare cu ajutorul Qlik™ Data Alerts. Repetați pasul 1 pentru a finaliza actualizarea.

Cele de mai sus vă permit să implementați aplicațiile de monitorizare pentru utilizatorul dvs. cu o abordare de tip hands-off. Analizați componentele individuale de mai jos.

Partea 1 Prezentare generală a șablonului 'Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamente bazate pe utilizator'

Acest șablon de automatizare este un program de instalare/actualizare complet ghidat pentru aplicațiile Qlik™ Cloud Monitoring Apps, inclusiv, dar fără a se limita la aplicațiile App Analyzer, Entitlement Analyzer, Reload Analyzer și Access Evaluator. Folosiți acest șablon de automatizare pentru a instala și actualiza rapid și ușor aceste aplicații sau un subset al acestora, cu toate dependențele lor. Aplicațiile în sine sunt susținute de comunitate; și, acestea sunt furnizate prin intermediul Qlik™‘s Open-Source Software GitHub și, prin urmare, sunt supuse liniilor directoare și politicilor Qlik™ privind software-ul cu sursă deschisă.

Caracteristici
  • Puteți instala/ actualiza toate aplicațiile sau selecta anumite aplicații.
  • Poate crea sau valorifica spații existente.
  • Gestionează în mod programatic setările, rolurile și drepturile prealabile.
  • Instalează cele mai recente versiuni de pe Qlik™ OSS GitHub.
  • Creează cheia API necesară.
  • Creează conexiunea de date analitice necesară.
  • Poate crea programe de reîncărcare personalizate.
  • Poate reîncărca după instalare.
  • Etichetează aplicațiile în mod corespunzător pentru a urmări care sunt instalate și versiunile lor respective.
Instalator Click-through
Flux

Rețineți că, dacă aplicațiile de monitorizare au fost instalate manual (adică nu prin intermediul acestei automatizări), acestea nu vor fi detectate ca fiind existente. Automatizarea va instala copii noi, una lângă alta. Orice execuție ulterioară a automatizării va detecta aplicațiile de monitorizare nou instalate și va verifica versiunile acestora etc. Acest lucru se datorează faptului că aplicațiile sunt etichetate cu „QCMA – {appName}” și „QCMA – {version}” în timpul procesului de instalare prin intermediul automatizării. Aplicațiile instalate manual nu vor avea aceste etichete și, prin urmare, nu vor fi detectate.

Partea 2: Prezentare generală a șablonului 'Qlik™ Cloud Monitoring Apps Key Rotator'

Acest șablon este destinat să fie utilizat împreună cu șablonul Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamente bazate pe utilizator. Această automatizare oferă posibilitatea de a menține la zi, în mod programat, cheia API și conexiunea de date asociată utilizată pentru Qlik™ Cloud Monitoring Apps. Pur și simplu introduceți Id-ul spațiului în care ar trebui să se afle conexiunea de date monitoring_apps_REST, iar automatizarea va recrea atât cheia API, cât și conexiunea de date în mod regulat. Asigurați-vă că cadența programării automatizării este mai mică decât data expirării cheii API.

Configurație

Introduceți Id-ul spațiului în care ar trebui să se afle conexiunea de date monitoring_apps_REST.

Asigurați-vă că această automatizare este executată în afara orelor de reîncărcare a aplicației de monitorizare programate, astfel încât să nu perturbe procesul de reîncărcare.

Partea 3: Cum să configurați o Alertă Qlik™ pentru a ști când o aplicație nu mai este actualizată

Fiecare Qlik™ Cloud Monitoring Apps are următoarele două variabile:

  • vLatestVersion: cea mai recentă versiune a aplicației publicată pe Qlik™’s OSS GitHub.
  • vIsLatestVersion: un Boolean care indică dacă versiunea curentă a aplicației este egală cu cea mai recentă versiune a aplicației publicată pe Qlik™‘s OSS GitHub (1 dacă este adevărat, 0 dacă este fals).

Cu aceste variabile, putem crea o nouă alertă Qlik™ Data Alert pentru fiecare aplicație în parte.
Pentru fiecare aplicație de monitorizare pentru care doriți să fiți notificat dacă nu mai este actualizată:

  1. Faceți clic dreapta pe o diagramă din aplicație, selectați Alerts (Alerte) și apoi Create new alert (Creați o nouă alertă).
  2. Ștergeți valorile implicite și furnizați alertei un nume precum <Monitoring App Name> is Out of Date (Numele aplicației de monitorizare> este depășit).
  3. Selectați Add measure și selectați pictograma fx pentru a introduce o expresie personalizată. Introduceți expresia ’$(vLatestVersion)’. Asigurați-vă că este între ghilimele simple, apoi furnizați eticheta pentru expresia Ultima versiune.
  4. Selectați Add measure (Adăugare măsură) și selectați pictograma fx pentru a introduce o expresie personalizată. Introduceți expresia $(vIsLatestVersion), apoi furnizați eticheta pentru expresia Is Latest Version (Este cea mai recentă versiune).
  5. Confirmați că fila Details & data (Detalii și date) seamănă cu următoarea imagine:

   6. Navigați la următoarea filă, Conditions (Condiții).
   7. Setați Measure (Măsură) la Is Latest Version (Este cea mai recentă versiune), Operator (Operator) la Equal to (Egal cu) și Value (Valoare) la 0. În acest fel, dacă aplicația nu este cea mai recentă versiune (0), se va declanșa alerta.
   8. Confirmați că fila Conditions (Condiții) seamănă cu următoarea:

   9. Navigați la fila Distribuție și confirmați că alerta este evaluată Când datele sunt reîmprospătate.

Iată un exemplu de alertă primită pentru App Analyzer, care arată că, în acest moment, cea mai recentă versiune a aplicației este 5.1.3 și că aplicația nu mai este actualizată:

Demonstrație a fluxului de lucru Qlik™ Cloud Monitoring Apps (Video)

Rulează videoul

          Index:
          00:00 Introducere
          01:47 Șablon 1: Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamente bazate pe utilizator (Instalare)
          06:45 Șablon 1: Qlik™ Cloud Monitoring Apps pentru abonamente bazate pe utilizator (Actualizare)
          10:15 Șablon 2: Qlik Cloud Monitoring Apps Cheia API Rotator
          12:20 Cum să configurați o Alertă Qlik™ pentru a ști când o aplicație nu mai este actualizată

Întrebări frecvente

Da. Rulați programul de instalare, selectați aplicațiile care trebuie verificate și selectați spațiul în care acestea se află. Dacă una dintre aplicațiile selectate nu este instalată sau nu poate fi actualizată, va apărea o solicitare de a continua instalarea/ actualizarea pentru aplicațiile respective.

Șablonul extinde procesul de instalare a aplicațiilor la un spațiu „țintă”, adică la un spațiu partajat (dacă nu este publicat) sau la un spațiu gestionat. Acesta va stabili domeniul de aplicare a numelui cheii API la `QCMA – {spaceId}` din spațiul țintă respectiv. Acest lucru permite șablonului să instaleze/ actualizeze aplicațiile de monitorizare între spații și între utilizatori. Dacă un utilizator instalează o aplicație în „Spațiul A” și apoi un alt utilizator instalează o altă aplicație de monitorizare în „Spațiul A”, șablonul va vedea că există deja o conexiune de date și o cheie API asociată (în acest caz, de la un alt utilizator) pentru acel spațiu și va instala aplicația utilizând aceste active preexistente.

Da. Șablonul primește lista de aplicații în mod dinamic de la GitHub. Dacă este lansată o nouă aplicație de monitorizare, aceasta va fi disponibilă imediat prin intermediul șablonului.

Conform articolului de mai sus, șabloanele de automatizare nu sunt responsabile pentru notificările privind depășirea datei de expirare a aplicațiilor. Acest lucru se realizează utilizând Qlik™ Alerting pe bază de aplicație, așa cum este descris în partea 3.

Istoricul este păstrat în versiunile anterioare ale QVD-urilor aplicației, astfel încât datele nu sunt niciodată șterse și pot fi încărcate în versiunea mai veche. Fiecare actualizare va genera un nou set de QVD-uri, deoarece modelele de date ale aplicațiilor se modifică uneori din cauza soluționării unor erori, actualizărilor, noilor caracteristici etc. Dacă doriți să păstrați istoricul la actualizare, aplicația poate fi actualizată cu metoda „Publish side-by-side” (Publicare în paralel), astfel încât versiunea mai veche a aplicației să rămână ca aplicație de arhivă. Cu toate acestea, rețineți că Qlik™ Alert (din partea 3) va trebui să fie recreat și că orice conținut al comunității care a fost creat pe aplicația mai veche nu va fi transferat în noua aplicație.

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm să vizitați pagina: qlik.com.
Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.
Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !