13 motive pentru care aveți nevoie de un sistem de supraveghere a pazei

Scurtă introducere

Ce este un sistem de supraveghere a pazei?

Un sistem de supraveghere a pazei este un sistem folosit pentru a ajuta companiile și organizațiile să iși organizeze și să execute ture de patrulare și pază în ariile dorite, asigurându-se că agenții de pază ăși îndeplinesc sarcinile în intervalele de timp predefinite.

Sistemele de supravehgere a pazei oferă un mijloc sigur de verificare și înregistrare concretă a timpului în care un agent de pază își desfășoară tura de patrulare, prin scanarea anumitor puncte de control, atribuite zonei pe care o patrulează. Agenții de pază pot să scaneze punctele de control, pot trimite alerte SOS și pot urmări și înregistra evenimente. De altfel, pot să efectueze și să trimită rapoarte personalului de conducere în timp real.

Ce industrii pot folosi acest sistem?

Multe industrii diferite pot beneficia de acest sistem, printre care:

 • Companiile de securitate, pentru a monitoriza agenții de pază/angajații care lucrează singuri și pentru a gestiona turele de pază și trimite rapoarte.
 • Instituțiile de învățământ, pentru a spori siguranța elevilor și studenților.
 • Organizațiile din domeniul imobiliar, pentru a-și proteja clădirile de daune.
 • Serviciile de transport public, pentru a direcționa mai bine activitățile și pentru a gestiona incidentele zilnice.
 • Instituțiile financiare, pentru a se feri de amenințările externe.
 • Firmele care dețin depozite, pentru a-și asigura securitatea mărfurilor.
 • Serviciile de curățenie și întreținere, pentru a gestiona muncitorii.

1. SIMPLITATE

Utilizând în mod responsabil acest sistem, se elimină timpul pierdut cu completarea și scrierea rapoartelor pe hârtie, nu mai este nevoie să se păstreze toate datele în format scris, se elimină timpul și spațiul folosite pentru arhivare. Agenții de pază trimit rapoartele printr-o simplă atingere a butoanelor de pe un smartphone, iar centrul de monitorizare primește automat toate informațiile.

2. RESPONSABILITATE

Chiar dacă există reguli stricte în furnizarea rapoartelor și a altor documente necesare, nu există o metodă sigură de gestionare a acestei proceduri, fără a pierde informații sau timp prețios. Se pot ivi oricând îndoieli în orice etapă a procesului de patrulare:

 • Care a fost timpul exact când un gardian a executat tura de patrulare?
 • Câte puncte de control au fost sărite și din ce cauză?
 • Au fost inspecții neprevăzute care nu au fost menționate pe rapoartele de hârtie?
 • Care sunt intervalele de timp în care un agent de pază a scanat punctele de control?
 • Și multe altele.

Toate cele menționate mai sus provoacă numeroase probleme. Din acest motiv, QR-Patrol vine în ajutor și reușește cu succes să ofere răspuns la toate aceste întrebări.

3. AUTOMATIZARE

Utilizând un sistem modern de monitorizare și supraveghere a pazei, ușurați activitatea zilnică a agenților de pază. Aceștia folosesc doar o aplicație mobilă instalată pe un smartphone și cu câteva atingeri pe ecran aceștia pot scana puncte de control, pot trimite alerte sau mesaje SOS, pot trimite chiar imagini și înregistrări audio, la care să adauge semnătura în rapoartele lor în timp real.

De cealaltă parte, centrul de monitorizare (dispeceratul) nu va mai fi nevoit să aștepte rapoartele completate pe hârtie și va primi notificări în timp real despre poziția și activitatea agenților de pază. Rapoartele pot fi configurate pentru a fi trimise în timp real clienților, îmbunătățind relația dintre companii.

4. PĂSTRAREA ISTORICULUI

Un sistem de monitorizare a pazei vă ajută să obțineți date istorice corecte pentru toate turele de patrulare executate în anumite intervale de timp. Datele precise și în timp real oferă informații ireproșabile despre orice aspect al unei ture de patrulare în ceea ce privește activitățile de incidente șii agenți de pază.

5. FIABILITATE

Utilizarea unui sistem de monitorizare a pazei înseamnă un interes sporit în legătură cu modul în care se efectuează turele de patrulare. Acest lucru poate duce la performanțe îmbunătățite, profesionalism sporit și o atitudine remarcabilă și din partea agenților de pază.

Instalarea și utilizarea unui astfel de sistem va face o diferență între agenții de pază și a modului în care aceștia își fac treaba.

6. ANALIZA DATELOR

Un sistem de supraveghere oferă o modalitate de a aduna, analiza și de a edita o cantitate mare de informații despre ariile protejate și despre turele de patrulare executate în cadrul acestora. Un bun astfel de sistem permite, în ziua de astăzi monitorizarea de la distanță a datelor.

7. PROGRAMARE CORECTĂ

În cazul în care vă planificați strategia privind turele de partulare, ar trebui să răspundeți întâi la câteva întrebări relevante:

 • Ce agent de pază va fi atribuit fiecărei zone de patrulare?
 • Vor fi agenții responsabili pentru zone specifice sau turele de patrulare vor fi aleatorii și fiecare agent va schimba zilnic tura?
 • Ce metodă se va folosi pentru a depista problemele și măsurile de siguranță?
 • Când se va efectua fiecare tură de patrulare și care va fi frecvența acestora?

Multe dintre întrebările de mai sus nu pot primi un răspuns dacă nu există un sistem de monitorizare automatizat pentru a structura un plann și programe de patrulare specifice pentru fiecare agent de pază.

8. MONITORIZARE GPS

GPS-ul este o parte vitală a oricărei tură de patrulare pentru a vă asigura că agenții de pază sunt la locul indicat și totodată pentru a-i proteja și a crește nivelul acestora de siguranță. Abilitatea de a gestiona de la distanță agenții de pază și de a le oferi protecție acestora este cel mai important lucru din planul de patrulare.

Integrarea turelor de patrulare cu locația GPS a agenților de pază înseamnă fiabilitate sporită pentru dumneavoastră și pentru clienții dumneavoastră, creșterea eficienței și îmbunătățirea nivelului de siguranță.

9. URMĂRIRE ÎN TIMP REAL

Evoluția constantă a Internetului a schimbat, din fericire, modul în care sunt desfășurate patrulele și dizolvă ambiguitatea, lansând sisteme de supraveghere a pazei bazate pe livrarea și achiziția de date în timp real. O conexiune Wi-Fi sau GSM permite transmiterea instantanee a rapoartelor privind incidentele și actualizarea în timp real a poziției, stării și activităților gardienilor.

Clienții își pot vedea acum lucrătorii singuri și gardienii cu ajutorul smartphone-ului oriunde s-ar afla și în timp real: în magazinul lor, în afara companiei lor, într-o locație îndepărtată. Rapoartele pot fi efectuate, analizate, editate și distribuite imediat tuturor. La sfârșitul zilei, eficiența este cheia și un sistem de monitorizare care include funcționalitatea în timp real vă va ajuta garantat.

10. CONTROLUL BUGETULUI

Resursele sunt esențiale în orice afacere. Învestiția în personal și echipamente este prioritară pentru a conduce o afacere în domeniul securității.

Câteva dintre cheltuielile pe care trebuie să le luați în considerare sunt:

 • Cheltuieli de transport în timpul turelor de pază.
 • Costurile echipamentelor.
 • Inspecții suplimentare pentru verificarea agenților.
 • Sarcini administrative repetate.
 • Prea multe sarcini consumatoare de timp.
 • Analiza datelor.

Așadar, un sistem de monitorizare este gândit pentru a reduce toate aceste costuri sau chiar pentru a le elimina. Un astfel de sistem va reduce timpul petrecut pentru toate sarcinile repetitive și va permite gestionarea la distanță a locațiilor. Agenții de pază utilizează doar smartphone-urile sau laptopurile si trimit rapoarte în timp real.

11. GESTIUNEA DE LA DISTANȚĂ

Unul dintre cei mai importanți parametri pe care un sistem de supraveghere îl are este de a scuti managerii de procedura consumatoare de timp de atribuire a sarcinilor și de monitorizare simultană a mai multor teritorii diferite.

Managerul din birou este persoana care va decide și atribui turele de patrulare agenților și duratele acestora, în cazul în care punctele de control ar trebui să fie localizate și dacă acestea sunt corect scanate sau în cele din urmă ratate. El planifică ture de patrulare pentru a respecta cerințele de securitate și siguranță și pentru a asigura în mod constant că niciuna dintre locații nu este în pericol.

Mai ales pentru firmele mari de securitate, este o condiție prealabilă pentru a putea gestiona multe teritorii din întreaga lume fără probleme de comunicare.

12. PROTECȚIA AGENȚILOR ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Cu ajutorul unui sistem de patrulare, agenții de pază sunt mai protejați decât înainte.

De acum, agenții de pază nu trebuie să se mai descurce singuri în cazul în care sunt în pericol. Aceștia pot trimite imediat o alertă SOS prin simpla apăsare a unui buton de pe smartphone și astfel pot primi ajutorul sau asistența necesară într-un timp mai scurt. În plus, centrul de monitorizare (dispeceratul) poate trimite agentului mesaje sau poate obține o imagine mai clară asupra pericolului semnalat (agentul de pază poate trimite înregistrări audio sau poate atașa imagini).

13. PERFORMANȚĂ

MONITORIZARE GPS | FIABILITATE | AUTOMATIZARE | GESTIUNE DE LA DISTANȚĂ | RESPONSABILITATE

Toate acestea compun o strategie extrem de eficientă pentru orice companie de securitate. De aceea, implementarea unui sistem de monitorizare va crește eficiența și performanța, asigurând un profit de securitate de înaltă calitate.