10 moduri de a conduce transformarea cu ajutorul analizelor financiare moderne

Este o nouă eră pentru finanțe.

Și pentru date.

În era digitală, finanțele nu sunt o funcție de afaceri. Sunt un partener de afaceri. Directorii executivi caută pentru CFO informații bazate pe extrase din date, care să impulsioneze  afacerea înainte.

Solicită echipei financiare să fie „centrul de analize” al organizației, agenda analitică pentru afacere. Crește astfel presiunea asupra departamentelor financiare la trecerea de la raportarea învechită la o perspectivă orientată spre viitor.

Analizele moderne sunt aici pentru a vă ajuta. Analizele de astăzi vă oferă idei inedite, nu numai în toate indicatoarele dvs. financiare, dar și în performanța produsului, a comportamentului clientului, a amenințării competitive, a condițiilor de piață și multe altele. Drept urmare, câștigi puterea să-ți revoluționeazi afacerea pentru era digitală.

Liderii din industrie se orientează către analizele financiare.
78% dintre companiile de top la nivel mondial folosesc analize financiare ”puternice” sau ”adânc integrate” în cadrul finanțelor.
Unde sunt datele cu cel mai mare impact în finanțe – și unde ar trebui să vă concentrați eforturile analitice?
Vă propunem 10 direcții de focalizare pentru transformarea companiei cu ajutorul analizelor financiare moderne!
 
1. Gestionarea lichidităților

Limitele de lichiditate pot sufoca orice afacere, mare sau mică. Dar cu analize moderne, funcțiile conturilor de creanțe și plăți nu trebuie să mai fie împiedicate de un obstacol cauzat de analize manuale – sau printr-o vizibilitate redusă în lanțul de aprovizionare financiară.

Analizele financiare moderne vă ajută să:
 • Aliniați sistemele AR și AP într-o singură vizualizare
 • Luați indicii din punctele de presiune evidențiate pentru a reduce conturile problematice și profitați de reduceri ale vânzătorilor
 • Reduceți creanțele vechi, îmbunătățind lichiditatea și optimizând resursele de numerar
2. O viziune mai clară a bilanțurilor

Procesul de raportare financiară este, de obicei, mare consumator de muncă și timp, mai ales când ai mai multe (sau nu) surse de date și complexitatea datelor este tot mai mare. Însă nu trebuie neapărat să fie așa. Cu o analiză modernă, puteți integra perfect informații de ultimă oră din toate sistemele dvs., astfel încât să puteți consuma mai mult timp analizând datele dvs. și mai puțin timp pentru împărțirea rapoartelor.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Consultați un bilanț „flash” care vă permite să explorați și să analizați date financiare complet integrate
 • Reclasificați mult mai ușor activele și să le analizați din perspective diferite
 • Plasați analiza fluxurilor de numerar în mâinile utilizatorilor dvs., care pot acționa mult mai repede pentru remedierea punctelor critice
3. Reducerea numărului de rapoarte la sfârșit de lună      

Cu analize moderne nu trebuie să așteptați rezultatele de la sfârșitul lunii. Puteți vedea în orice moment o imagine de ansamblu asupra situației financiare actuale. Acest lucru vă oferă puterea nu numai de a îmbunătăți calitatea datelor dvs. pe măsură ce intră, dar și de a răspunde mai rapid la problemele de afaceri – și oportunități – pe măsură ce apar. Și mai mult de atât: face povara de la sfârșitul lunii mult mai puțin covârșitoare.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Adnotați anomaliile în rapoartele financiare pe măsură ce apar si, foarte important, să actionați în baza lor (atât reactiv, cât și proactiv și preventiv)
 • Reconciliați discrepanțele înainte de a închide  luna  și rapoartele de profit și pierderi (P&L) lunare
4. Vizibilitate crescută pentru respectarea conformității și managementul  riscului

Datele de care aveți nevoie pentru a gestiona conformitatea și riscul sunt de obicei produse în diferite geografii, stocate în diferite sisteme și organizate în diferite categorii. Analizele moderne le adună pe toate, oferindu-vă o vizualizare amplă a tuturor informațiilor despre riscuri și vă va ajuta să descoperiți riscurile înainte de a deveni probleme.

Analizele financiare moderne oferă posibilitatea:

 • Să stabiliți o viziune completă a informațiilor despre risc
 • Managerilor să localizeze și să atenueze riscurile înainte de apariția acestora
 • Alinierii conformității cu procesele și strategiile de afaceri la obținerea achizițiilor de la managerii de afaceri
5. Îmbunătățirea gestionării cheltuielilor

La fel ca majoritatea datelor financiare, datele privind cheltuielile provin dintr-o serie de surse, trăiesc într-o varietate de sisteme și cuprind o serie de geografii. Pentru a le analiza, trebuie să le reuniți într-o singură platformă, unde orice membru al echipei dvs. le poate explora, înțelege și are posibilitatea de a acționa asupra și în raza acestora.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Cercetați cu ușurință costurile și cheltuielile pentru mai multe geografii, linii de afaceri și sisteme
 • Înțelegeți tendințele de cheltuieli detaliate și să identificați oportunități de reducere a costurilor
 • Gestionați cheltuielile în timp real în loc să răspundeți după raportarea de la sfârșitul lunii
5 Îmbunătățirea gestionării cheltuielilor
6. Accelerarea perspectivei despre piețe și în stabilirea prețurilor

Fiecare afacere dorește să genereze cel mai bun profit posibil de pe urma produselor sale. Dar, dacă utilizatorii dvs. din financar nu au o modalitate de a analiza cantitatea masivă de date tranzacționale din sistemele lor, nu pot vedea evoluția comportamentelor din piață și variatiiile de prețuri în fluxurile de venituri? Analizele moderne rezolvă această problemă.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Puneți utilizatorii dvs. înaintea datelor privind veniturile
 • Obțineți informații despre schimbarea mediilor și să acționați la timp pentru a aduce un  impact pozitiv
 • Obțineți o imagine de 360 ​​° a estimărilor veniturilor în raport cu realitatea
 • Identificați cu ușurință oportunitățile de optimizare a  prețurilor produselor
7. Îmbunătăţirea transparenței și a comunicării

Colectarea datelor financiare necesită timp și forță de muncă. Și pentru că la fiecare pas procesul depinde de alte etape, întârzierile sunt frecvente. Între timp, transparența scade, pentru că din ce în ce mai mulți oameni așteaptă să afle ce se întâmplă în afaceri. Analizele moderne au pus capăt acelui efect domino, ușurând colaborarea și sporind transparența.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Analizați rapid un set integrat de date în timp real
 • Utilizați capacitățile de colaborare pentru a împărtăși informații cu alții în sesiuni din timp real sau prin adnotări
 • Luați decizii de grup mai bine informate și să descopriți noutăți despre afacere
 • Îmbunătățirea transparenței pentru autoritățile legale, directori financiari și alte funcții de conducere pe linie de business – cu transmiterea mai completă și mai precisă a datelor financiare
8. Sporirea performanței produselor

Ce produse câștigă bani și care nu? Poate fi dificil de evaluat costurile fiecărui produs în parte, date fiind procesele de producție partajate și bazele de costuri. Dar cu cât poți fi mai granular, cu atât mai bine.

Analizele financiare moderne vă ajută să:

 • Conectați cu instrumente CRM (și implicit cu forța de vânzări) pentru a examina veniturile pe măsură ce intră în organizație
 • Explorați în voie performanța portofoliului în comparație cu obiectivele stabilite – trecând de la vizualizări de nivel înalt ale profitabilității totale, până la cele mai mici detalii de la nivelul tranzacțiilor individuale – pentru a detecta rapid valorile extreme (outliers) și eventuale motive de îngrijorare
 • Impulsionați creșterea prin reducerea pierderilor de marjă și a riscurilor cauzate de această reducere și de fluxurile de venituri subperformante
9. Sporirea planificării financiare

Ca executiv financiar, vă confruntați cu o presiune din ce în ce mai mare pentru a îmbunătăți exactitatea raportării în condițiile scăderii timpului de procesare. Soluția? Analiticele moderne. Puteți evalua rapid bugetele și prognozele pentru identificarea blocajelor și găsirea de oportunități pentru reducerea costurilor – și identificarea cu ușurință a tendințelor de îmbunătățire, a deciziilor și a rambursărilor strategice – scăzând totodată timpul necesar pentru închiderea financiară lunară, triimestrială  și anuală.

Analizele financiare vă ajută să:

 • Explorați liber performanța unităților de afaceri în ce privește valorile financiare fără procesarea manuală a datelor
 • Aflați mai multe despre alocările bugetare și estimările previzionale în comparație cu datele reale
 • Evaluați scenariile ”what-if” (ce se întâmplă dacă)
 • Invitați managerii și personalul să adauge context prin diferite adnotări la activitate  
 • Partajați sesiuni de planificare în direct, complet interactive în timp ce interacționezi cu datele
10. Obținerea unei viziuni complete a sănătății financiare a organizației

Trebuie să descoperiți rapid cheltuieli redundante sau prețuri reduse? Încercați să evaluați TCO și valoarea reală a contractelor folosind tendințele cheltuielilor și oportunitățile apărute? Există multe motive pentru care aveți nevoie de o imagine financiară completă a organizației – iar cu analize moderne obțineți această  imagine!

Analizele financiare vă ajută să:

 • Obțineți o vizualizare holistică, multidimensională a tuturor categoriilor de cheltuieli agregate
 • Încorporați în vizualizare volume mari de date ale cheltuielilor detaliate, cuprinse în mai multe înregistrări financiare, surse disparate și diferite linii de afaceri
 • Accesați informațiile din mers pentru o luare mai rapidă a deciziilor
Începeți la: qlik.com/finance sau explorând https://qqinfo.ro/solutii/.