Qlik Sense™ 3.2 Tech Preview promite câteva plusuri !

Qlik Sense™ 3.2 aduce îmbunătățiri în interfață, administrare, reziliență și scalabilitate, dar și un convertor de interfață din QlikView™ !

La câteva luni de la lansarea Qlik Sense™ 3.1 și circa jumătate de an de la apariția lui  Qlik Sense™ 3.0, iată că avem deja primele noutăți Sense™ din 2017 !

În primul rând subliniem câteva noutăți din partea vizibilă Qlik Sense™, cea a experienței de utilizare și a noutăților de interfață:

Controlul colorării graficelor permite acum, în plus față de ce oferea deja Sense™ 3.1, prin colorarea pe dimensiuni master asociate, colorarea în gradient, în funcție de o măsură deja definită în lista de măsuri master, alta decât cea inclusă în vizualizare.

Colorarea graficelor se poate face acum și alegând chiar din gama completă de culori.

Se crează acum automat, pe orice dimensiune calendaristică, o serie mai mare de dimensiuni derivate.

Au apărut astfel măsuri de intervale, dar și flag-uri de apartenență la perioade recente.

Au apărut opțiuni suplimentare, îmbunătățite, de căutare și navigare.

Pe partea de arhitectură,

  • Acum Qlik Sense™ Desktop se poate autentifica ca un user la Qlik Sense™ Server, pentru a consuma analize din server;
  • Noua arhitectură multi-nod aduce mai multa reziliență și scalabilitate, noduri multiple putând partaja fișierele bazei de date, cu beneficii aduse și prin eliminarea întârzierilor datorate sincronizărilor.

Pe partea de portabilitate, convertorul QlikView™, disponibil  acum în Dev Hub-ul din Qlik Sense™, vă permite să să vă transferați mult mai ușor munca din documentele QlikView™ în Qlik Sense™. Se pot alege, selectiv, obiectele ce vor fi preluate din interfața aplicației QlikView™ și vor fi transferate în interfața noii aplicații Sense™ (inclusiv conținutul de variabile !).

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm vizitați acest site: qlik.com.

Pentru soluții QQinfo, vă rugăm vizitați pagina: QQsolutions.