Ghid pentru tabloul de bord digital

Ghid pentru tabloul de bord digital
Ce este, de ce contează și cele mai bune practici

Acest ghid oferă exemple și sfaturi practice pentru a vă ajuta să vă creați cel mai bun tablou de bord digital.
Cuprinsul paginii

Ce este un tablou de bord digital ?

Un tablou de bord digital este un instrument de business intelligence care permite liderilor de afaceri să urmărească, să analizeze și să raporteze despre KPI-uri și valori. Tablourile de bord moderne, interactive facilitează combinarea datelor din mai multe surse și explorarea și analiza profundă a datelor direct în tabloul de bord în sine.

Resurse eBook:

Avantajele tabloului de bord digital

Folosirea tablourilor de bord printr-un instrument de business intelligence poate aduce un beneficiu imediat organizației dvs., ajutându-vă să …

Transformați datele în valoare de afaceri
Majoritatea organizațiilor au cantități mari de date neorganizate. Tablourile de bord digitale ajută utilizatorii să se apropie de cele mai importante puncte de date și să folosească mai bine datele pentru a-și îmbunătăți deciziile de afaceri.

Aduceți împreună principalele părți interesate
Tablourile de bord digitale pot fi instrumente extrem de eficiente pentru susținerea și consolidarea cazului dvs. cu factorii de decizie din întreaga organizație. Pe lângă faptul că vă ajută să răspundeți rapid la nevoile în schimbare ale afacerii, vizualizările clare vă pot ajuta să prezentați argumente mai convingătoare pentru obținerea aprobărilor executivului.

Mutați mai departe alfabetizarea datelor
Partajarea tablourilor de bord cu date organizate și de încredere va ajuta la promovarea unei culturi bazate pe date la toate nivelurile afacerii dvs. Când angajații pot explora datele în mod liber dintr-o singură locație, utilizatorii de la toate nivelurile vor fi încurajați să facă descoperiri și să inoveze.

Exemple după funcția locului de muncă

Explorați exemple de tablouri de bord digitale bazate pe
indicatori cheie de performanță

(KPI) relevanți pentru rolul dvs. specific.

Vânzări
Vizualizarea tuturor datelor dvs. de vânzări într-un tablou de bord digital curat și organizat vă va ajuta să creșteți veniturile, să îmbunătățiți prognoza și să identificați tendințele cheie.
Explorați tablourile de bord pentru vânzări

Resurse umane
Directorii de resurse umane au nevoie de instantanee rapide, astfel încât să poată revizui și analiza toate KPI-urile critice într-o singură locație. Exemplul de aici afișează valori la nivel înalt, cum ar fi angajații după rol și locație, plus date cheie, cum ar fi raportul de gen și progresul în formarea profesională.
Explorați tabloul de bord pentru directorii de resurse umane

Marketing
Tablourile de bord digitale conectează datele din CRM, instrumentele de publicitate și platforma de analiză web. Vizualizarea și înțelegerea fiecărei etape a ciclului de viață al clientului vă va ajuta să vă creșteți rentabilitatea investiției în marketing.
Explorați tablourile de bord pentru marketing

Financiar
Explorați fără efort datele despre achiziții, contracte și cheltuieli și descoperiți modalități inovatoare de a gestiona costurile, de a controla riscurile și de a crește profiturile.
Explorați tablourile de bord pentru financiar

Tabloul de bord digital IT
Îmbunătățiți securitatea, scalabilitatea și guvernarea datelor printr-o vizualizare mai bună a datelor. Identificați sistemele și aplicațiile subutilizate și anticipați mai bine nevoile viitoare de tehnologie.
Explorați tablourile de bord pentru IT

Lanț de aprovizionare
Un tablou de bord digital interactiv poate evidenția imediat KPI-uri care vă ajută să găsiți conexiuni între surse de date complexe și disparate. Folosiți-le pentru a îmbunătăți imediat performanța lanțului de aprovizionare, pentru a eficientiza planificarea și pentru a urmări îndeaproape riscurile.
Explorați tabourile de bord pentru lanțul de aprovizionare

Exemple pe industrie

Tablourile de bord digitale sunt instrumente indispensabile pentru transformarea datelor organizației dvs. în valoare financiară, dar nu există o singură abordare care funcționează cel mai bine pentru fiecare afacere. Pentru a vă arăta cât de țintite și versatile pot fi tablourile de bord digitale, am adunat următoarele exemple de cele mai bune performanțe din industrii specifice.

Servicii financiare
Un tablou de bord personalizat pentru compararea datelor privind veniturile și marjele vă va ajuta să identificați cei mai profitabili clienți, să găsiți modalități de reducere a costurilor operaționale și să găsiți oportunități de a transforma performanța echipei dvs..
Explorați tablourile de bord pentru servicii financiare

High Tech
Vizualizările clare vă vor ajuta să obțineți vizibilitate asupra lanțului dvs. global de aprovizionare, să maximizați profitabilitatea, să accelerați inovația și să furnizați operațiuni mult mai agile.
Explorați tablourile de bord pentru High Tech

Sănătate
Tablourile de bord digitale din domeniul sănătății vă permit să analizați rapid KPI-uri importante pentru îngrijirea pacienților pentru a îmbunătăți rezultatele, a descoperi ineficiențe operaționale, a gestiona mai eficient forța de muncă și a crește profitabilitatea.
Explorați tablorile de bord pentru asistență medicală

Producție
Un tablou de bord de producție vă permite să vizualizați cele mai fine detalii ale operațiunilor fabricii dvs., să comparați datele reale cu standardele pentru cei mai importanți KPI și să găsiți eficiențe operaționale și neașteptate ale lanțului de aprovizionare.
Explorați tabloul de bord pentru producție

Retail
Vedeți cei mai importanți KPI-uri într-o singură locație. Folosiți datele pentru a analiza modelele de cumpărături în funcție de canal, pentru a stimula vânzările și implicarea cumpărătorilor și pentru a maximiza profitul.
Explorați tablourile de bord pentru retail

Media & Telecomuncații
Vizualizați imediat KPI care vă ajută să navigați pe piețele fluctuante, să vă centralizați procesele și să îmbunătățiți loialitatea clienților.
Explorați tablourile de bord pentru media & telecomunicații

Biotehnologie
Tablourile de bord digitale vă permit să explorați și să combinați cu ușurință datele dvs. CRM cu datele despre cota de piață, permițându-vă să vă adaptați rapid la schimbare și să vizați clienții mai eficient.
Explorați tablourile de bord pentru biotehnologie

Produse pentru consumatori
Analizați tendințele consumatorilor într-o singură vizualizare pentru a vă ajuta să maximizați vânzările, să creșteți cota de piață și loialitatea consumatorilor și să gestionați lanțurile inteligente de aprovizionare.
Explorați tablourile de bord pentru poduse pentru consumatori

Cele mai bune practici pentru tablourile de bord digitale

Înainte de a vă construi propriile tablouri de bord digitale, asigurați-vă că luați în considerare următoarele bune practici, astfel încât să puteți începe cu dreptul.

Înțelegeți-vă datele
Fă-ți timp pentru a descoperi toate datele care îți sunt disponibile, cele mai importante informații despre care va trebui să raportezi și tipurile de decizii pe care vrei să le informeze datele.

Activează-ți echipa
Prezentați obiectivele principale pentru părțile interesate cheie din echipa dvs. și utilizați aceste cunoștințe pentru a pregăti tablouri de bord care îi ajută să întreprindă cele mai de impact.

Simplificați-vă vizualizările
Tablourile de bord digitale sunt instrumente puternice, dar includerea prea multor vizualizări complexe poate împiedica înțelegerea rapidă. Explorați diferite modele până când aveți un tablou de bord care vă prezintă datele într-un mod curat și simplu. Inspirați-vă din cele mai bune zece exemple moderne de vizualizare a datelor.

Lăsați utilizatorii să exploreze fără limitare
Nu limitați utilizatorii la explorarea liniară – permiteți-le oamenilor să exploreze liber toate conexiunile din date, astfel încât să poată descoperi singuri întreaga poveste.

Furnizați datele potrivite pentru utilizatorii potriviți
Ghidați utilizatorii către informații mai bune și mai rapide, oferindu-le acces la datele care sunt cele mai relevante pentru rolurile lor individuale.

Încorporați tablouri de bord unde se iau deciziile
Permiteți utilizatorilor să își exploreze datele oriunde iau decizii – aplicații, procese de afaceri, portaluri și site-uri web.

Capacităție cheie ale unui tablou de bord digital

Cele mai eficiente tablouri de bord digitale fac mult mai mult decât doar urmărirea KPI și vizualizarea datelor. Iată câteva capabilități cheie de luat în considerare atunci când găsiți instrumentul de bord potrivit pentru dvs.:

 • Complet interactiv
  Folosiți analize robuste chiar din tabloul de bord pentru a explora și evalua datele dvs.

 • Toate sursele de date, împreună
  Combinați și analizați cu ușurință datele din întreaga organizație.

 • Analitice îmbunătățite (AI)
  AI puternică vă va sugera analize specifice de efectuat și informații pe care să le culegeți din datele dvs.

 • Alerte și rapotări automate
  Configurați-vă tabloul de bord pentru a partaja automat cu părțile interesate cheie pe o cadență regulată și pentru a trimite alerte bazate pe fluctuațiile KPI.

 • Creat pentru mobil
  Accesați tablourile de bord de pe orice dispozitiv, cu optimizare completă a ecranului tactil și funcționalitate interactivă.

 • Pregătirea simplă a datelor
  Un tablou de bord digital conectat la o platformă modernă de analiză a datelor vă va ajuta să petreceți mai puțin timp pregătind datele și mai mult timp identificând modalități de a vă gestiona mai bine echipa.

Perspectivele analiștilor

Comparați cel mai bun software de tablou de bord digital cu cele mai recente rapoarte ale analiștilor
BARC: Sondajul BI și Analitice 2022

Vedeți cum se găsesc instrumentele de top de bord și de analiză în cel mai mare sondaj independent din lume cu privire la utilizatorii BI.

Qlik Sense™ a obținut 6 clasamente KPI numărul unu, inclusiv valoarea afacerii și analize și 45 de poziții de conducere.

89% dintre utilizatorii chestionați au evaluat funcționalitatea tablourilor de bord Qlik Sense™ ca fiind excelentă sau bună.

Raportul Magic Quadrant al Gartner

Aflați de ce Qlik™ a fost numit lider în Quadrantul Magic Gartner pentru platformele de Business Intelligence și Analytics al 11-lea an la rând.

Duceți tablourile de bord la un nivel cu totul nou cu Qlik™

Capacitatea de a oferi tablouri de bord flexibile, de cea mai bună calitate este doar o modalitate prin care Qlik Sense™ stabilește punctul de referință pentru tehnologiile de analiză a datelor de ultimă generație. Motorul unic de la Qlik™ de analiză asociativă și AI sofisticată le oferă oamenilor de la toate nivelurile de calificare să exploreze liber datele, să facă descoperiri mai mari și să descopere perspective mai îndrăznețe pe care nu le pot găsi folosind alte instrumente de analiză. Cu Qlik™, puteți susține aproape orice caz de utilizare și puteți scala masiv utilizatorii și datele, dând putere tuturor din organizația dvs. să ia decizii mai bune în fiecare zi.


Aflați cum să proiectați tablouri de bord de clasă mondială

10 moduri de a vă duce vizualizările la următorul nivel

Inspirați acțiunea cu datele dvs. Aflați despre cele mai recente vizualizări și cum să le alegeți pe cele potrivite pentru a evidenția cele mai importante aspecte ale datelor dvs.


Creați și partajați propriul tablou de bord personalizat.

Cum să proiectați cele mai bune tablouri de bord


Descărcați e-book-ul de la Qlik™, care conține 4 exemple de tablouri de bord care trebuie văzute

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și a analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !