Qlik Sense™ SaaS în 60 de secunde – 2023

Qlik Sense™ SaaS în 60 de secunde

16 mai 2023

Noul obiect grafic Straight Table

Qlik™ a introdus un nou obiect grafic, Straight Table, care îmbunătățește capacitățile de autoservire cu analize exploratorii și rapoarte extinse. Straight Table, disponibil acum în pachetul de vizualizare (care va fi disponibil nativ la o dată ulterioară), oferă utilizatorilor flexibilitatea de a alege modul în care doresc să fie prezentat aspectul lor.

Straight Table prezintă mai multe câmpuri simultan, în care conținutul fiecărui rând este conectat logic. Un tabel poate fi alcătuit din atâtea dimensiuni și măsuri câte sunt necesare. Straight Table este inclus în pachetul de extensii Qlik™ de Vizualizare, disponibil în Advanced options.

Pentru o scurtă prezentare, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos!

Rulează videoul

Pentru o demonstrație mai în detaliu, faceți clic aici: Straight Table Chart Object.

20 aprilie 2023

Noul filtru, intervalul de programare, scrierea înapoi și multe altele!

Săptămâna aceasta Qlik™ a adăugat un nou obiect de filtru personalizabil, un nou interval în programator pentru alerte și reîncărcări, suport pentru fișierele de date Parquet și posibilitatea de a executa un flux de lucru de automatizare a aplicației dintr-un obiect buton în Qlik™ Cloud Analytics cu trecere de valoare variabilă, care poate fi utilizat pentru o serie de cazuri de utilizare avansată a fluxului de lucru automatizat, inclusiv write back.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos!

Rulează videoul

04 aprilie 2023

Îmbunătățiri ale Qlik™ Sense Mobile și monitorizarea consumului de capacitate

Săptămâna aceasta Qlik™ a adăugat îmbnătățiri la Qlik Sense™ Mobile și posibilitatea de a monitoriza consumul de resurse bazat pe capacitate pentru abonamentele Qlik™ Cloud subscriptions in the Qlik™ Cloud Management Console.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos!

Rulează videoul

21 februarie 2023

Glosarul Qlik™ Business

Glosarul Qlik™ Business ajută la eliminarea confuziei legate de date, oferind o bibliotecă cuprinzătoare de termeni și descrieri care identifică în mod clar modul în care o organizație își definește măsurile și dimensiunile de măsurare.

Acesta poate eficientiza deciziile bazate pe date prin eliminarea neînțelegerilor datorate terminologiilor concurente sau a neconcordanțelor dintre definițiile tehnologice și limbajul de afaceri.  Iar un glosar poate simplifica respectarea reglementărilor și poate servi drept un instrument important pentru guvernanța datelor.

Cum definește compania dumneavoastră „profitul”?  Dar o „comandă” sau un „client”?

Deși ați putea crede că acești termeni au o singură definiție comună, Qlik™ a descoperit că diferite organizații pot descrie acești termeni în mod diferit. Și chiar și în cadrul unei singure companii, persoane diferite pot defini același termen în mai multe moduri.

De aceea, Qlik™ are plăcerea de a anunța lansarea inițială a unui glosar de afaceri care va fi disponibil tuturor clienților Qlik™ Cloud Analytic ca parte a abonamentului lor existent.

Construit pe baza cadrului Qlik™ Cloud Catalog, utilizatorii pot accesa acum o bază de date unică, ușor accesibilă, de termeni și descrieri de afaceri. Acest lucru asigură faptul că toată lumea din organizație are aceeași înțelegere a termenilor de afaceri cheie. Atunci când administratorii de date definesc și gestionează acești termeni de afaceri, ei pot, de asemenea, să clasifice termenii în mod logic în funcție de contextul de afaceri, să definească relațiile dintre termeni, să facă referire la aplicații și seturi de date conexe, precum și să controleze ce termeni sunt accesibili utilizatorilor.

Existența unui glosar de afaceri ajută la asigurarea faptului că toată lumea din organizație vorbește aceeași limbă. Acesta poate eficientiza deciziile bazate pe date prin eliminarea neînțelegerilor datorate terminologiilor concurente sau a neconcordanțelor dintre definițiile tehnologice și limbajul de afaceri.  De asemenea, un glosar poate simplifica respectarea reglementărilor și poate servi ca instrument esențial pentru guvernanța datelor.

Este important pentru o organizație să aibă un limbaj de afaceri comun.  Faptul că diferite grupuri folosesc termeni diferiți pentru a se referi la același element de date creează confuzie, încetinește deciziile și împiedică eforturile de promovare a utilizării datelor.

Un glosar de afaceri oferă utilizatorilor de date și de analiză un depozit unic, ușor accesibil, de termeni și descrieri de afaceri pentru a se asigura că toată lumea folosește aceleași definiții în întreaga organizație.

Glosarul Qlik™ Business oferă un set robust de capabilități care depășesc simpla definire a termenilor și a semnificației acestora.  Utilizatorul poate clasifica termenii în mod logic în funcție de contextul de afaceri, poate defini relațiile dintre termeni și se poate asigura că sunt utilizați numai termenii aprobați.  Glosarul poate fi, de asemenea, legat direct de aplicații și seturi de date, astfel încât consumatorii de date să poată vizualiza cu ușurință definiția unui termen în cadrul interfeței lor curente.

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să urmăriți clipul video de mai jos:

Rulează videoul

Pentru a afla mai multe despre Glosarul Qlik™ Business, urmăriți aceste două clipuri video demonstrative:

Video 1: Utilizator (non-steward) Demonstrație https://www.youtube.com/watch?v=lIDFNc04sB8.
Acest videoclip prezintă Glosarul Qlik™ Business din perspectiva unui utilizator de afaceri. Un utilizator Qlik Sense™ care poate avea rolul de dezvoltator, dar nu și rolul de „steward”. Partea a doua va aprofunda rolul unui Steward.

Video 2: Demonstrația rolului de „Steward” https://www.youtube.com/watch?v=qtpfbJm3J5U&t=0s.
Acest clip video demonstrează Glosarul Qlik™ Business din perspectiva unui utilizator de afaceri care are atribuit rolul de „Steward”.

16 februarie 2023

Monitorizarea și gestionarea automatizării aplicațiilor

În această săptămână, Qlik™ a adăugat îmbunătățiri de gestionare și monitorizare la Qlik™ Application Automation, precum și noi conectori și câteva noi șabloane de Automatizare a Aplicațiilor.

Blog Qlik™ și altele: https://community.qlik.com/t5/Product-Innovation/Qlik-Applicaiton-Automation-the-first-release-of-the-year/ba-p/2038786

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să vizionați clipul video de mai jos!

Rulează videoul

16 ianuarie 2023

Tip de analiză a tendințelor cu previziuni în Insight Advisor

Insight Advisor oferă rezultate folosind o gamă largă de tipuri de analiză. Aceste tipuri de analiză oferă cele mai bune practici de vizualizare pentru graficele generate.

Se utilizează diferite tipuri de analiză în funcție de intrările interogării și de caracteristicile datelor dumneavoastră. Motorul cognitiv Qlik™ determină cel mai bun tip de analiză pentru interogarea dvs. în funcție de datele disponibile. Există acum un nou tip de analiză – Tendință cu prognoză, care vă permite să afișați măsurile dvs. cu previziuni pe perioade de timp actuale și viitoare.

Pentru mai multe detalii despre tipurile de analiză din Insight Advisors, vă rugăm să consultați această pagină:
https://help.qlik.com/en-US/cloud-services/Subsystems/Hub/Content/Sense_Hub/Insights/insight-analysis-types.htm

Pentru o scurtă demonstrație, vă rugăm să vizionați clipul video de mai jos!

Rulează videoul

Pentru seria de clipuri video din categoria Qlik Sense™ SaaS în 60 de secunde din anul 2022, click aici: https://qqinfo.ro/qlik-sense-saas-in-60-de-secunde-2022/

Pentru informații despre Qlik™, vă rugăm accesați acest site: qlik.com.

Pentru soluții specifice și specializate de la QQinfo, vă rugăm accesați pagina: QQsolutions.

Pentru a fi în contact cu ultimele noutăți în domeniu, soluții inedite explicate, dar și cu perspectivele noastre personale în ceea ce privește lumea managementului, a datelor și analiticelor, vă recomandăm QQblog-ul !