Echipamentul de bază al unui agent de pază

1. Îmbrăcămintea – îmbrăcămintea unui agent de pază este unul dintre cele mai importante aspecte de care un agent trebuie să țină cont; aceasta trebuie să conțină:

O vestă anti-glonț – care ajută la absorbirea impactului de la gloanțe sau șrapnel și este astfel o parte foarte importantă a echipamentului care nu trebui să lipsească nimănui din industria de securitate și apărare.

Îmbrăcămintea cu vizibilitate crescută este un alt item extrem de important și este necesar pentru a crește vizibilitatea agentului de pază (pentru siguranța sa, dar și pentru a alerta posibilii „criminali” că zona este păzită).

Orice persoană care activează în această industrie este de acord că bocancii reprezintă o investiție care trebuie făcută. În special dacă agenții stau în picioare sau merg pentru perioade lungi de timp, o pereche de bocanci care oferă confort și susținere este ceva ce nu trebuie să lipsească.

2. Lanterna – chiar dacă de obicei o lanternă este un echipament destul de mare și de greu, aceasta este esențială unui agent de pază. Chiar dacă agentul lucrează pe timp de zi, o lanternă îi poate fi folositoare într-o încăpere sau o zonă neluminată.

3. Echipamentul de apărare – agenții de pază au la dispoziție o gamă variată de echipamente destinate protecției acestora: spray-uri cu piper, bastoane sau arme. Acest echipament îi ajută să se protejeze împotriva atacurilor și oferă mijloace de a-i ține în siguranță.

4. Camera digitală – dacă un agent de pază ajunge într-o zonă unde nu au fost instalate camere de supraveghere, o cameră digitală poate fi cea mai bună alternativă în timpul turei de patrulare.

Aceasta poate fi folosită pentru a înregistra imediat un incident apărut, pentru a face diverse fotografii, pentru a captura mișcarea vehiculelor sau orice alt tip de activitate suspicioasă care se întâmplă în zonă.

5. Carnețelul și pixul – agenții de pază trebuie să țină notițe în fiecare tură de patrulare. Aceștia trebuie să își amintească orice aspect întâmplat în timpul turei de patrulare și acest lucru este aproape imposibil de ținut minte.

De aceea, carnețelul și pixul rămân elemente-cheie în echipamentul lor de bază.

6. Stațiile cu două sensuri (Walkie-Talkie) – agenții de pază care lucrează în cadrul unor evenimente sau în comerțul cu amănuntul trebuie să poarte întotdeauna o stație cu două sensuri, pentru a putea comunica cu Centrul sau cu alți agenți de pază.

7. Telefonul mobil – chiar dacă majoritatea agenților de pază folosesc stații walkie-talkie pentru a comunica, telefonul mobil nu trebuie să lipsească din echipamentul unui agent de pază. Puteți avea toate contactele pe apelare rapidă și puteți cere oricând, imediat ajutor sau suport în cazul unui incident.

8. Cureaua (Centura) – o centură este importantă pentru un agent de securitate, deoarece aceasta păstrează toate echipamentele agentului la îndemână, într-un singur loc. În zia de azi, centura trebuie să fie prioritatea oricărui agent de pază înainte de începerea turei de patrulare și aceasta trebuie să fie verificată, pentru a nu fi echipamente lipsă sau în stare proastă de funcționare.